Oekraïne: “Rusland viseert Oekraïense spoorwegen om wapenleveringen lam te leggen”

Rusland viseert het Oekraïense spoor om (westerse) wapenleveringen “lam te leggen”, zo beweert een Oekraïense hooggeplaatste functionaris aan het Franse persagentschap ‘AFP’. Vrijdag bevestigde het Russische leger dat het een trein in de oostelijke regio Donetsk had aangevallen. Volgens de functionaris bereidt Moskou een nieuw offensief voor. 

Meer krantenkoppen in België

Zeventigtal actievoerders protesteert tegen uitzending Songfestival op RTBF en VRT

Een zeventigtal actievoerders, aldus de organisatie, heeft gelijktijdig met de betoging in het Zweedse Malmö betoogd aan de hoofdingang van RTBF en VRT, die donderdagavond de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival uitzenden. De actie, georganiseerd door onder meer Intal en BDS Brussel, hekelt dat de Belgische publieke omroepen de uitzending laten doorgaan, ondanks de deelname van Israël. Sommige actievoerders

Lees meer »

Briljant voor Maria en Etienne

Op donderdag 2 mei vierden Etienne Muysewinkel en Maria Willocx hun 65ste huwelijksverjaardag. Het koppel heeft drie kinderen (Annick, Dominique en wijlen Steve), vijf kleinkinderen (Christophe, Stéphanie, Xavier, Didier en Charlotte) en vier achterkleinkinderen (Louis, Henri, Amalia en Alexandre). Het koppel leerde elkaar kennen via de zus van Etienne die een vriendin was van Maria.
The post Briljant voor

Lees meer »

“Wat Club Brugge dezer dagen allemaal bij elkaar aan het knokken is, is niet minder dan episch”

Hard in hun muziek, hard in het supporteren voor hun club/vereniging. Dat zijn hardrockers Henk Vanhee (Club) en Roel Jacobus (Cercle). Zij vormen dit seizoen onze VAR, oftewel onze Voetbal Analyserende Rockers. Beurtelings werpen ze hun blik op de meest opvallende voetbalmomenten.
The post “Wat Club Brugge dezer dagen allemaal bij elkaar aan het knokken is, is niet minder

Lees meer »

Brandstichter blijft in de cel: “Mijn cliënt heeft de feiten bekend”

De 30-jarige M.E. blijft een maand langer in de cel op verdenking van brandstichting in zijn voormalige woning langs de Noordlaan in Roeselare. Dat besliste de raadkamer van Kortrijk vrijdag. “Mijn cliënt heeft de feiten bekend, we hebben dus niet aangedrongen op zijn vrijlating”, zegt advocaat Jonas Van Oyen.
The post Brandstichter blijft in de cel: “Mijn cliënt heeft

Lees meer »