BMX’er (23) uit Merksplas in kunstmatige coma na zware val tijdens wedstrijd in Hooglede

Een 23-jarige BMX’er uit Merksplas is zondag zwaargewond geraakt tijdens de vijfde manche van de Flanders BMX Series in Hooglede-Gits. “Hij ligt op intensieve zorgen en wordt in een kunstmatige coma gehouden”, luidt het bij zijn club The BMX Devils.

 

Meer krantenkoppen in België

Petanqueclub Stella Maris kan voortaan indoor spelen

In Zeebrugge kan de Petanqueclub Stella Maris voortaan ook indoor spelen bij slecht weer. Ze speelden al een tijdje op de buitenterreinen aan de Stella Mariskerk, vlak naast de tennis en minigolf. Nu kunnen ze gebruikmaken van het oude zwembad langs het pad van de Brusselstraat naar de kerk. Het gebouw was vele jaren eigendom
The post Petanqueclub Stella

Lees meer »

Mediterrane bijensoort voor het eerst in België aangetroffen: “Vrouwtje van de meerjarige groefbij gevonden in Dentergem”

Een bijensoort die vooral in de regio rond de Middellandse Zee en Centraal-Europa voorkomt, is voor het eerst aangetroffen in België. Dat maakt Natuurpunt maandag bekend. “De bijen werden onder andere in Dentergem aangetroffen tijdens een inventarisatie voor de opmaak van het bijenplan”, klinkt het.
The post Mediterrane bijensoort voor het eerst in België aangetroffen: “Vrouwtje van de meerjarige

Lees meer »

Russisch staatsbezoek aan Noord-Korea officieel afgetrapt

De Russische president Vladimir Poetin en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un hebben woensdag een grote ceremonie bijgewoond op het centrale plein van de hoofdstad Pyongyang. Het gaat om het officiële startschot van het Russische staatsbezoek, aldus Russische persagentschappen.

Lees meer »

LIVE GAZA. Israël zegt dat het belangrijke sluipschutter van Hamas heeft uitgeschakeld en deelt beelden die dat moeten bewijzen

Het Israëlische leger meldt dat het een belangrijke sluipschutter van terreurorganisatie Hamas heeft uitgeschakeld in het noorden van de Gazastrook. De man zou ook als commandant betrokken geweest zijn bij het bloedbad van Hamas in Israël op 7 oktober vorig jaar. Europese banken blijken intussen al 60 miljard euro geïnvesteerd te hebben in bedrijven die wapens en legermaterieel verkopen aan

Lees meer »

Céline Dion doneert 2 miljoen voor neurologisch onderzoek

De liefdadigheidsinstelling van Céline Dion stelt 2 miljoen dollar beschikbaar voor onderzoek naar zeldzame neurologische aandoeningen. Met dit geld gaat de al bestaande Céline Dion Foundation een nieuwe afdeling oprichten die zich specifiek richt op dit onderzoek, meldt het Amerikaanse Billboard.

Lees meer »