Opendeur boordevol animatie in gloednieuw politiegebouw in Torhout

Op zondag 5 mei van 13.30 tot 17.30 uur organiseert de politiezone Kouter een opendeur in haar gloednieuwe politiegebouw aan de Ambachtstraat. Er is heel wat animatie voorzien in samenwerking met andere veiligheidsdiensten, zoals de brandweer. “In en om het nieuwe complex laten we de bezoekers de politiejob van nabij beleven en kunnen ze kennismaken met onze werking”, zegt korpschef Kris Depovere.

Verkeersveiligheid

Er zijn rondleidingen voorzien en er staan infostanden opgesteld over het beroep van politieman of -vrouw, diefstalpreventie, geweldbeheersing, de brandweer en het zevende jaar Integrale Veiligheid van de lokale Scholengroep Sint-Rembert.

Er wordt voorts gefocust op verkeersveiligheid met de aanwezigheid van een verkeerspark, een tuimelwagen, een rijsimulator, promillebrillen en noem maar op. Het vermijden van dodehoekongevallen komt eveneens uitgebreid aan bod. Het is de bedoeling om jong en oud te sensibiliseren om zich op een verstandige en veilige manier op de weg te begeven.

Honden en drones

Interessant is de demonstratiezone. Daar wordt een ongeval met een geknelde persoon uitgebeeld. Centraal staat de samenwerking tussen de brandweer, de medische hulpdiensten en de politie: wie doet wat? Tevens zijn er boeiende voorstellingen met politiehonden en met drones gepland.

Uiteraard is er ook aan de kinderen gedacht. Zij kunnen een ritje maken in een politiecombi, een brandje blussen, zich laten schminken, op het verkeerspark rijden en op een springkasteel terecht. Wie vijf stempels verzamelt, krijgt een verrassing.

Aan beide kanten van de Ambachtstraat is er een ruime fietsparking voorzien. Wie met de auto komt, krijgt geen toegang via de Industrielaan. Er moet aangereden worden via de Oude Gentweg (met parking op de site van Voeders d’Aussy) of via de Noordlaan (met parking op het domein van Fluvius).

The post Opendeur boordevol animatie in gloednieuw politiegebouw in Torhout is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Definitief akkoord Nederlandse regeringsvorming: 130 per uur op snelwegen, drastische hervorming asielbeleid en besparingen bij openbare omroep

De komende Nederlandse regering wil besparen op de openbare omroep en wil een snelheid tot 130 kilometer per uur toelaten op de snelwegen. Daarnaast wordt er een tijdelijke asielstop ingevoerd en worden er meer woningen gebouwd. Dat blijkt uit de passages van het zogenoemde onderhandelaarsakkoord die gelekt zijn in de Nederlandse media. Kort na middernacht sloten de vier partijleiders van

Lees meer »

Rijksweg tussen Torhout en Kortemark tijdlang versperd nadat tractor met hark bomen raakt en in gracht belandt

De Rijksweg tussen Sint-Henricus bij Torhout en Kortemark was woensdagnacht een tijdlang volledig versperd na een ongeval met een tractor. De dubbele hark van de tractor raakte een boom waarna het voertuig zelf in de gracht eindigde. Er vielen geen gewonden.
The post Rijksweg tussen Torhout en Kortemark tijdlang versperd nadat tractor met hark bomen raakt en in gracht

Lees meer »

President Macron roept noodtoestand uit in Nieuw-Caledonië na dagenlang zware rellen: al 3 doden en honderden gewonden

In het Franse overzeese gebied Nieuw-Caledonië, een eiland ten noordoosten van Australië, zijn zware rellen uitgebroken in de hoofdstad Nouméa. De rellen zijn het gevolg een uit de hand gelopen protest tegen een wetswijziging die meer Franse eilandbewoners stemrecht zou geven. Daarbij zijn al drie mensen om het leven gekomen. Er vielen ook honderden gewonden. Meer dan 130 mensen zijn

Lees meer »

WEERBERICHT. Ook morgen nog code geel voor neerslag in Limburg. Wat te verwachten van pinksterweekend? “Maandag wordt de beste dag”

Een grote storing speelt ons land vandaag en morgen parten. Het KMI heeft code geel afgekondigd voor zware regenval van vrijdagmiddag tot zaterdagochtend in de provincie Limburg. Gaat dit kwakkelweer nog lang duren en hoe zit het met het pinksterweekend? “Zaterdag komt er wat verspreide regen en buien in de voormiddag en na de middag wordt het beter”, zegt onze

Lees meer »

Is de kritiek op “circusact” terecht? Duitse spelers vernemen EK-selectie op heel originele wijze, wellicht ook goed nieuws voor Deniz Undav

Een droge opsomming van de EK-kern? Niet zo bij Duitsland. Niclas Füllkrug hoorde van zijn selectie vandaag via de ochtendradioshow live op WDR1, de Duitse dakbewerkster en influencer Chiara gaf maandag Manuel Neuer vrij en de 93-jarige ‘Oma Lotti’ onthulde Jonathan Tah via een taart. Volgens Bild is ex-Unionspits Deniz Undav de volgende in de rij.

Lees meer »

China: VS moeten ‘hun verkeerde acties’ direct terugdraaien

China is verbolgen over de Amerikaanse importheffingen op tal van Chinese producten en wil dat de maatregelen direct worden teruggedraaid. “De Verenigde Staten moeten onmiddellijk hun verkeerde acties corrigeren en de aanvullende tariefmaatregelen tegen China annuleren”, meldt het Chinese ministerie van Handel.

Lees meer »

Week van de Korte Keten start met ‘Kasteel Kulinair’ in Ryckevelde

Bij kasteel Ryckevelde in Sijsele bij Damme werd de aftrap gegeven van de negende editie van de ‘Week van de Korte Keten’, van zaterdag 18 tot en met zondag 26 mei. In West-Vlaanderen start de week met ‘Kasteel Kulinair’, een evenement voor jong en oud met onder meer een spannende escape game vol culinaire raadsels.
The post Week van

Lees meer »

Tientallen obussen worden uit de ringvaart gehaald in Brugge

In Brugge worden deze voormiddag enkele tientallen obussen uit de Ringvaart gehaald, in de buurt van de Kazernevest. Duikers van de brandweer ontdekten ze eind vorige maand bij toeval tijdens een oefening en brachten er 2 naar boven. Maar omdat het er zo veel zijn, komt vandaag ook de ontmijningsdienst DOVO ter plaatse. Het gaat om obussen uit de Eerste

Lees meer »