Bjorn Syx wint Rally van de Monteberg voor eigen volk

Bjorn Syx (Citroën C3 Rally2) heeft in de Rally van de Monteberg een klinkende thuiszege behaalde. De Dikkebusnaar klopte ?BK-leider Niels Reynvoet (Skoda Fabia Rally2) ?na een ultieme eindsprint met amper drie tienden.

De Rally van de Monteberg draaide van meet af aan uit op een secondenstrijd tussen Citroën-rijder Bjorn Syx en Niels Reynvoet, die een nieuwe Skoda kwam proefrijden. Nadat het onderlinge verschil nooit meer dan vier seconden bedroeg, begonnen beide kemphanen quasi ex-aequo aan de slotronde. Syx haalde Reynvoet uiteindelijk nog bij na een ultiem eindschot.

“Toen Niels me een tikje gaf op de voorlaatste proef wou ik dit niet zomaar weggeven”, vertelde Syx na afloop. “Ik heb het nog geprobeerd op de slotproef en die was echt perfect. We zaten overal op het maximum. Dit doet echt deugd en is een mooie beloning voor het hele team na alle tijd en moeite die we al in deze wagen hebben gestopt. We hebben opnieuw een extra stap vooruit gezet met de setup.”

Gilles Pyck vierde

In de strijd om de derde plek ?werd Vincent Verschueren (Citroën C3 Rally2) aanvankelijk op de hielen gezeten door thuisrijder Gilles Pyck, die debuteerde met de VW Polo Rally2 met het oog op de Ypres Rally. De Oost-Vlaming maakte uiteindelijk het verschil in de tweede wedstrijdhelft en vervolledigde het podium op 52” van winnaar Syx.

Nieuwkerkenaar Cedriek Merlevede pakte een knappe vijfde plek bij zijn debuut met een BMW M3 E36 en haalde het in de RWD-strijd nipt van Pieter-Jan Maeyaert (BMW M3), die op zijn beurt Paul Lietaer (Opel Ascona 400) versloeg bij de Historics. Poperingenaar Steve Bécaert (Mitsubishi Lancer Evo X) maakte samen met de Nederlander Ben Van de Laar (Renault Clio Rally3) en Reningelstnaar Piet Declercq (Skoda Fabia Rally2) de top tien compleet.

Lander Depotter (Opel Corsa Rally4) finishte als eerste bij de voorwielaangedreven wagens, nadat Stijn Sonneville (Peugeot 208 Rally4) in de slotproef nog van de baan dook. De Nederlander Nard Ippen (Renault Clio Rally5) was de beste bij de standaardwagens.

(JDH)

The post Bjorn Syx wint Rally van de Monteberg voor eigen volk is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Lamborghini vindt het te vroeg voor volledig elektrische sportauto: “Brullend geluid van V10-motor valt niet zomaar na te bootsen”

De Italiaanse sportwagenfabrikant Lamborghini wacht voorlopig met het volledig elektrisch maken van zijn sportwagens. Volgens Lamborghini-baas Stephan Winkelmann is het op zich geen probleem om snelle elektrische auto’s te produceren. Alleen emotionele aspecten, zoals het brullende geluid van de V10-motor van de Huracan, kunnen niet zomaar worden nagebootst.

Lees meer »

Groen licht voor 300 extra plaatsen in buitengewoon onderwijs

De Vlaamse regering geeft groen licht voor twee nieuwe scholen buitengewoon onderwijs en extra aanbod in acht scholen. Zo komen er opnieuw zowat 300 extra schoolbanken bij voor kinderen met een autismespectrumstoornis, een gedragsstoornis, een emotionele stoornis, een verstandelijke beperking, een auditieve beperking of een spraak- of taalstoornis, meldt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA).

Lees meer »