“We blijven in Nieuwpoort”: Beach Festival verlengt samenwerking met badstad voor zeven jaar

Van 19 tot en met 21 juli staat Nieuwpoort opnieuw in het teken van het jaarlijkse ‘Beach Festival’. De afgelopen maanden werd duidelijk dat er voor komende editie heel wat sterke namen op de affiche staan. Onder andere Sting, Keane, Oscar and the Wolf, Clouseau, Metejoor & Loreen zakken af naar Nieuwpoort. Het festival vindt lokale verankering belangrijk en programmeert daarom ook “Attention Attention”. Bovendien verlengen organisator TWICE entertainment en Stad Nieuwpoort hun overeenkomst voor de komende 7 jaar.

Attention Attention is een band met leden uit Koksijde en Nieuwpoort. Met Arne Demoen aan de drums, Tim Duyck aan de keys, Kris Demets op bas en Nick Herweyers op gitaar en zang. Ze noemen zichzelf “een balorkest dat houdt van popsongs”; en laten zich inspireren door crooners zoals Roy Orbison, Chris Isaak en Alex Turner. “Spelen op het Beach Festival wordt één van de hoogtepunten van ons muzikale jaar. We zijn van de streek, brachten onlangs een EP uit die ´The Beach Stays The Same´ heet en deden net een intense #TourZee in huiskamers langs de kustlijn. Nu Beach Festival… Dat heet dan het samenvallen van alle puzzelstukjes zeker?”, lachen de bandleden van Attention Attention.

“We zijn overtuigd dat we door deze verlengde samenwerking met TWICE entertainment Nieuwpoort internationaal in de kijker kunnen zetten”

Het is ook duidelijk dat het Beach Festival ook de komende jaren nog veel ambitie heeft. Het festival gaat dit jaar voor het eerst drie dagen door in plaats van twee en organisator TWICE entertainment tekende een overeenkomst met de Stad Nieuwpoort voor de komende zeven jaar. Burgemeester Geert Vanden Broucke reageert tevreden: “Na twee heel succesvolle edities van het Beach Festival kiest de Stad Nieuwpoort resoluut om dit concept duurzaam verder te zetten. We zijn overtuigd dat we door deze verlengde samenwerking met TWICE entertainment, Nieuwpoort op een unieke manier internationaal in de kijker kunnen zetten.”

Beach Festival Nieuwpoort gaat door van 19 tot 21 juli en programmeert onder andere Sting & Seasick Steve op vrijdag; Oscar and ahe Wolf, Keane en Loreen op zaterdag en sluit op zondag – de nationale feestdag – af met artiesten van eigen bodem waaronder Clouseau, Metejoor en Natalia. Tickets zijn beschikbaar via www.beachfestival.be

The post “We blijven in Nieuwpoort”: Beach Festival verlengt samenwerking met badstad voor zeven jaar is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

België op 3e plaats op Europese ranking LGBTI+-rechten: “Wetgeving in goede richting, maar samenleving niet altijd mee”  

Ons land staat dit jaar op de 3e plaats in de jaarlijkse Europese Rainbow Index. Daarvoor wordt geëvalueerd hoe inclusief het beleid van een land is op vlak van LGBTI+-rechten. Rémy Bonny, directeur van vzw Forbidden Colours, geeft meer uitleg bij deze ranglijst. "Dit jaar halen we 78 procent, maar dat betekent ook dat we nog 22 procent kunnen verbeteren."

