Gouden horloge van de ‘rijkste man van de Titanic’ brengt bijna 1,5 miljoen euro op

Een gouden zakhorloge, gevonden op het lichaam van de rijkste man die mee reisde op de Titanic, is zaterdag verkocht voor een recordbedrag van bijna 1,5 miljoen euro.

 

Meer krantenkoppen in België

Songfestival-deelname veranderde Gustaph ingrijpend, maar … “Eén scherp kantje zal ik altijd behouden”

Nog één nachtje slapen, en dan mag Mustii z’n kans wagen tijdens de tweede halve finale van het Songfestival. Als iemand weet hoe onze landgenoot zich voelt, is het Gustaph, wiens echte naam Stef Caers (43) is, wel. Vorig jaar behaalde hij met z’n ‘Because of You’ een knappe zevende plaats, ondanks initiële weerstand. “Nog vóór het Songfestival had ik

Lees meer »

“Karma zal Eupen ooit belonen”: KV Kortrijk verzekert zich ondanks nederlaag tegen Charleroi van de barragewedstrijden

KV Kortrijk is een kat met negen levens. Na een absoluut rotseizoen lijken de West-Vlamingen zich alsnog te handhaven op het hoogste niveau. Op de slotspeeldag van de play-downs ging KVK onderuit op het veld van Charleroi. Maar dankzij de nederlaag van RWDM bij Eupen, mogen ze zich opmaken voor de barragewedstrijden – tegen Lommel of Deinze. “Toen ik hier

Lees meer »

Scholengroep Sint-Rembert kent pech in loting WK volleybal

Hoeveel pech in de loting kun je hebben? De Scholengroep Sint-Rembert heeft in de Servische hoofdstad Belgrado deelgenomen aan het WK volleybal voor scholen (de ISF-competitie) en kwam in een poule met Duitsland en Iran terecht.
The post Scholengroep Sint-Rembert kent pech in loting WK volleybal appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stad Sint-Truiden wordt opnieuw onder verscherpt toezicht geplaatst na nieuw onderzoek Audit Vlaanderen

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur en Bestuurszaken Gwendolyn Rutten (Open VLD) heeft beslist om het stadsbestuur van Sint-Truiden opnieuw onder verscherpt toezicht te plaatsen. Dat blijkt uit een brief die het Agentschap Binnenlands bestuur eind vorige maand naar Limburgs gouverneur Jos Lantmeeters en het college van de burgemeester en schepenen heeft gestuurd. Het nieuws wordt bevestigd door het kabinet van

Lees meer »

Kaaiman kiest keurig | In memoriam

06:00 Aangezien elk nadeel zijn voordeel hep, hep zelfs het Eurovisiesongfestival zijn voordeel: Andréke Vermeulen wordt vanonder het stof gehaald. Door de controverse over de deelname van Israël mocht hij …

Lees meer »

Extra veiligheid op Hasselts jongerenfestival ‘We R Young’

De stad Hasselt heeft extra maatregelen genomen om het jongerenfestival ‘We R Young’ veiliger te laten verlopen. Extra stewards houden een oogje in het zeil en jongeren mogen geen rugzak meer mee naar binnen nemen. Hiermee wil de stad een massale paniekaanval, zoals tijdens het vorige festival, vermijden.

Lees meer »

Ook meisje (17) verkracht in Astridpark in Kortrijk, drie verdachten aangehouden

Afgelopen vrijdagnacht is een 17-jarig meisje verkracht in het Astridpark in Kortrijk. Dat schrijft de krant Het Nieuwsblad. Drie verdachten werden onmiddellijk ter plaatse opgepakt nadat een vriend de politie belde. Intussen heeft de raadkamer beslist om het trio verder aan te houden.
The post Ook meisje (17) verkracht in Astridpark in Kortrijk, drie verdachten aangehouden appeared first on

Lees meer »

De 537 West-Vlamingen die jouw stem willen: Wie zijn ze? Wat doen ze?

Voor 537 West-Vlamingen staat zondag 9 juni met stip aangeduid in de agenda. Zij hopen op een rood bolletje naast hun naam, als we binnen exact een maand gaan stemmen voor de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen. Maar wie zijn die mensen nu eigenlijk? En van waar komen ze? Wij zochten het uit.
The post De 537 West-Vlamingen die

Lees meer »

De nare val van Laporte en twee keer schrikken voor Merlier: bekijk hier de opvallendste momenten van rit 5

Een voorspelde sprintersetappe in de Giro, maar een gezondheidswandeling was het zeker niet voor de snelle mannen. Voor Fabio Jakobsen en Tim Merlier ging het bergop op een bepaald moment zelfs te snel – beide sprinters konden nadien wel terugkeren in het peloton. Verder kwam het ook tot meerdere valpartijen. Onder meer Christophe Laporte ging stevig tegen de vlakte.

Lees meer »

Tweede editie van A Taste of Design in Aarsele op zondag 26 mei

Na een eerste succesvolle editie in november vorig jaar krijgt ‘A Taste of Design’ een vervolg. Dit keer bundelen vier lokale ondernemers uit de regio Aarsele-Vinkt de krachten. Op zondag 26 mei kan je op Wijndomein Hoogenhove genieten van designoutdoormeubelen, een glaasje schuimwijn, een scheutje olijfolie en een vleugje avontuur.
The post Tweede editie van A Taste of Design

Lees meer »