LIVEBLOG ANDERLECHT-CLUB. RSCA-fans keken in het zonnetje naar match van Union – Volg de clash een hele dag bij HLN!

Wordt de titelstrijd vandaag beslist? Anderlecht kan straks kampioen worden, als het zelf wint tegen grote rivaal Club Brugge en Union eerder op de dag punten laat liggen tegen Cercle Brugge. Bij HLN zit u een hele dag aan het juiste adres om de clash in het Lotto Park op de voet te volgen. Met al het nieuws, beelden vooraf en uiteraard de wedstrijd zelf. Suspense verzekerd. 

Meer krantenkoppen in België

“Tv-reeks ‘Bridgerton’ brengt Britse economie 275 miljoen pond op”

De populaire serie ‘Bridgerton’ heeft de Britse economie in vijf jaar tijd een impuls gegeven van 275 miljoen pond (327 miljoen euro). Dat zegt althans streamingdienst Netflix. Het romantische drama dat zich afspeelt in de vroege 19de eeuw, heeft bijna 5.000 lokale bedrijven gesteund, klinkt het. Om die cijfers te vieren, zal Shonda Rhimes, de CEO van Shondaland, het productiebedrijf

Lees meer »

Het verhaal van de Raket: ijsje in geel, oranje en rood als blauwdruk voor komende coalitie

Een coalitie met N-VA (geel), CD&V (oranje) en Vooruit (rood) staat in de steigers, waardoor Vlaanderen afstevent op een raketcoalitie, genoemd naar het raketijsje. We gingen aan boord van deze drietrapsraket die ons terugbracht naar 1962, toen de ruimtewedloop tussen de Sovjetunie en de Verenigde Staten een, euh, hoge vlucht nam. “Wij hopen dat de volgende regering, ongeacht haar kleur,

Lees meer »

“Zij aan zij met terdoodveroordeelde Syriëstrijder”: Hoe extremistisch zijn Fouad Ahidar en zijn partij?

Vergeet N-VA. Vergeet Vlaams Belang. De grootste verrassing van de verkiezingen is dat het Brusselse enfant terrible Fouad Ahidar tot in het Vlaams Parlement is geraakt met zijn nieuwe partij. Een moslimpartij? Een nest extremisten? Shariah4Belgium nieuwe stijl? Onze journalist Guy Van Vlierden, die bijna een kwarteeuw ervaring heeft met extremisme, las hun programma. Hij scande hun lijsten. Dook in

Lees meer »

Solidaris Kortrijk plaatst 488 zonnepanelen: “We willen tegen 2050 klimaatneutraal zijn”

Het ziekenfonds Solidaris wil in West-Vlaanderen een voortrekkersrol spelen in duurzame energietransitie. “Willen we de klimaatverandering beperken, dan zijn er overal heel wat ingrepen en inspanningen nodig. Tegen 2030 willen we als ziekenfonds 55% minder CO2 uitstoten en tegen 2050 klimaatneutraal zijn”, zegt financieel directeur Lieven Meert.
The post Solidaris Kortrijk plaatst 488 zonnepanelen: “We willen tegen 2050 klimaatneutraal

Lees meer »

Houda (10) bij dodelijke slachtoffers, mama Mina (47) nog vermist

Een hele dag lang wachtte de familie van Mina Marc (47) en haar dochtertje Houda (10) op nieuws: “We kunnen helemaal niets doen. Dat gevoel is vréselijk.” Rond 22 uur kwam dan het vreselijke bericht dat ze niet wilden horen: het meisje werd levenloos van onder het puin gehaald. Naar de moeder zijn de hulpdiensten nog op zoek.

Lees meer »

Fanfare van De Leiezonen schenkt cheque aan Somival

De Fanfare van Koninklijke Muziekvereniging De Leiezonen uit Desselgem schenkt na een reeks succesvolle voorstellingen een cheque van 750 euro aan Somival. “Vorig jaar brachten we een bezoek aan Lander Blomme uit Nieuwenhove. De tiener met een meervoudige beperking is een grote fanfarefan. Zijn enthousiasme bracht veel teweeg bij onze muzikanten en daarom besloten we
The post Fanfare van

Lees meer »

“Geweld in wereld nog nooit zo hoog geweest sinds einde Koude Oorlog”: aantal gewapende conflicten op hoogste punt sinds 1946

Het aantal gewapende conflicten wereldwijd bereikte in 2023 het hoogste niveau sinds 1946. Dat blijkt uit een recente Noorse studie gepubliceerd door het Peace Research Institute Oslo (Prio). Hoewel dit op het eerste gezicht verrassend is, is het aantal landen dat door deze conflicten wordt getroffen eigenlijk afgenomen, wat een paradoxale situatie creëert.

Lees meer »

Aziatische hoornaar valt niet meer klein te krijgen: “Het probleem is niet meer uitroeibaar, maar moet beheersbaar blijven”

Geel-zwart en incontournable: N-VA is het voor de Vlaamse regeringsvorming, de Aziatische hoornaar is het in het hele land. In Gistel werden 140 koninginnen gevangen, in Holsbeek 112, en in tal van andere gemeenten worden plannen gesmeed om de killerwesp volledig uit te roeien in onze contreien. “Onmogelijk”, zo oordeelt het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO). Maar wat kunnen

Lees meer »