Laura Trappeniers (66) vermoord “met zak over hoofd” teruggevonden op Tenerife, echtgenoot blijft vermist

De vermiste vrouw Laura Trappeniers (66) is op Tenerife vermoord teruggevonden in zee. Dat bevestigt Buitenlandse Zaken aan HLN en VTM Nieuws. Een visser vond haar lichaam in zee. ‘El Dia’ schrijft dat een “zak over haar hoofd was getrokken en dat beide benen en een hand” ontbraken. Marc Olbrechts (71), de echtgenoot van Laura Trappeniers, is nog spoorloos. Het koppel verdween vorige week op een vreemde manier uit hun huis in Tenerife. 

Meer krantenkoppen in België

Twintigers die brand stichtten in kasteel Houthulst krijgen celstraf en internering

Twee mannen van 26 jaar kregen donderdag hun vonnis na de brand, die vorig jaar het kasteel van Houthulst vernielde. De ene krijgt een celstraf, de andere wordt geïnterneerd. “Er bestaat een gevaar dat de man — eventueel in samenhang met andere factoren — opnieuw dergelijke feiten zou plegen.”
The post Twintigers die brand stichtten in kasteel Houthulst krijgen

Lees meer »

Op een mooie pinksterdag

Liever eerst het slechte nieuws? KV Oostende dus. Woensdag gooide de bewindvoerder een bommetje – de handdoek mag ook. In het kort: zelfs al zou hoofdaandeelhouder Conway (50,1 procent) ultiem toch zijn aandelen willen overdragen, dan leek de laatst overgebleven kandidaat-overnemer Apex Capital Global niet langer bereid tot de nodige kapitaalsinjectie. Door de schuldenberg van
The post Op een

Lees meer »

Vzw Letterhop ontvangt 5.000 euro voor project: “In 2024 willen we 30 kansarme kindjes leren fietsen en zwemmen”

De vzw Letterhop uit Poperinge mag 5.000 euro in ontvangst nemen voor het project ‘Okan start to swim and bike’. Okan staat voor onthaalonderwijs voor anderstalige kinderen. Een Hart voor West-Vlaanderen steunt projecten die zich inzetten voor kanszoekende kinderen en jongeren.
The post Vzw Letterhop ontvangt 5.000 euro voor project: “In 2024 willen we 30 kansarme kindjes leren fietsen

Lees meer »

Rechter legt jonge vrouw die koppel zestigers doodrijdt rijverbod op: “Gevangenisstraf heeft geen meerwaarde”

“Een gevangenisstraf, zelfs met uitstel, heeft geen meerwaarde.” De politierechter in Turnhout legde een 24-jarige bestuurster uit Arendonk die eind 2022 op de ring in Geel door het rood reed en twee zestigers in hun auto doodreed een rijverbod maar geen celstraf op. De vrouw beweerde dat ze vlak voor het dramatische ongeval een lichamelijke inzinking had, maar die uitleg

Lees meer »

Minister van Justitie Van Tigchelt is kandidaat-burgemeester voor Open VLD in Zoersel: “Met Paul op nummer 1 het verschil maken”

Minister van Justitie Paul Van Tigchelt zal bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober de lokale Open VLD-lijst in Zoersel trekken. Dat meldt ATV en het nieuws is ons bevestigd door de lokale afdeling. Van Tigchelt woont al enkele jaren in de gemeente. "Hij legde de voorbije maanden nationaal een mooi parcours af", zegt Olivier Rul, op dit moment de enige Open

Lees meer »

KIJK. Israëlische Songfestivalkandidate drijft de spot met boegeroep tijdens voorbereiding finale

Het belooft een zeer controversiële songfestivalfinale te worden in het Zweedse Malmö. Tijdens de laatste repetities was het boegeroep duidelijk te horen wanneer de Israëlische Songfestivalkandidaat Eden Golan het podium op kwam om haar nummer ‘Hurricane’ te oefenen. Tijdens haar optreden lijkt ze zich er niets van aan te trekken, maar achter de schermen drijft ze er de spot mee.

Lees meer »

Opnieuw Strafstudie op het Nelson Mandelaplein: “Het zal weer serieus knallen worden”

Het muziekfestival Strafstudie vindt voor het tweede jaar op rij plaats op het Nelson Mandelaplein tijdens de Sinksenfeesten. Het festival, dat zijn vierde editie viert, belooft opnieuw onvergetelijk te worden voor liefhebbers van retro, house en techno.
The post Opnieuw Strafstudie op het Nelson Mandelaplein: “Het zal weer serieus knallen worden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Fysiek meldpunt voor seksueel grensoverschrijdend gedrag

Stad Kortrijk gaat dit jaar nog een stapje verder met hun veiligheidsbeleid met een fysiek meldpunt voor seksueel grensoverschrijdend gedrag, in samenwerking met Punt vzw.
The post Fysiek meldpunt voor seksueel grensoverschrijdend gedrag appeared first on KW.be.

Lees meer »