LIVEBLOG WESTERLO-MECHELEN (18u15). Kan KV Mechelen de rug rechten na nederlaag op STVV?

De troepen van Besnik Hasi voelen de hete adem van STVV in hun nek. KV Mechelen heeft nog maar een voorsprong van een punt en hoopt iets meer ademruimte te hebben door te winnen in ‘t Kuipke. Westerlo heeft vorige week niet moeten spelen op Standard, maar wilt zijn laatste thuismatch winnen. Wie schrijft de drie punten op zijn naam? Volg het hier in de liveblog? 

Meer krantenkoppen in België

Speelheuvel op jeugdsite wordt deze zomer verwijderd

De speelheuvel die goed twee jaar geleden op de jeugdsite werd aangelegd zorgde voor commotie op de gemeenteraad. Het was Sofie Steurbaut (N-VA) die het ‘heuvelprobleem’ aankaartte. De heuvel zorgt volgens het raadslid voor wateroverlast. Daarnaast zou er afval in de heuvel terug te vinden zijn en zou er geen vergunning afgeleverd zijn voor de aanleg ervan. Na het horen

Lees meer »

Ticketverkoop Roadrock loopt als een trein

Al voor het derde jaar op rij strijkt eind augustus het tweedaagse live music contest Road Rock neer op het grasveld van de Vlaskouter in Kuurne. Op vrijdag 30 augustus nemen drie jonge bands het tegen elkaar op in een spannende battle, gevolgd door optredens van Les Truttes en Sister May. Op zaterdag 31 augustus staan onder meer Zornik, Millionaire,

Lees meer »

In juni wordt traditioneel geblokt, maar héél anders dan vroeger: “Mama moet mij niet ondervragen, dat doet ChatGPT”

Junimaand, blokperiode. Ouders ondersteunen traditioneel hun kinderen. Stilte in huis. Lekkers in de kast. Maar naast die rituelen valt vooral op hoe ánders studeren geworden is. Veel meer schermen dan vroeger, en nieuwigheden als ‘giscorrectie’ en ‘noisecancelling’. Twee gezinnen doen een boekje open. “De lat ligt nu precies nóg hoger.”

Lees meer »

EU-leiders beraden zich in Brussel over topjobs: “Consensus over tweede ambtstermijn voor Von der Leyen”

De staatshoofden en regeringsleiders van de 27 lidstaten van de Europese Unie zijn maandagavond in Brussel bijeengekomen om een eerste keer van gedachten te wisselen over de invulling van de Europese topfuncties. Een formele beslissing komt er nog niet, maar er lijkt wel een consensus te ontstaan dat Ursula von der Leyen opnieuw voorgedragen zal worden als voorzitter van de

Lees meer »

EXCLUSIEF. Onderzoek Eddy Snelders in eindfase: met hamer sloeg hij bewijsmateriaal kapot en dumpte het in drie vuilnisbakken

Toen alles dreigde uit te komen, heeft ex-voetbalcommentator Eddy Snelders (65) thuis in Brasschaat met een hamer de geheugenstick met al zijn stiekeme blootvideo’s in gruzelementen geslagen. De brokstukken dumpte hij in meerdere vuilnisbakken op straat. In zijn chalet in de Ardennen vernietigde hij een handdoekhaak met ingebouwde camera. Hij vergat echter één laptop. Volgens de speurders staan er beelden

Lees meer »

Terrasbabbels en politiek debat in de Hoppestad

De jeugdraad en de jeugddienst van Poperinge kijken al een tijdje naar de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 13 oktober. De jeugdraad is volop bezig met de voorbereidingen voor het politiek debat dat ze in september organiseren. Dit doen ze samen met de Poperingse jeugddienst. Als voorbereiding op het debat stelde de jeugdraad de ‘Keik Op 2024’ op.
The post Terrasbabbels

Lees meer »

Menen, Wervik en Wevelgem krijgen opnieuw méér bushaltes: “Uniek experiment om vervoersarmoede tegen te gaan”

De nieuwe vervoersregeling van De Lijn zorgde voor het verdwijnen van een heel aantal bushaltes, ook in Menen, Wervik en Wevelgem. Echter, na goed zes maanden komen daar weer een tiental haltes bij voor flexbussen. Een experiment waarmee heel het grondgebied alsnog moet gedekt worden. “Zo kunnen we een voorbeeld zijn voor heel Vlaanderen.”
The post Menen, Wervik en

Lees meer »