Nederlandse vrouw opgepakt voor mislukte moordaanslag op extreemrechtse Spaanse politicus

Een Nederlandse vrouw is aangehouden voor betrokkenheid bij de moordaanslag op de Spaanse politicus Alejo Vidal-Quadras. Ze is op basis van een Europees arrestatiebevel in Nederland aangehouden, melden Spaanse media. De vrouw wordt onder meer verdacht van het financieren en voorbereiden van de moordaanslag. 

Meer krantenkoppen in België

“De meesten kregen hun gigantische fortuin van hun ouders”: zo decadent (of bescheiden) leven de jongste miljardairs

Een nieuwe generatie superrijken is opgestaan. Jongeren die miljoenen euro’s op hun bankrekening staan hebben, vooral met dank aan de goedgevulde portefeuille van vader- of moederlief. Sommigen pronken niet met hun luxe, anderen schuimen maar al te graag decadente feestjes af. Wie behoort tot dit select groepje gelukzakken? En hoe hebben ze hun fortuin verzameld? “Ik ben als kind nooit

Lees meer »

Straalbezopen bokser Tyson Fury kruipt op handen en voeten uit café, en dat vinden z’n fans prima: “We zouden net een standbeeld moeten bouwen”

Hij liet zich íets te veel gaan. Er zijn beelden opgedoken van een dronken Tyson Fury (35) die door bewakingsmensen uit een bar in zijn thuisstad Morecambe werd begeleid. Nadien botste hij op handen en voeten tegen… een paaltje. Fury kondigde na de verloren bokskamp tegen Oleksandr Usyk aan dat de riem er af mocht. Hij voegt daad bij het

Lees meer »

Hamas “brainwashte” ex-gijzelaar Andrey Kozlov (27): “Hij dacht dat Israëlische soldaten hem kwamen vermoorden”

Hamas probeert Israëlische gijzelaars in de Gazastrook “te brainwashen” en “mentaal te breken”. Dat zegt de familie van de 27-jarige Andrey Kozlov, een gijzelaar die vorige week na acht maanden gevangenschap werd bevrijd. Volgens zijn familie werd Andrey al die tijd “onmenselijk” behandeld. “Op het heetste moment van de dag wikkelden de terroristen hem in dekens.”

Lees meer »

Cabaretier Karel Declercq gaat stemmen als Joost Klein

Tradities zijn er om in ere gehouden te worden. Sinds jaar en dag brengt cabaretier Karel Declercq uit Izegem op de dag van de stemming een ludieke verkiezingsact. Het begon in 1999 vermomd als dioxinekip (de beelden gingen toen Europa rond), als een landelijk burgemeester, als Guy Verhofstadt, Elio Di Rupo of met een kieskraam.
The post Cabaretier Karel

Lees meer »

DE STEMMEN VAN ASSISEN. Sven Pichal komt voor de raadkamer. Wat leren we uit het onderzoek?

Maandag verschijnt ex-presentator Sven Pichal voor de raadkamer in het onderzoek naar beelden rond kindermisbruik. In onze true crime podcast De Stemmen van Assisen blikken we terug op wat er gebeurde sinds zijn arrestatie, intussen al bijna tien maanden geleden. We leggen uit wat het onderzoek opleverde, waar hij uiteindelijk van beticht wordt en wat er vanaf maandag zal gebeuren.

Lees meer »

Ontploffing Hoboken: dak volledig weggehaald door kraan – Nog minstens vier personen vermist

Bij een explosie op de Sint-Bernardsesteenweg in Hoboken (Antwerpen) is vanochtend een dode gevallen. Twee verdiepingen zijn ingestort. Een deel van het gebouw is weggeblazen. Er vielen ook drie zwaargewonden en twee lichtgewonden. De oorzaak van de explosie is nog niet bekend. Mogelijk gaat het om een gasexplosie in het gebouw. De brandweer zoekt nog naar minstens vier vermisten onder

Lees meer »

Nu zondag jaarlijks Oldtimer tractortreffen in Koekelare

De Klauwbanddrivers organiseren het jaarlijkse Oldtimer tractortreffen op zondag 16 juni in Koekelare. Zowel het vertrek als de aankomst vinden plaats in zaal De Mokkernaere, in de Lekestraat 42.
The post Nu zondag jaarlijks Oldtimer tractortreffen in Koekelare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Verkiezingsresultaten in Koekelare: zo heeft jouw gemeente gestemd

Ook de inwoners van Koekelare trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in het Vlaams Parlement, de Kamer en Europa? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van 2024 in Koekelare.
The post Verkiezingsresultaten in Koekelare: zo heeft jouw gemeente gestemd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Politie doet tijdens schepencollege inval in gemeentehuis, gsm en laptop van burgemeester Degrieck in beslag genomen: “Geen idee welke informatie ze zoeken”

Speurders van de federale gerechtelijke politie (FGP) zijn maandag in de voormiddag binnengevallen in het gemeentehuis van De Panne, tijdens het schepencollege. Ze namen daarbij de GSM, telefoon en computer mee van burgemeester Bram Degrieck (Het Plan-B). Waarom ze dat deden weet de burgemeester zelf niet. “Er wordt mij blijkbaar momenteel niets ten laste gelegd maar ze zijn wel op

Lees meer »