Na hartritmestoornissen en leververvetting: Eddy Planckaert moet op doktersadvies gezonder leven

In ‘Château Planckaert’ heeft Eddy Planckaert (65) verteld dat hij kampt met hartritmestoornissen. Na een bezoek aan zijn cardioloog, kreeg hij te horen dat hij leververvetting heeft. “Ik moet meer bewegen, anders gaat het vroeg of laat fataal aflopen.” 

Meer krantenkoppen in België

Politie en organisatie Flanders Open Rugby gaan voor nultolerantie: “Grootste drugscontroles ooit”

De politie van Dendermonde gaat grote drugscontroles houden als de 102 rugbyploegen aankomen voor de 30ste editie van het Flanders Open Rugby tornooi. Op het terrein zelf zullen ook agenten in burger controleren op drugsbezit en drugshandel. Zo’n grote drugscontrole is een primeur voor het jaarlijkse rugbytornooi en het festival. "Die is nodig omdat de drugswetgeving in het thuisland van

Lees meer »

Twee zomerse orgelfestivals kleuren zomer in Roeselare

Het Internationaal Orgelfestival Adriaen Willaert gaat op 1 juni van start met een openingsconcert in de Sint-Michielskerk. De vereniging die het orgelpatrimonium in de stad graag in de kijker zet, organiseert ook maandelijkse kennismakingsconcerten.
The post Twee zomerse orgelfestivals kleuren zomer in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Facelift gemeentehuis verloopt vlot: Succesvolle verhuizing van loketten naar oude bib blijft duren tot einde december

Aanvankelijk was voorzien dat de loketten van het Wingense gemeentehuis slechts tijdelijk in maart en in oktober zouden verhuizen. Maar de dienstverlening in de oude bib aan het Gemeenteplein verloopt zo vlot, dat beslist werd de tijdelijke verhuizing te verlengen tot einde december. “Dat is makkelijker voor de diensten en voor de renovatiewerken”, vertelt schepen voor dienstverlening Brecht Warnez.

Lees meer »

Zowel de advocaat als ‘de gewone werkmens’ draagt zondag een paars-witte sjaal: hoe Anderlecht toeleeft naar belangrijkste match in zeven jaar

RSC Anderlecht houdt de adem in. Paars-wit is twee wedstrijden van negentig minuten verwijderd van de landstitel. Zaterdagavond werd in een bijwijlen uitzinnig sfeertje gewonnen van Racing Genk. Maar het moet nóg straffer. Het Lotto Park maakt de borst nat voor de komst van Club Brugge, komende zondag. The roof will be on fire.

Lees meer »

Hardleerse stalker uit Blankenberge beklimt zelfs appartementsgebouw om bij ex te geraken: twee jaar voorwaardelijke celstraf

Een 48-jarige Blankenbergenaar ging wel héél ver om zijn ex-partner te belagen. Dat levert David C. nu twee jaar voorwaardelijke celstraf op. De man moet onder meer een straat- en contactverbod respecteren.
The post Hardleerse stalker uit Blankenberge beklimt zelfs appartementsgebouw om bij ex te geraken: twee jaar voorwaardelijke celstraf appeared first on KW.be.

Lees meer »

UGent wil samenwerkingen met Israëlische instellingen dan toch stopzetten

De Universiteit van Gent heeft dan toch beslist om de samenwerkingen met 3 Israëlische instellingen stop te zetten. Actievoerders eisten al lang maatregelen, de rector ging daar eerst niet op in, maar heeft nu toch beslist dat de samenwerkingen stopgezet worden. Er wordt nu bekeken welke stappen moeten worden gezet. Dat laat rector Rik Van de Walle weten aan VRT

Lees meer »

Van Maria tot Madeleine en Claire

We konden volgend viergeslacht vastleggen in Sint-Eloois-Winkel: Michèle Devos (32), Claire Beernaert (4 maanden), Maria Verschoot (88), Madeleine Beernaert (4) en Marijke Joye (61).
The post Van Maria tot Madeleine en Claire appeared first on KW.be.

Lees meer »