Hein Denturck is trots op zoon Jelle die met DIRK. optreedt: “Harde muziek voor Labadoux”

Op vrijdagavond 3 mei opent de groep DIRK. de nieuwe editie van het Labadoux Festival in de concerttent langs de Trakelweg. Frontman van die groep is Jelle Denturck uit Gent, zoon van kunstenaar Hein Denturck, die heel trots is dat zijn zoon mag optreden op dit festival waaraan hij ook meewerkt.

Jelle (34) is de zoon van Hein Denturck en wijlen Anne Vroman, en de broer van Febe. Hij groeide op in de Brigandsstraat. Hij volgde muziekschool en koos als instrument voor de piano. Zo’n veertien jaar geleden maakte Jelle deel uit van De Von Turcks, een groep met allemaal leden van de familie Denturck. Vader Hein, uit de Weststraat, en oom Hans, uit de Nijverheidsstraat, zijn ook de drijvende krachten achter De Wilfrieds (& moaten).

Op donderdagavond 25 april staat Jelle met zijn nieuwe soloproject Dressed Like Boys in de Minardschouwburg in Gent, een grote week later is hij met DIRK. present op Labadoux.

“Ik ben heel trots op mijn zoon”, zegt Hein. “Hij zette zich al altijd in voor de muziek, en nu scoort hij sterk. Jelle staat op grote events met DIRK., zoals in de AB. Dressed Like Boys bestaat uit topmuzikanten, onder wie de toetseniste van School Is Cool, de drummer van DIRK., en bassist Giel Vanthournout uit Meulebeke, de zoon van wijlen Geert Vanthournout en Carine Devlamynck uit Ingelmunster. Bij DIRK. speelt Jelle bas, bij zijn nieuwe project piano. Ze brengen heel mooie muziek. ‘t Is veel rustiger, intiemer, persoonlijker.”

Is Hein niet stiekem een heel klein beetje jaloers op het succes van zijn zoon? Met De Von Turcks en De Wilfrieds brak hij niet echt door.

“Helemaal niet. We hadden met die groepen nooit de ambitie om nationaal door te breken. We zingen en spelen vooral voor ons plezier. Mijn zoon zal altijd bezig blijven met muziek. Ondertussen heeft hij ook al nationale bekendheid verworven en kent hij mensen uit dat milieu. Of het verder lukt, weet ook ik niet. De muziekwereld is wispelturig. Maar Jelle schrijft ook voor andere bands, en zolang zijn muziek wordt gedraaid op de radio, is het oké.”

Het is de eerste keer dat Jelle met DIRK. optreedt op het Labadoux Festival. “Ik denk dat hij werd gevraagd omdat hij van Ingelmunster afkomstig is. Die muziek is toch behoorlijk hard voor het Labadoux Festival. Ik weet wel dat Labadoux ook andere stijlen aan bod laat komen, maar naar ik tijdens een recente voorstelling vernam willen ze toch opnieuw meer de richting van de folk inslaan.”

“Nu, ik ben er zeker van dat heel wat dorpsgenoten zullen komen supporteren. Ook ik zal er zijn, maar in de komende weken woon ik dan ook praktisch op Labadoux”, lacht Hein. “Ik werk mee aan een sociaal project en sta in voor de decoratie. Ik vind het leuk om mensen bij het festival te betrekken die nooit aan bod komen. We begonnen met het tentoonstellen van kerkstoelen. Later volgden lusters, kaders, vlaggetjes… Ik wil al lang iets doen rond die Wantebrug. Ik vind dat een lelijk gedrocht, dat ons festival in tweeën verdeelt. Ik wil daar iets moois van maken.”

Meter Oshin Derieuw

“Dit jaar werken we met lange linten, waarop er tekst staat of waarop iemand iets tekende of schilderde. We werken met een ‘meiboom’. De linten zal je duidelijk kunnen bewonderen. Onder de brug zelf werk ik met stoffen doeken die worden beschilderd. Boksster Oshin Derieuw is de meter van het project By Your Own Legend. Op de site brengen we ook haar logo en het logo van het Labadoux Festival aan”, besluit Hein, die nog eraan toevoegt: “Op zondag 5 mei staat vanaf 12 uur Sax Minded People in de concerttent. Daarin speelt mijn schoonzus Marianne Vromman mee. Nóg iemand van de familie.”

Labadoux Festival, vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 mei. www.labadoux.be.

The post Hein Denturck is trots op zoon Jelle die met DIRK. optreedt: “Harde muziek voor Labadoux” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Kinderen worden verbrand met gasbranders en gemarteld in kelders”: wat is de ‘Blacks’-clan waartoe ‘De Vlieg’ behoort?

