“Jullie zijn véél beter”: Littler krijgt opvallende prijs in Oostenrijk en geeft interview dat Belgische fans liever niet zullen horen

Luke Littler heeft in Graz de Austrian Open Darts gewonnen. In de finale nam de zeventienjarige dartssensatie met 8-4 de maat van zijn landgenoot Joe Cullen. ‘The Nuke’ zit nu aan twee zeges op de European Tour en was na afloop vol lof over het Oostenrijkse publiek. “Jullie zijn véél beter dan de Belgen.” 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwpoort neemt deel aan studietraject over ontharding

Stad Nieuwpoort tekent in op een onthardingstraject onder begeleiding van vzw Breekijzer en vzw Trage Wegen. Het gaat om een studie waarbij in kaart wordt gebracht welke oververharde stukken publieke ruimte het meest geschikt zijn om op termijn omgevormd te worden tot groenzones. De onthardingsscan wordt voor de helft gesubsidieerd door provincie West-Vlaanderen.
The post Nieuwpoort neemt deel aan

Lees meer »

Nu Biden wapenleveringen stopt: heeft Israël nog wapens genoeg om oorlog te winnen? “Maar één ding staat Netanyahu in de weg”

Israëlisch premier Benjamin Netanyahu is vastberaden om zijn offensief op miljoenenstad Rafah verder te zetten. Ook zonder de VS. “We kunnen het ook alleen, desnoods vechten we verder met onze vingernagels.” 3 Amerikaans president Joe Biden houdt in een ongezien sterke reactie namelijk de levering aan Israël van 3.500 bommen tegen. Maar kan Netanyahu wel verder zonder de steun van

Lees meer »

Al 70 paarden opgevangen bij vogel- en zoogdierenopvangcentrum Heusden-Zolder sinds begin dit jaar: “Paarden worden verwaarloosd na impulsieve aankoop”

Het vogel- en zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder heeft dit jaar al 70 in beslag genomen paarden moeten opvangen. Dat zijn er heel wat meer dan vorige jaren. Het grootste deel van die paarden, meer dan 90 procent, werd in beslag genomen door verwaarlozing. "Het is niet alleen maar intensief om te verzorgen, het kost ook heel wat geld", vertelt Rudi Oyen

Lees meer »

Minstens 27 doden en 130 gewonden bij gevechten in Soedan 

Bij gevechten in het westen van Soedan zijn afgelopen weekend 27 burgers gedood en raakten zeker 130 mensen gewond. Dat heeft het OCHA gemeld, het Bureau voor de Coördinatie van Humanitaire Zaken van de VN. Het geweld tussen het Soedanese leger en de Rapid Support Forces (RSF) in de staat Noord-Darfur is in alle hevigheid opgelaaid. Het conflict tussen beide

Lees meer »

“Ze hebben ons gastvrij ontvangen”: uitwisselingsproject tussen Veurns en Frans college doet meer dan alleen taalvaardigheid verbeteren

Leerkrachten en de eerstejaars van de flexklas 1AB en 1AA Taalatelier van Talent-Is Campus College Veurne blikken positief terug op het uitwisselingsproject met ‘le Collège du Moulin’ in het Franse Grande-Synthe (Duinkerke). Voor beide scholen werd het een grensoverschrijdende ontdekkingstocht naar de andere taal, naar de andere cultuur, naar de andere leefgewoonten.
The post “Ze hebben ons gastvrij ontvangen”:

Lees meer »

Koppel uit Brakel opent op 17 mei broodjeszaak Marlyn op de Bosmolens: “Straks komen we ook dichter wonen”

Vrijdag 17 mei opent in de Meensesteenweg 188/1 een nieuwe zaak. En eentje met een verhaal. De uitbaters zijn afkomstig uit Brakel, maar vonden in het pand waar tot voor kort Optiek-huis was ondergebracht de ideale locatie om hun droom te verwezenlijken.
The post Koppel uit Brakel opent op 17 mei broodjeszaak Marlyn op de Bosmolens: “Straks komen we

Lees meer »

Nick Ballegeer: “Liever in schoonheid afscheid nemen”

Voormalig voorzitter Johnny Deryckere heeft op vrijdag 10 mei al zijn vrienden uitgenodigd voor een afscheidsfeest. Hij vestigde zich definitief in Frankrijk en wil nog eens iedereen samenbrengen. Ongetwijfeld bewaart de voormalige preses schitterende herinneringen aan de trainers Dany Couvreur en Sören Maenhout, maar tussen de krijtlijnen liep hij altijd hoog op met bijvoorbeeld de defensieve organisator Nick Ballegeer.

Lees meer »

Jongeren gesloten instelling De Zande worden stalen strijders

Bijzonder nieuws uit de gesloten instelling De Zande in Ruiselede: enkele jongeren nemen er deel aan de scholencompetitie ‘Steel Warriors’. “Hiermee kunnen we de buitenwereld tonen dat zij wel degelijk een nieuwe kans verdienen.”
The post Jongeren gesloten instelling De Zande worden stalen strijders appeared first on KW.be.

Lees meer »