“Hij is meer geschrokken van paniek in België dan van val”: koning Albert onwel geworden op vakantie in Zuid-Frankrijk

Koning Albert (89) is aan het bekomen, nadat hij op vakantie in Zuid-Frankrijk onwel is geworden en lelijk ten val is gekomen. Hij heeft niet zozeer last van fysieke ongemakken, het valt al bij al mee. De gepensioneerde vorst is vooral geschrokken van de paniekreacties die het nieuws heeft veroorzaakt in België. “Hij begrijpt de heisa niet, hij is nooit in levensgevaar geweest”, zegt een intimus aan onze royalty-expert Wim Dehandschutter. 

Meer krantenkoppen in België

? De Snookermoord: “Hij heeft hem gewoon van oor tot oor de keel doorgesneden”

“Neen, dat kan niet. We zijn vrienden…” Het zijn de laatste woorden van Geert Vanarwegen (29), net voor de gemaskerde man zijn keel oversnijdt. Geert heeft juist gehoord wie de opdracht gaf om hem te vermoorden. Hij neemt de identiteit van de huurmoordenaar mee in de dood. De eerste aflevering van het nieuwe seizoen van de HLN-podcast ‘De Kroongetuigen’ reconstrueert

Lees meer »

Merkel verzweeg cruciale info over Poetins chantagetactiek in volle gascrisis: “Historische vergissing”

Al ruim voor de Russische invasie van Oekraïne vermoedde Berlijn dat het Kremlin de gasmarkt manipuleerde. Maar de Duitse regering deed niets en was niet voorbereid op de gascrisis. Angela Merkel wist dat Rusland Europa zou proberen te chanteren om gaspijpleiding Nord Stream 2 snel in gebruik te nemen, maar “verzweeg” die informatie volgens de Duitse zakenkrant ‘Handelsblatt’.

Lees meer »

Politici trekken renovatieplicht in twijfel, maar wat denken experts?

“Op zowat alle woningen in onze prijscategorie van 300.000 euro rust een renovatieplicht. Dat is niet te betalen.” Het was een opvallend moment, dinsdag in ‘Het grote debat’. Een koppel vroeg of de volgende Vlaamse regering de renovatieplicht zal afschaffen, waarop Bart De Wever (N-VA) en coalitiegenoot Sammy Mahdi (CD&V) tot toegevingen geneigd leken. Wil de politiek de renovatieplicht écht

Lees meer »

ROLAND GARROS LIVEBLOG. Carlos Alcaraz wint zinderende vijfsetter, Alexander Zverev tegenstander in finale Roland Garros

Zizou Bergs, David Goffin en Elise Mertens (dubbel en enkel) hebben hun koffers moeten pakken op Roland Garros. Als laatste schoot het dubbelduo Sander Gillé en Joran Vliegen nog over in Parijs om de Belgische eer te verdedigen, maar zij sneuvelden in de kwartfinale. In de finale bij de mannen wordt het een clash tussen de Spanjaard Alcaraz en de

Lees meer »

Julie Maertens (KAVR) droomt niet van topsport

Julie Maertens (12) heeft de sportieve genen van bij de geboorte meegekregen. “Mijn mama houdt van dansen, turnen en fitness, papa heeft gevoetbald en fietst graag. Beiden gaan ze ook vaak lopen, zwemmen en skiën. Naast atletiek houd ik vooral van paardrijden. Maar ik doe ook erg graag atletiek, want dan ben ik samen met
The post Julie Maertens

Lees meer »

Emma Meesseman bezoekt ziekenhuis in haar buurt om Olympische Spelen te openen

Niemand minder dan sterbasketster Emma Meesseman kwam vrijdag mensen een hart onder de riem steken in Heilig Hart, het psychiatrisch ziekenhuis in haar thuisstad Ieper. “Emma is een inspiratie voor ons”, zegt Erline die er vecht tegen verslaving.
The post Emma Meesseman bezoekt ziekenhuis in haar buurt om Olympische Spelen te openen appeared first on KW.be.

Lees meer »