Lego kiest ontwerp van Rob om bouwset van te maken: “Het was lang geleden dat ze zoiets unieks hadden gezien”

“Een kinderdroom die in vervulling gaat.” Rob Vangansewinkel (44) uit Oudsbergen weet met zijn geluk geen blijf. Speelgoedfabrikant Lego gaat zijn ontwerp – een snoeppot voor minifigures – in productie brengen.

 

Meer krantenkoppen in België

Horloges F1-legende Michael Schumacher geveild

Acht horloges die eigendom waren van de legendarische F1-piloot Michael Schumacher zijn dinsdag geveild in het Zwitserse Genève. De meest waardevolle ging onder de hamer voor omgerekend zo’n 1,2 miljoen euro. Daarbij komt voor de koper nog tussen de 20 en 26 procent commissie voor het veilinghuis Christie’s.

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Oekraïne zegt Russische aanslagen te hebben verijdeld in Kiev – Vier doden in bezet Oekraïne en in Russisch grensgebied

Bij een zware explosie in een appartementsgebouw in de Russische oblast Belgorod zijn volgens de Russische autoriteiten vijftien mensen om het leven gekomen. Moskou houdt Oekraïne verantwoordelijk, maar over die versie van de feiten bestaat redelijke twijfel. De Zweedse premier Ulf Kristersson zegt intussen dat zijn land ervoor open staat om Amerikaanse kernwapens te plaatsen mocht het ooit tot een

Lees meer »

Wandel nog tot en met 26 mei langs het IDAHOT Instagramparcours in Bredene en maak kans op een leuke verrassing

Op 17 mei 1990, de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie, schrapte de WHO (de wereldgezondheidsorganisatie) homoseksualiteit uit de lijst van geestesziekten. Sindsdien heeft de LGBTI+ gemeenschap deze dag uitgeroepen tot de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT).
The post Wandel nog tot en met 26 mei langs het IDAHOT Instagramparcours in Bredene en maak kans op een

Lees meer »

Dorp Andenne in shock nadat vijf lokale tieners trucker met rioolrooster doodden: “Ze hebben hun leven verbrand”

De vijf tieners die een loodzwaar rioolrooster op de E42 gooiden waarbij een truckchauffeur overleed, waren onder invloed van drugs én alcohol. Een minderjarige daagde zijn vrienden uit om het rooster samen van de brug te gooien, al ontkent de jongen dat nu. De landelijke gemeente Andenne, waar de tieners wonen, reageert intussen geschokt. “Die gasten vormden eerder voor niemand

Lees meer »

Ruim 4 maanden rijverbod voor loonwerker na ongeval met wielertoeristen: “Hij zorgde voor een panische angst om nog te fietsen”

Een 41-jarige loonwerker uit Zonnebeke moet ruim 4 maanden zijn rijbewijs inleveren na een ongeval met vluchtmisdrijf in Wervik. Het kwam tot een aanrijding met 3 wielertoeristen terwijl hij 2,94 promille alcohol in het bloed had. “Stomme coureurs”, liet hij enkele uren later optekenen.
The post Ruim 4 maanden rijverbod voor loonwerker na ongeval met wielertoeristen: “Hij zorgde voor

Lees meer »

Gepland bezoek van Oekraïense president Zelenski aan ons land gaat niet door “vanwege situatie aan het front”

De Oekraïense president Volodimir Zelenski heeft zijn geplande bezoek aan ons land uitgesteld. Hij zou deze namiddag premier Alexander De Croo (Open VLD) ontmoeten, en daarna doorreizen naar Spanje en Portugal. Volgens Portugese media is het bezoek uitgesteld door de precaire toestand aan het front. "Het is niet het beste moment om Oekraïne te verlaten", zegt ook VRT NWS-journalist Marijn

Lees meer »

Kuurne plaatst ezel op rotonde aan Brugsesteeenweg en Rijksweg

De houten ezel, gemaakt door Jason Vandekerckhove ter ere van het 900-jarig bestaan van Kuurne, kreeg woensdagnamiddag een prominente plaats op de rotonde die de Brugsesteenweg met de Rijksweg verbindt.
The post Kuurne plaatst ezel op rotonde aan Brugsesteeenweg en Rijksweg appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wat bezielde man die Slovaakse premier Fico neerschoot? Zoon van verdachte: “Misschien is er kortsluiting in zijn hoofd geweest”

Een 71-jarige dichter die nog ooit een vereniging stichtte tegen geweld. Dat is de verdachte van de aanslag tegen de Slovaakse premier Robert Fico. Die verkeerde enkele uren in levensgevaar nadat hij woensdagnamiddag van dichtbij werd neergeschoten. Fico is in vele opzichten omstreden en in Rusland wordt al geopperd dat Oekraïne wel achter de aanslag zal zitten. Maar wat weten

Lees meer »

Jos en Imelda vieren goud

Jos Verjans en Imelda Berx zijn allebei afkomstig uit Limburg. Jos is geboren in Hasselt in 1947 en Imelda zag het levenslicht in Bilzen in 1950.
The post Jos en Imelda vieren goud appeared first on KW.be.

Lees meer »

Door België gezochte drugsbazen verdienen miljoenen met vastgoed in Dubai

Grote drugsbazen konden de voorbije jaren in Dubai ongestoord villa’s en appartementen kopen, verhuren en verkopen met miljoenenwinsten. Zelfs al worden ze door België gezocht of vervolgd, of zijn ze al veroordeeld. Dat blijkt uit onderzoek van De Tijd, Knack en Le Soir samen met het collectief OCCRP, de non-profitorganisatie C4ADS en ruim 70 andere media in de wereld naar

Lees meer »

“Altijd constructief geweest”: vennootschappen van Conway weerleggen verklaringen voorlopige bewindvoerder KV Oostende

De vennootschappen van Paul Conway, die aandelen bezitten in KV Oostende, betwisten “formeel” de verklaring “die onjuiste informatie bevat” van Werner Van Oosterwyck, de voorlopige bewindvoerder bij de tweedeklasser. Dat hebben ze woensdagavond in een persbericht gemeld.
The post “Altijd constructief geweest”: vennootschappen van Conway weerleggen verklaringen voorlopige bewindvoerder KV Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »