Gérard Depardieu gearresteerd voor aanranding

Gérard Depardieu (75) is maandag door de politie in Parijs gearresteerd. Eerder die dag was hij al gedagvaard en ondervraagd in verband met een onderzoek naar seksueel misbruik. Twee vrouwen beschuldigen hem van aanranding op de set van de Franse films ‘Le magicien et les siamois’ en ‘Volets verts’. 

Meer krantenkoppen in België

Striptekenaar Mario Boon bundelt oorlogsverhalen over Fort Eben-Emael in nieuw album: “Dit mag nooit vergeten worden”

Striptekenaar en uitgeweken Truienaar Mario Boon (50) heeft zijn nieuw album ‘Vreemde vogels boven Eben-Emael voorgesteld in het Fort Eben-Emael. In zijn nieuw werk gaat Boon dieper in op de brutale Duitse inval – vandaag precies 84 jaar geleden – die de moderne oorlogsvoering voorgoed zou veranderen. "Een verzameling verhalen die nooit vergeten mag worden", vindt Boon.

Lees meer »

Organisatie Belgian Coast Walk tevreden over vijfde editie en deelname koningin Mathilde: “Ze liet ons weten dat ze er enorm van genoten heeft”

Organisator Greg Broekmans van Golazo begeleidde koningin Mathilde tijdens de vijfde editie van de AG Coast Walk. ”Dit evenement, dat we net voor de coronapandemie hebben opgestart, is een initiatief waarin we sterk geloofden. Wandelen wordt steeds populairder en trekt ook steeds meer jonge mensen aan.”
The post Organisatie Belgian Coast Walk tevreden over vijfde editie en deelname koningin

Lees meer »

Kaaiman kiest keurig | Air Raoul

01:00 Nu de verkiezingen in sneltreinvaart naderen, beginnen steeds meer mensen interesse te tonen voor de cordoncoalitie, die wij hier al begin december naar voren hebben geschoven. Eerst als louter theore…

Lees meer »

Pas na drie maanden had iemand het door: waarom je maar beter de kleine lettertjes in de gebruiksvoorwaarden leest

Drie maanden heeft het geduurd, alvorens iemand de fles wijn claimde die een Britse denktank gratis wilde weggeven aan de eerste persoon die het verborgen aanbod in hun privacybeleid opmerkte. De denktank wil met de stunt aanklagen dat bedrijven tijd en geld in die ellenlange gebruiksvoorwaarden moeten steken, terwijl bijna niemand die teksten ooit leest.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Onze reporter volgde getuigenis Stormy Daniels in de rechtszaal: “Trump haalt een belerend vingertje boven”

Stormy Daniels nam gisteren voor een tweede keer plaats in de getuigenbank in de rechtbank in New York. Deze keer voor een stevig kruisverhoor door de advocaten van Donald Trump. Onze Amerika-correspondente Romina Van Camp volgde de getuigenis van Stormy Daniels exclusief van in de rechtszaal. De strategie van de verdediging was duidelijk: Daniels portretteren als een gekke, onbetrouwbare en

Lees meer »

EXCLUSIEF. Prins Laurent bereidt compleet nieuw leven voor in buitenland: “En daar heb ik geen dotatie voor nodig”

Prins Laurent (60) is “een nieuw leven aan het voorbereiden”, bekent hij ons aan de telefoon. Hij wil minder publieke taken uitvoeren en laat zelfs uitschijnen dat hij zich liever niet meer beschikbaar wil stellen voor het koningshuis. Over zijn eerste project in dat “nieuwe leven” heeft de prins zelfs al een akkoord getekend. In dit interview vertelt Laurent exclusief

Lees meer »

Bibliotheek reikt prijzen uit

In de maand maart liep de jeugdboekenmaand. Bij die gelegenheid organiseerde de bibliotheek een wandelzoektocht doorheen de gemeente.
The post Bibliotheek reikt prijzen uit appeared first on KW.be.

Lees meer »

Voorwaardelijke celstraf maar effectieve boete voor partnergeweld : “Je vrouw gaat toch niet zomaar op blote voeten en in pyjama naar de politie?”

“Ik heb haar gsm stuk gegooid en er was een heel felle discussie, maar ik heb haar niet geslagen.” Een 48-jarige man uit Kortrijk ontkende voor de rechtbank in Kortrijk dat hij zijn echtgenote pijn zou hebben gedaan. De rechter achtte het partnergeweld wel degelijk bewezen en gaf de man een voorwaardelijke celstraf van 4 maanden en een effectieve boete

Lees meer »

“Bambi en Stampertje in het echt!”: schattige ontmoeting tussen hertenjong en konijn gaat de wereld rond

Een hertenjong en een konijn doen heel wat harten smelten nadat ze elkaar hebben ontmoet in een tuin in de Amerikaanse staat Oregon. De dieren werden gefilmd terwijl ze aan elkaar snuffelden en likten, en werden al snel vergeleken met de twee hoofdrolspelers uit Disneyfilm Bambi. “Het zijn Bambi en Stampertje in het echt!”, klinkt het enthousiast in de reacties

Lees meer »

Kapster Elena mocht het haar van Songfestival-winnaar Nemo stylen: “Ik had soms een beetje compassie met de zangeres van Israël”

Voor de derde keer mocht kapster Elena Zimina uit Izegem de kapsels van de Eurovisiesongfestival-kandidaten te verzorgen. Afgelopen weekend vertoefde ze dus nog in Malmö (Zweden), waar de 68e editie van het Songfestival plaatsvond. Het werd uiteindelijk een zeer bewogen editie – niet in het minst door de diskwalificatie van Nederland en de deelname van Israël – en dat heeft

Lees meer »

Joost Klein nog wel aanwezig in Malmö: zanger gespot in hotel

Journalisten van de Zweedse krant ‘Aftonbladet’ hebben Joost Klein gespot in zijn hotel in Malmö. De zanger werd onderworpen aan enkele vragen over het onderzoek dat momenteel wordt uitgevoerd naar het incident van donderdagavond, maar een reactie wilde hij niet geven. “Een fijne dag verder”, klonk enkel het vanuit de lift.

Lees meer »

Medisch Centrum Hedera in Wervik gaat maandag open

Maandagvoormiddag gaat op de hoek van de Molen- en Gasstraat in Wervik het Medisch Centrum Hedera open. Zeven huisartsen zullen er hun consultaties doen. In het gebouw bevond zich tot eind 2022 de sociale dienst van het OCMW. Het Woon- en Zorgbedrijf Wervik verhuurt het gelijkvloers aan de huisartsenpraktijk.
The post Medisch Centrum Hedera in Wervik gaat maandag open

Lees meer »

NIEUW. Met 1 account inloggen op 5 nieuwsmerken

Sinds vandaag is jouw GVA-account een Mediahuis-account. Dit betekent dat je voortaan met 1 e-mailadres en wachtwoord kan inloggen bij alle nieuwsmerken van Mediahuis: Gazet van Antwerpen, het Nieuwsblad, De Standaard, Het Belang van Limburg en De Gentenaar.

Lees meer »