LIVEBLOG KV MECHELEN-OHL. Eerste grote kans is voor Malinwa: Storm laat de 1-0 liggen

KV Mechelen opent de zesde speeldag van de Europe Play-offs met een wedstrijd tegen OH Leuven. Kan Malinwa met een overwinning druk zetten op Gent, dat later op de avond speelt? Volg het hier op de voet. 

Meer krantenkoppen in België

Bedreigde kaalkopibis geboren in Zoo Antwerpen

In Zoo Antwerpen is onlangs een zuidelijke kaalkopibis uit het ei gekropen. De verzorgers hebben het kuiken apart genomen omdat de ouders erg onervaren en onhandig zijn, en de sterk bedreigde diersoort elke succesvolle voortplanting erg goed kan gebruiken.

Lees meer »

Zeven doden bij zware storm in Houston

De zware storm die donderdag grote schade aanrichtte in Houston, de grootste stad van de Amerikaanse staat Texas, heeft al zeven mensenlevens geëist. Dat melden de plaatselijke autoriteiten vrijdag. In een eerdere balans was donderdag sprake van vier doden.

Lees meer »

FACTCHECK. Heeft miljardair Roland Duchâtelet gelijk en is een rijkentaks een maat voor niets?

Waarom staan Belgische kopers niet in de rij om armlastige voetbalclubs zoals Standard over te nemen? Door de rijkentaks waarmee linkse partijen de kiezer hopen te verleiden, zo vertelde ex-eigenaar en miljardair Roland Duchâtelet in een opvallend interview aan HLN Sport. Veel landen gingen al overstag voor een rijkentaks, maar voerden hem daarna weer af. Heeft Duchâtelet gelijk: heeft een

Lees meer »

Tineke uit Lichtervelde haalt op 17de verjaardag als jongste Belg ooit diploma van helikopterpiloot

Het feest kan niet op voor Tineke Vandamme uit Lichtervelde. Ze viert vandaag, vrijdag, namelijk haar 17de verjaardag en schenkt zichzelf hiervoor een uniek cadeau. Tineke legde namelijk succesvol het praktijkexamen helikopterpiloot af. Ze is daarmee de jongste Belg ooit die het diploma PPL(H) – kort voor Private Pilot Licence (Helicopter) – behaalt, en mogelijk ook de jongste piloot van

Lees meer »

Plunderingen en brandstichting: gewelddadige protesten tegen Frankrijk in Nieuw-Caledonië

In het Franse overzeese gebied Nieuw-Caledonië is het maandag tot gewelddadige protesten gekomen van separatisten. Ze verzetten zich tegen een geplande grondwetswijziging van de regering in Parijs, die duizenden Franse kiezers in de eilandstaat stemrecht zou geven, en dus meer politieke invloed. Vooral in de hoofdstad Nouméa waren er rellen tussen manifestanten en de veiligheidsdiensten.

Lees meer »

KIJK. Huwelijksaanzoek tijdens optreden van Pommelien Thijs in Gent: “Het nummer ‘Ongewoon’ heeft iets ongewoons gedaan”

Pommelien Thijs trad gisteren op in het kunstencentrum VIERNULVIER in Gent en daar kreeg het publiek een grote verrassing. Een fan ging op de knieën en vroeg haar vriendin ten huwelijk net voor het nummer ‘Ongewoon’. Dat nummer heeft een speciale betekenis voor het koppel. “Door dat specifieke nummer heb jij de stap durven wagen om met mij een relatie

Lees meer »

Bliksemschicht slaat in nét naast vrouw: “Dat scheelde geen haar”

In het Chinese Maoming is een vrouw woensdag nipt ontsnapt aan een bliksemschicht. De vrouw was op straat het slechte weer aan het filmen toen er net naast haar een bliksemschicht insloeg. Op het moment zelf kon ze alleen maar gillen, het was pas toen ze haar video achteraf bekeek dat ze besefte waaraan ze ontsnapt was. “Dat scheelde geen

Lees meer »

Weermannen over de zure reacties die ze krijgen op slecht weer: “Als je daar niet tegen kan, moet je een andere job zoeken”

De start van het verlengde pinksterweekend belooft regen en intense buien, mogelijk vergezeld van onweer. Hoewel ze boven alle verdenking staan, krijgen weermannen zoals David Dehenauw, Frank Duboccage en zelfs de gepensioneerde Frank Deboosere vaak de schuld. “Bij de zoveelste plensbui is het toch even de moed bijeenrapen.” Hoe gaan ze om met die negativiteit?

Lees meer »