De heropstanding van de gevallen engelen

19:24 Zwaar getormenteerde aandelen kunnen zelfs bij een beetje beterschap sterk opveren. Maar wees daarbij heel kritisch. 

Meer krantenkoppen in België

Kopzorgen voor Tedesco: Theate valt uit bij Rennes met enkelblessure

Rode Duivel Arthur Theate (23) speelde afgelopen weekend met Rennes tegen RC Lens. De linksvoetige verdediger moest na 55 minuten het veld verlaten met een enkelblessure, waarna hij op krukken werd gespot. Verdere onderzoeken zullen de ernst moeten uitwijzen. Met nog iets meer dan een maand voor de start van het EK zal bondscoach Tedesco dit niet graag zien gebeuren.

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Zelensky roept op om energie te besparen na Russische aanvallen op elektriciteitsnet

Het Westen is “met vuur aan het spelen” en dat zal “niet onbeantwoord blijven”. Dat heeft Moskou gezegd na de Oekraïense luchtaanvallen in de nacht van donderdag op vrijdag. Volgens Rusland werden daarbij westerse wapens gebruikt. Zowel Rusland als Oekraïne zien weinig in een wapenbestand tijdens de Olympische Spelen. De Franse president Emmanuel Macron had opgeroepen tot een wereldwijd staakt-het-vuren

Lees meer »

Hoe historisch correct zijn de outfits uit ‘Bridgerton’? “Dit spreekt uiteraard meer tot de verbeelding”

Extravagante jurken, enorme pruiken, korsetten waarin je nauwelijks kan ademen. Het eerste deel van het derde seizoen van ‘Bridgerton’ is vanaf donderdag te bingen op Netflix. In het populaire kostuumdrama zien we de meest hysterische outfits, maar wat klopt daar eigenlijk historisch van? Het Algemeen Dagblad laat een modeconservator aan het woord. “Dit is zeker niet bedoeld als een realistische

Lees meer »

Lamborghini vindt het te vroeg voor volledig elektrische sportauto: “Brullend geluid van V10-motor valt niet zomaar na te bootsen”

De Italiaanse sportwagenfabrikant Lamborghini wacht voorlopig met het volledig elektrisch maken van zijn sportwagens. Volgens Lamborghini-baas Stephan Winkelmann is het op zich geen probleem om snelle elektrische auto’s te produceren. Alleen emotionele aspecten, zoals het brullende geluid van de V10-motor van de Huracan, kunnen niet zomaar worden nagebootst.

Lees meer »

Meer dan helft lgbtq+’ers durft niet hand in hand over straat

Meer dan de helft van de lgbtq+’ers in ons land durft niet hand in hand over straat te lopen en meer dan een kwart vermijdt bepaalde plaatsen uit angst om aangevallen te worden. Dat blijkt uit een nieuw rapport van het Bureau van de Europese Unie voor de grondrechten (FRA), dat in 2023 meer dan 100.000 personen uit heel Europa

Lees meer »

Op eigen benen en toch niet alleen: cohousing kan voor veel senioren dé oplossing zijn, maar wetgeving loopt achter

In de provincie Antwerpen woont ruim een op de vier 65-plussers alleen, ongeveer 110.000 mensen. Dikwijls in veel te grote huizen, en met een krimpend sociaal netwerk. Senioren stellen de stap naar een woonzorgcentrum steeds langer uit. Cohousing voor senioren, in onze buurlanden al meer in zwang, krijgt met voorzichtige stapjes ook in Vlaanderen voet aan de grond. De grootste

Lees meer »

Harmonie Sint Cecilia uit Koolskamp zwaait voorzitter Jan na 24 jaar uit: “De kermisdagen tonen hoe belangrijk het dorpsleven is”

De harmonie Sint Cecilia uit Koolskamp is nog steeds op zoek naar een nieuwe voorzitter. Voorlopig is Bert Declerck, de secretaris en ondervoorzitter, nu ook aanspreekpunt en contactpunt.
The post Harmonie Sint Cecilia uit Koolskamp zwaait voorzitter Jan na 24 jaar uit: “De kermisdagen tonen hoe belangrijk het dorpsleven is” appeared first on KW.be.

Lees meer »