Hoe bracht Annick Ponthier (Vlaams Belang) het ervan af? Dit is het rapport van HBVL

Met de verkiezingen van 9 juni in zicht geeft de politieke redactie van Het Belang van Limburg alle Limburgse politici een rapport. Hoe presteerden ze de afgelopen vijf jaar? Hieronder leest u het rapport van Annick Ponthier (Vlaams Belang).

 

Meer krantenkoppen in België

Van een ‘infantiel’ idee tot een reeks die 68 miljard opbracht: hoe ‘Star Wars’ uitgroeide tot een ongeziene kaskraker

In 1977 werd George Lucas nog uitgelachen om zijn ‘infantiele’ ideeën, maar zijn ‘Star Wars’ groeide uit tot een wereldwijd fenomeen. De sciencefiction-soap met lichtzwaarden, aaibare robots en een prinses met wokkelhaar veranderde de filmgeschiedenis voorgoed. Het Algemeen Dagblad zocht uit waarom. “Ik denk dat wij niet lang genoeg leven om de laatste ‘Star Wars’-film te zien.”

Lees meer »

Macron stuurt militairen naar Nieuw-Caledonië voor bescherming overheidsgebouwen

De Franse president Emmanuel Macron meent dat er in het Franse overzees gebied Nieuw-Caledonië “vooruitgang wordt geboekt in het herstel van de orde”. Dat heeft hij gezegd tijdens een Defensieraad waar hij beslist heeft om “tijdelijk” militairen naar de archipel te sturen “voor de bescherming van de openbare gebouwen” en de binnenlandse veiligheidstroepen te ontlasten. Dat meldt het Elysée.

Lees meer »

Jeroen Lezy verkoopt materiaal voor jouw mancave

Drankenhandelaar Jeroen Lezy (46) is al jarenlang gepassioneerd door alles wat met de VS en rock’ n roll te maken heeft. Dat straalt nu ook af op zijn zaak langs de Tuileboomstraat in Sint-Eloois-Winkel. Jeroen richtte er een hoek in waar klanten tal van spulletjes op de kop kunnen tikken om hun eigen mancave in te richten.
The post

Lees meer »

Dossier mensensmokkel onvolledig, proces uitgesteld: “Het dossier is een draak: het is groot en spuwt vuur!”

Het proces in beroep tegen zeven leden van een grote Koerdische mensensmokkelbende, is met een sisser begonnen. De advocaat van een van de kopstukken, vond dat er te veel stukken in het dossier ontbraken. “Dit dossier is een draak: het is groot, lelijk en het spuwt vuur!”
The post Dossier mensensmokkel onvolledig, proces uitgesteld: “Het dossier is een draak:

Lees meer »

Twaalfjarigen ontvangen vormsel in Sint-Michielkerk

Onder een stralende zon kwamen de leerlingen uit het zesde leerjaar van de vrije basisschool De Tandem op zaterdag 11 mei naar de Sint-Michielkerk om er hun vormsel te krijgen. De feestelingen waren Niene Ackaert, Kobe Bogaert, Ruben Boussery, Maité Demonie, Noor Deveen, Isis Dewulf, Daniel Gherghe, Yoran Leempoels, Lyo Missinne, Axelle Monbaliu, Louis Rommelaere,
The post Twaalfjarigen ontvangen

Lees meer »

Vanaf juni verhuizen veertig huurders naar De Klaproos: “Hoe we de site aantroffen tart alle verbeelding”

Vrijdagavond vond de officiële opening plaats van De Klaproos langs de Wervikstraat in Geluwe. Daar bevond zich sedert 2016 de woon- en leefbuurt Triamant. Groep Curamant vroeg in juni vorig jaar het faillissement aan. Het was een dochteronderneming van Triamant. Woonmaatschappij !Mpuls Menen-Wervik deed bij de curator een bod en werd de nieuwe eigenaar. Het gaat in totaal om 118

Lees meer »

Sint-Eloois-Vijve stapt op zondag 26 mei naar Oostakker

Nadat er enkele edities geschrapt werden door corona, pikten Frank De Smyter en Christ Vanackere vorige jaar de draad van de voettochtbedevaart naar Oostakker weer op. Een veertigtal deelnemers schreven toen in, maar dat aantal zal nu ruim overtroffen worden.
The post Sint-Eloois-Vijve stapt op zondag 26 mei naar Oostakker appeared first on KW.be.

Lees meer »

Beoogde Nederlandse premier Ronald Plasterk biedt in open brief excuses aan Pieter Omtzigt aan

Ronald Plasterk, die vaak genoemd wordt als premier van de toekomstige rechtse regering in Nederland, heeft vrijdag in een open brief in de krant De Telegraaf zijn excuses aangeboden aan Pieter Omtzigt, de leider van de coalitiepartij Nieuw Sociaal Contract (NSC). De twee mannen hebben in een eerdere fase van de regeringsvorming, toen Plasterk informateur was, nog een aanvaring gehad.

Lees meer »

Isabelle Van Hecke en Silke Thorrez schitteren in ‘Nonkels’: “Ik herkende veel van haar onzekerheden”

In ‘Nonkels’ spelen ze twee uitersten, maar in het dagelijkse leven zitten ze wel op dezelfde golflengte. Tussen Isabelle Van Hecke en Silke Thorrez, allebei verzot op theater, klikte het vrijwel meteen. Een gesprek over ‘vet’ gaan, tegenspel geven en de strijd die hun job soms inhoudt. “De passie voor theater is niet weg, maar er moet dringend iets tegenover

Lees meer »

Kunstwerk op Minnewater in Brugge mikpunt van creatieve vandalen

Opmerkelijk uitzicht vlakbij de brug over het populaire Minnewater in Brugge. Op een werk van de Triënnale daar werd door onbekenden een van de groene parkstoelen geplaatst. “Het is echt uitzonderlijk dat onze stoelen oneigenlijk gebruikt worden”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem. “Morgen zal die stoel door mijn diensten weg gehaald worden.”
The post Kunstwerk op

Lees meer »

Politie onderzoekt schermutseling met Israëlische man aan station Brugge

Aan het station van Brugge zijn een Israëlische man en zijn dochter maandag betrokken geraakt bij een schermutseling. Dat bevestigt de lokale politiezone Brugge. In het station deed zich later nog een tweede incident voor.
The post Politie onderzoekt schermutseling met Israëlische man aan station Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »