‘Sinterklaasjournaal’-presentatrice Dieuwertje Blok legt werk neer en moet neusamputatie ondergaan vanwege kanker

De presentatrice van onder meer het Nederlandse ‘Sinterklaasjournaal’, Dieuwertje Blok (66), heeft huidkanker aan haar neus, die daarom geamputeerd moet worden. Ze legt al haar werkzaamheden neer en verdwijnt voorlopig uit de openbaarheid, vertelt ze in een interview met ‘de Volkskrant’. 

Meer krantenkoppen in België

Goud voor Daniel en Christine

Daniel Lammertijn en Christine Lannoo uit de Leegstraat vierden onlangs hun gouden huwelijksjubileum. Daniel is een geboren en getogen Oostrozebekenaar en zag het levenslicht op 11 mei 1949. Hij groeide op in een gezin van vijf kinderen waarvan er nog vier in leven zijn. Tijdens zijn actieve leven was Daniel aan de slag als automekanieker.
The post Goud voor

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Oekraïne zegt terreuraanslag door Russische militaire inlichtingendienst verijdeld te hebben in Kiev

De Oekraïense veiligheidsdienst SBU zegt een terroristische aanslag in Kiev verijdeld te hebben. Die zou beraamd zijn door de Russische militaire inlichtingendienst GROe en stond gepland voor 9 mei. Bij een Oekraïense raketaanval is daarnaast een olieraffinaderij in Rovenky (Loehansk) in vlammen opgegaan. Volgens het hoofd van de bezette regio werden ook huizen in de buurt getroffen. Daarbij vielen volgens

Lees meer »

NMBS zet kantoorcomplexen aan Brussel-Zuid te koop

De NMBS zoekt een koper voor vier kantoorcomplexen aan het station Brussel-Zuid, goed voor 150.000 vierkante meter. Dat schrijft ‘De Tijd’ vrijdag. Normaal zou het consortium dat de nieuwe hoofdzetel van de spoorwegmaatschappij mag bouwen, de sites overnemen.

Lees meer »

Blauwe vogel steekt Joost Klein hart onder de riem

Het is nog steeds onduidelijk wat er zich precies heeft afgespeeld rond Joost Klein, de Nederlandse inzending voor het Eurosongfestival. Volgens de Zweedse omroep SVT vond er achter de schermen een fysieke confrontatie plaats tussen Klein en een fotograaf. Het onderzoek naar het incident loopt nog, waardoor de zanger niet mocht deelnemen aan de juryshow vrijdagavond. De veelbesproken blauwe vogel

Lees meer »

Europese Commissie labelt Booking.com als digitale ‘poortwachter’ en legt het bedrijf strengere regels op

De Europese Commissie heeft Booking als ‘poortwachter’ gelabeld onder de Digitale Marktenwet. Het bedrijf biedt met reiswebsite Booking.com volgens de Commissie een ‘kerndienst’ aan en moet zich bijgevolg – net als onder meer Microsoft, Apple en Meta – houden aan strengere Europese concurrentieregels. De EU vindt dat ook X in het clubje poortwachters thuishoort, maar het bedrijf tekende beroep aan

Lees meer »

Marc Degryse is duidelijk: “Union moet vanavond winnen op Club Brugge wil het nog kampioen worden”

Cruciale dag in de Champions’ Play-offs en de titelstrijd, want Club Brugge neemt het vanavond op tegen Union. Blauw-zwart wipt bij winst weer over Anderlecht naar de leiding, de Brusselaars kunnen zich dan weer helemaal in het debat mengen. Onze huisanalist Marc Degryse blikt vooruit. “Club heeft een heel weekend gehad om Fiorentina achter zich te laten. Dat moet volstaan.”

Lees meer »

Bibliotheek viert 25 jaar op huidige locatie

De Pittemse bibliotheek verhuisde 25 jaar geleden van een tijdelijk onderkomen in de oude jongensschool in de Eikeldreef naar de huidige locatie op het Broeders Maristenplein.
The post Bibliotheek viert 25 jaar op huidige locatie appeared first on KW.be.

Lees meer »