LIVEBLOG REAL-CADIZ. Aftrap! Courtois maakt zijn wederoptreden, Real speelt met B-ploeg

Thibaut Courtois staat opnieuw onder de lat bij Real Madrid. De Belgische doelman stond quasi heel het seizoen aan de kant met een blessure en werkte hard aan zijn comeback. Dinsdagavond zat hij al in de selectie tegen Bayern München. Nu speelt hij ook tegen laagvlieger Cadiz. Real kan bij een overwinning de titel zo goed als zeker opschrijven. Volg de match hier op de voet. 

Meer krantenkoppen in België

Britse High Court buigt zich vandaag over uitlevering Julian Assange

Het High Court in Londen buigt zich maandag over een mogelijk laatste poging van Wikileaks-oprichter Julian Assange om zijn uitlevering naar de Verenigde Staten te blokkeren. Met de procedure hoopt hij een herziening te verkrijgen van de beslissing van toenmalig Brits minister van Binnenlandse Zaken Priti Patel, die in 2022 instemde met zijn uitlevering.

Lees meer »

JET Symphonic Band met nieuwe dirigent op openluchtconcert in B&B Droomkerke

Na zeven jaar aan het roer van JET heeft Wim Belaen onlangs het dirigeerstokje doorgegeven aan Gilles Demeurisse. De 31-jarige Izegemnaar komt voor het eerst in actie als dirigent van het orkest op 26 mei in de idyllische tuin van B&B Droomkerke in Ruiselede.
The post JET Symphonic Band met nieuwe dirigent op openluchtconcert in B&B Droomkerke appeared first

Lees meer »

Kwellemolenstraat afgesloten door wateroverlast

In de hoofdgemeente Alveringem heeft het deze ochtend vroeg fel geregend. Inwoners spreken van 25 liter. Dat, bovenop de 18 liter die er gisteren zijn gevallen, heeft ervoor gezorgd dat enkele straten sinds deze voormiddag op hun laagst gelegen punten zijn ondergelopen. Dat is zo voor de Kwellemolenstraat nabij de Westover, de Wijdouwbeekstraat en – in mindere mate de Sint-Rijkerstraat

Lees meer »

Regenboogkleuren en Palestijnse vlaggen op Brusselse pride

Duizenden mensen zijn door de straten van de hoofdstad getrokken voor de Brussels Pride, de jaarlijkse hoogdag voor de queer-gemeenschap in België. De pride is een feest en protest ineen en heeft dit jaar als thema veiligheid, elke dag, overal. Het was een opvallend politiek geladen editie. Petra De Sutter: “Onze rechten staan onder druk.”

Lees meer »

Alle campussen Universiteit Amsterdam morgen en woensdag dicht na protesten

In Nederland blijven alle campussen van de Universiteit van Amsterdam (UvA) de komende twee dagen dicht nadat er meerdere demonstraties zijn geweest, meldt de universiteit. Het College van Bestuur (CvB) kan momenteel "geen verantwoordelijkheid nemen voor de veiligheid" van de mensen op de locaties van de universiteit. Er vindt dinsdag en woensdag dus geen onderwijs plaats op de UvA.

Lees meer »

Sneukeltocht op tweede Sinksendag verdwijnt dan toch niet: “Ons doel? Mensen samenbrengen”

Na het verdwijnen van de Gezinsbond in Oostrozebeke was iedereen de mening toegedaan dat hiermee ook de traditionele Sneukeltocht op tweede Sinksendag ten dode was opgeschreven. Niets is echter minder waar. Een nieuwe organisatie heeft het initiatief overgenomen en wil op maandag 20 mei tonen wat het in zijn mars heeft. Woordvoerder Veerle Halsberghe licht het opzet van de vernieuwde

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Ontdek onze dagelijkse meme op de Facebookpagina van de Krant van West-Vlaanderen.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Iconische website van Belgisch Staatsblad krijgt na 27 jaar make-over

De iconische lay-out met de blauwe achtergrond en de wolkjes uit de jaren 1990, is niet meer. Na 27 jaar is de website van het Belgisch Staatsblad gemoderniseerd en gebruiksvriendelijker gemaakt. "Voor sommigen was het pure nostalgie, maar voor de meesten is het een herinnering aan pure kafka", zegt minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD).

Lees meer »