“Condoleances van Charles Michel waren uiterst onhandig”: Hoe moeten wereldleiders reageren op de dood van de Iraanse president?

Charles Michel, voorzitter van de Europese Raad, is in de fout gegaan bij zijn reactie op het overlijden van de Iraanse president Ebrahim Raisi. Dat zegt diplomatiek expert Robert van de Roer. In dit geval reageer je volgens hem best met een zekere kilheid. 

Meer krantenkoppen in België

Geert Bourgeois: “N-VA gaat voor een inclusieve samenleving, wij sluiten niemand uit”

Onder de tonen van Eltons John’s hit ‘I am still standing’ is Izegemnaar Geert Bourgeois, de founding father van N-VA zondagavond als een held ontvangen in zaal Schiervelde in Roeselare, waar N-VA West-Vlaanderen verzamelde. Eenzelfde eer viel te beurt aan Sander Loones uit Oostduinkerke, lijsttrekker voor het Vlaams Parlement.
The post Geert Bourgeois: “N-VA gaat voor een inclusieve samenleving,

Lees meer »

Herfstcriterium lijkt gered met nieuwe organisatoren: “Zoeken naar grote namen”

Het Herfstcriterium, een gekende wielerwedstrijd die in oktober altijd gepaard gaat met de najaarskermis in Oostrozebeke, blijft bestaan. Het voortbestaan van het event hing even aan een zijden draadje. Het nieuwe bestuur verlengt het parcours en er is een nieuwe start- en aankomstzone.
The post Herfstcriterium lijkt gered met nieuwe organisatoren: “Zoeken naar grote namen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Kan De Wever over zijn eigen schaduw stappen?”

Zo snel kan het dus keren. Het land leek af te stevenen op een totale blokkering, maar na het resultaat van zondag zouden de regeringsvormingen wel eens snel beklonken kunnen zijn. Sinds de 541 dagen in 2010 en 2011 houden we iedere keer ons hart vast, maar er zijn goede redenen om deze keer hoopvoller te zijn. De kiezer heeft

Lees meer »

Moeten we bibberen voor de schaapscheerderskou?

In Nederland is de schaapscheerderskou aangebroken. Wat is dat voor een weerfenomeen en gaan we ook in Limburg bibberen? “Het wordt inderdaad wel wat frisser volgende week maar dat patroon zien we al weken en maanden zich herhalen”, zegt weerman Ruben Weytjens.

Lees meer »