Lees meer »

Vrouw veroordeeld omdat ze geld van vervalste overschrijvingen ontving

Een 37-jarige vrouw uit Wemmel heeft vier maanden cel met uitstel en 800 boete gekregen wegens oplichting. C.B. liet geld van overschrijvingen die uit brievenbussen uit Koksijde werden gestolen, en daarna vervalst werden, op haar rekening overschrijven, om dat geld dan aan een andere man te betalen.
The post Vrouw veroordeeld omdat ze geld van vervalste overschrijvingen ontving appeared

Lees meer »

Recordaantal klachten over foute EPC-attesten: “Koper dreigt het slachtoffer te worden bij fraude”

Nooit eerder werden in Vlaanderen zoveel klachten ingediend over energieprestatiecertificaten (EPC’s) als vorig jaar. Het EPC bepaalt het energielabel van een woning en heeft verregaande financiële gevolgen, zowel voor eigenaars als huurders, maar wordt lang niet altijd correct opgesteld. Wordt er nu vaker gesjoemeld? Welke gevolgen heeft dat? En wat kan je eraan doen? Hier moet je op letten.

Lees meer »

LIVEBLOG GIRO. Finale loert om de hoek, kan Merlier overleven?

Napels zien en dan sterven. De negende etappe van de Giro voert de renners naar de havenstad in het zuiden van Italië. Na een vlakke aanloop volgt er een golvende finale met enkele korte klimmetjes. Voor de rasechte sprinters wordt het naar alle waarschijnlijkheid iets te lastig. Wie pakt de ritzege in Napels? Volg de aanloop naar de rit en

Lees meer »

“Ongezien in geschiedenis van songfestival”: onderzoek naar incident rond Joost Klein, verdwenen uit generale repetitie voor finale Songfestival

Verschijnt Joost Klein (26) deze avond nog op het podium van het Eurovisiesongfestival? Vrijdag werd de Nederlandse deelnemer op het laatste moment uit de repetities geweerd, zonder dat de EBU daar een sluitende verklaring voor gaf. Er zou sprake zijn van een ‘incident’ rond de zanger. De Zweedse politie doet ter plaatse in Malmö onderzoek en ondervraagt “de betrokken personen”

Lees meer »

Quiz – Hoe goed ken jij Oostende?

Ben jij een echte ‘Ostendenoare’? Heb je ook zo genoten van het laatste album van Arno? Ben je een vaste klant op de Paulusfeesten? Ken je de werken van The Crystal Ship of weet je wanneer ‘‘t Veegee’ en ‘den As’ fuseerden? Waag dan je kans in deze Oostendse gemeentequiz. Succes!
The post Quiz – Hoe goed ken jij

Lees meer »

Rhizo lanceert kookboek

Rhizo Hotelschool lanceert een nieuw en eigen geschreven kookboek. Klas 3 horeca werkte daarvoor samen met auteur Wim Chielens en ging actief aan de slag met taal. Dit ambitieuze project werd gelanceerd in het kader van het ‘Iedereen Leest’.
The post Rhizo lanceert kookboek appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kogel door de kerk: rechts kabinet voor Nederland

Het is zover: bijna zes maanden na de verkiezingen krijgt Nederland een rechts kabinet van PVV, VVD, NSC en BBB. Dat melden bronnen aan De Telegraaf. “Historisch”, aldus Wilders. Zijn partij zat nooit eerder in een kabinet. Over de premierkandidaat is voorlopig nog geen duidelijkheid.

Lees meer »

Slovaakse premier Robert Fico (59) uren na schietpartij nog steeds in kritieke toestand: “Aanvaller had politiek motief”

Robert Fico (59), de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. Volgens de Slovaakse regering “balanceert hij tussen leven en dood”. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. De dader zou een 71-jarige dichter

Lees meer »

Koetsier Guy Hoste drukt zijn stempel op het toerisme in Tieltse regio met de komst van Brugse paardentram nadat hij ook al B&B opende

Met een authentieke Brugse paardentram de toeristische troeven van Tielt ontdekken? Het kan deze zomer dankzij een unieke samenwerking tussen de Tieltse Gidsenkring en Guy Hoste. Al is de tram lang niet de enige bijdrage van de veelzijdige Ruiseledenaar aan het toerisme in de regio. “Toen ik hier twee jaar geleden kwam wonen ben ik meteen verliefd geworden op de

Lees meer »