Werkgevers nemen minder snel werknemers aan met mentale problemen, blijkt uit studie

Eén op de vier Belgische werkgevers aarzelt om werknemers met mentale problemen aan te nemen. Dat zegt een studie van de Antwerp Management School. Het stigma dat nog altijd op mentale klachten rust, houdt zowel werknemers als werkgevers tegen om noden in kaart te brengen en de juiste acties te ondernemen. 

Meer krantenkoppen in België

Koning Filip geraakt door audiëntie met deze Palestijnse en Israëlische vaders: “Delen allebei onbeschrijflijk leed”

Koning Filip veroordeelt in zijn 21 juli-toespraak de “ernstige humanitaire wantoestanden in Gaza”. Het staatshoofd sprak met Rami Elhanan en Bassam Aramin, Israëlische en Palestijnse vaders die allebei hun dochter verloren door het conflict. “Ze herinneren ons eraan dat naast de politieke dimensie het steeds de menselijke waardigheid is, die op het spel staat.”

Lees meer »

Strenge regels rond nachtwerk deels versoepeld, vakbonden verliezen invloed

Bedrijven in België zullen binnenkort eenvoudiger werknemers ’s nachts kunnen laten werken. Tot nu toe konden vakbonden in veel sectoren dit tegenhouden, omdat het akkoord van alle bonden vereist was. In verschillende sectoren wordt die regel nu afgeschaft. Dat staat in het zomerakkoord van de regering-De Wever. Zo wil de regering de Belgische bedrijven meer slagkracht geven om te concurreren

Lees meer »

Onze pensioenexperte beantwoordt lawine aan HLN-lezersvragen na zomerakkoord: mag ik een jaar vroeger op pensioen? En heb ik een pensioenmalus aan mijn rekker?

De regering-De Wever klopte afgelopen nacht een hoop details af over de pensioenhervorming. En die roept duidelijk nog altijd veel vragen op. Mag u nu wel of niet vroeger op pensioen als u vroeg begon te werken? Riskeert u een pensioenmalus of zit u safe? En zal u moeten boeten voor periodes van ziekte? Onze redactie is overspoeld met vragen.

Lees meer »

Treinbouwer Alstom in Brugge misloopt deal van 1,7 miljard euro met NMBS: “Honderden jobs zijn geofferd, ondanks alle waarschuwingen”

De raad van bestuur van spoorwegmaatschappij NMBS heeft de keuze voor de Spaanse treinbouwer CAF bevestigd als voorkeursbieder voor de levering van nieuwe treinstellen. Het gaat om een contract met een waarde van 1,7 miljard euro, goed voor 180 treinen en zeker 54.000 zitplaatsen. Het Franse Alstom, dat treinen bouwt in Brugge, loopt zo een megadeal mis.

Lees meer »