Al jarenlang kleuren de kasseien van Marseille bloedrood door een drugsoorlog die woedt tussen een achttal clans. De ‘Blacks’ zijn daar één van. Hun tentakels reiken tot in onze hoofdstad en ze worden gelinkt aan Mohamed Amra (30), de voortvluchtige crimineel die in Frankrijk bevrijd werd door een gewapend commando en bekendstaat als ‘De Vlieg’. Dit is het verhaal van

Lees meer »

Bonte stoet met tweedehandskledij trekt door Tielt tegen ‘fast fashion’

In het kader van de derde editie van de ‘Zero Waste Week’ trok zaterdagnamiddag een opvallende stoet door het centrum. Onder de noemer ‘Expeditie Textiel(t)berg’ stapte een twintigtal deelnemers namelijk met een hele berg tweedehandskledij door de centrumstraten.
The post Bonte stoet met tweedehandskledij trekt door Tielt tegen ‘fast fashion’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Levenloos lichaam van tweede alpinist (31) aangetroffen op Mount Everest

Het levenloze lichaam van een tweede Mongoolse alpinist (31) die nog vermist was op de Mount Everest is aangetroffen. Dat heeft het expeditiebedrijf 8k Expeditions zondag gemeld. Vrijdag was al het levenloze lichaam van een vermiste 53-jarige bergbeklimmer uit Mongolië aangetroffen. Hij was de eerste dode van het hoogseizoen op de Mount Everest.

Lees meer »

Britse High Court buigt zich vandaag over uitlevering Julian Assange

Het High Court in Londen buigt zich maandag over een mogelijk laatste poging van Wikileaks-oprichter Julian Assange om zijn uitlevering naar de Verenigde Staten te blokkeren. Met de procedure hoopt hij een herziening te verkrijgen van de beslissing van toenmalig Brits minister van Binnenlandse Zaken Priti Patel, die in 2022 instemde met zijn uitlevering.

Lees meer »

Blankenbergse trompettist Yves Fernandez op Brugs stadsfestival Mirage: “Muziek is mijn vitamine”

Op donderdag 23 mei opent de Blankenbergse trompettist Yves Fernandez het stadsfestival Mirage langs de Kruisvest in Brugge. Hij maakt al twintig jaar deel uit van de bigband van Lady Lynn en wil met zijn nieuwe groep Whoopie jazz toegankelijk maken voor kinderen.
The post Blankenbergse trompettist Yves Fernandez op Brugs stadsfestival Mirage: “Muziek is mijn vitamine” appeared first

Lees meer »

Oud-Vlaams Belanger Hugo Coveliers (77) naar rechter om pensioenbonus te behouden: “500 euro per maand minder? Dat pik ik niet”

Ex-Kamerlid Hugo Coveliers (77, Vlaams Belang) stapt naar de rechter. Hij pikt het niet dat zijn maandelijks pensioen met 500 euro netto teruggeschroefd wordt, omdat het boven het wettelijke plafond van 7.813 euro bruto uitkomt. Tot ongenoegen van Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. “Had Hugo mij gecontacteerd, ik had hem afgeraden om te procederen.” Toch denk Coveliers recht in zijn

Lees meer »

Acid neemt het op voor Joost Klein in nieuwe video: “Hij heeft iets gedaan wat niet mocht, maar ze knijpen wel de ogen toe voor Israël”

In een nieuwe video bespreekt Acid de hele heisa rond de deelname én diskwalificatie van Joost Klein op het Eurovisiesongfestival. Eerder had Acid al in geuren en kleuren uitgelegd waarom hij ervan was overtuigd dat Joost als winnaar van deze 68ste editie uit de bus zou komen. Zelf werkte Acid twee jaar geleden samen met de Nederlandse artiest voor het

Lees meer »

Boete voor kopstuk extreemrechtse Duitse partij AfD na nazileus

Een vooraanstaand lid van de Duitse extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD), Björn Höcke, heeft een boete gekregen voor een verboden nazileus. Een rechtbank in het Oost-Duitse Halle veroordeelde de politicus tot een geldstraf van 13.000 euro voor het gebruik van de spreuk “Alles für Deutschland” (“Alles voor Duitsland”) tijdens een toespraak drie jaar geleden.

Lees meer »

ONS RAPPORT. “Hij maakte meer verkeerde beslissingen dan in hele play-offs”: vijf buizen bij Anderlecht, vijf uitblinkers bij Club

Club Brugge ging winnen op het veld van Anderlecht, dat na een povere prestatie in de levensbelangrijke wedstrijd liefst vijf buizen krijgt in ons rapport. “Hij was offensief een non-factor.” In het winnende kamp betere noteringen: “Zou Club hem toch niet nog een contract voor één seizoen aanbieden?” Ontdek hieronder ons rapport.

Lees meer »