Raadkamer bevestigt aanhouding echtgenoot Annie De Poortere onder elektronisch toezicht

De Gentse raadkamer heeft vrijdagochtend de aanhouding onder elektronisch toezicht bevestigd van de 78-jarige H.D., die verdacht wordt van moord in 1994 op zijn toenmalige echtgenote Annie De Poortere in Sint-Martens-Latem. “Mijn cliënt blijft bij de verklaring die hij afgelegd heeft, maar ik kan niet in detail gaan over de inhoud van het dossier”, zegt zijn advocaat Ashley Bickx.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe radiostudie: “Stop vanaf 2031 uitzendingen via FM-band”

Een nieuwe radiostudie in opdracht van Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) beveelt 1 januari 2031 aan als realistische afschakeldatum voor de radio-uitzendingen via de FM-band. Voor minister Dalle moet het daarom de ambitie zijn om tegen dan volledig over te schakelen op digitale radio. “Maar belangrijker dan de exacte datum is alles in het werk stellen om ervoor

Lees meer »

“Een huis verkopen aan 60.000 euro, dat is belachelijk”: oppositie kritisch over verkoop sociaal patrimonium aan Woonmaatschappij IJzer en Zee

De gemeenteraad van De Panne keurde meerderheid tegen oppositie de verkoop van het sociaal woonpatrimonium goed aan de Woonmaatschappij IJzer en Zee. Voor de verkoop van 158 sociale huizen krijgt de gemeente 9.440.800 euro, dat is gemiddeld 60.000 euro per huis. “Belachelijk”, vindt Christophe Delrive (DAS). Waarom doet de gemeente dit?
The post “Een huis verkopen aan 60.000 euro,

Lees meer »

Veurnse café-uitbaters breiden hun terrassen uit tot EK-dorp: “Alle matchen van de Rode Duivels zullen hier te zien zijn”

Over precies een maand gaat het EK voetbal van start. De uitbaters van de cafés De Kroon, De Botermand en Furna Pub op de Grote Markt van Veurne bundelen hun krachten om de wedstrijden van de Rode Duivels op een groot scherm te vertonen.
The post Veurnse café-uitbaters breiden hun terrassen uit tot EK-dorp: “Alle matchen van de Rode

Lees meer »

Aron organiseert tweede Contrast Festival op 26-27 juli: “Je moet op het terrein je vrienden kunnen verliezen”

Na de voorzichtige eerste editie van vorig jaar, breidt het Contrast Festival stevig uit. Zo zullen er op 26 en 27 juli meer dan dertig deejays afzakken naar de Leopold I Esplanade, verspreid over drie podia. “We willen de feestvierders een echt festivalgevoel bezorgen”, zegt organisator Aron Sirjacobs.
The post Aron organiseert tweede Contrast Festival op 26-27 juli: “Je

Lees meer »