Luc en Tine scoren op TripAdvisor met hun chambres d’hôtes in Zuid-Frankrijk: “We staan tussen de 25 beste in heel Frankrijk”

Voor het derde jaar op rij ontvingen Luc en Tine De Wart de ‘Travelers’ Choice Awards Best of the Best’ van TripAdvisor’. Die onderscheiding komt er op basis van de recensies van gasten het voorbije jaar. Luc en Tine ruilden de Belgische kust elf jaar geleden in voor Zuid-Frankrijk, waar ze chambres d’hôtes La Mouline runnen. “Dat we op de twaalfde plaats zouden staan in de lijst van 25 beste b&b’s in Frankrijk hadden we nooit gedacht”, klinkt het koppel terecht fier.

In 2013 gooiden Luc en Tine hun leven over een compleet andere boeg. Jaren runde het koppel uit Oostduinkerke, dat vier kinderen heeft, een bank- en verzekeringskantoor in Nieuwpoort. “De kinderen waren de deur uit en we wilden een nieuwe uitdaging”, vertelt Luc. “Omdat Frankrijk onze favoriete reisbestemming was, wilden we in dat land onze droom realiseren. We hadden alle regio’s al bezocht, behalve de Quercy Blanc. Toen we La Mouline zagen, waren we meteen verliefd op het domein van negen hectare. La Mouline verwijst naar een molentje dat zich vroeger langs de kleine waterloop bevond, maar intussen is verdwenen. De vroegere boerderij werd in 1858 gebouwd.”

© La Mouline

Vorig jaar vierde het koppel nog de tiende verjaardag van haar chambres d’hôtes. Ze zijn er trots op dat ze voor het derde jaar op rij de prestigieuze award van TripAdvisor mogen ontvangen. “Zeker omdat die gebaseerd is op de reacties van gasten”, benadrukt Luc. “Sinds dit jaar zijn we overgeschakeld op de adults-only formule om zo nog meer rust te creëren. We breidden uit met een extra kamer en zitten nu op zes. Een grondige renovatie zorgde ervoor dat alles opnieuw up-to-date is.”

Elke avond driegangenmenu

“Hoewel we in een klein rustig dorpje zijn gelegen, is er gratis snelle wifi en op de satelliettelevisie zijn er honderd zenders beschikbaar, hoewel gasten hier vooral komen om te genieten van de rust, de wellness, het zwembad en het lekkere eten. Daar sta ik persoonlijk borg voor. Elke avond maken we een driegangenmenu klaar waarvan je kan genieten op de vele gezellige zitplekjes binnen en buiten.”

© La Mouline

Luc bladert graag door het gastenboek en achterhaalt zo waarom net hun bed and breakfast zo goed scoort in Frankrijk. “De gemoedelijke en ongedwongen sfeer weten onze gasten te appreciëren. We proberen hier een ‘thuis op vakantie’ te creëren. Zo spreken we iedereen aan met de voornaam en een verblijf is pas mogelijk vanaf drie overnachtingen, zodat we een band kunnen opbouwen. Velen komen als gasten aan en vertrekken als vrienden. Netheid is ook iets wat de mensen als pluspunt aanhalen. Het maakt ons fier om hier als West-Vlamingen zo goed te scoren. TripAdvisor liet ons weten dat minder dan één procent van de acht miljoen vermeldingen de mijlpaal bereikt die wij nu al voor de derde keer op rij behalen.” (GUS)

The post Luc en Tine scoren op TripAdvisor met hun chambres d’hôtes in Zuid-Frankrijk: “We staan tussen de 25 beste in heel Frankrijk” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Knokke-Heist pakt uit met internationaal variétéspektakel ‘Grand Show: Folie Royale’ : “We brengen hier hedendaags variété van wereldniveau!”

Het gemeentebestuur van Knokke-Heist, Marc Coucke en Ben Van den Keybus brengen deze zomer de grote dagen van Knokke-Heist opnieuw tot leven in het Grand Casino Knokke.
The post Knokke-Heist pakt uit met internationaal variétéspektakel ‘Grand Show: Folie Royale’ : “We brengen hier hedendaags variété van wereldniveau!” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Je moet het zien als een soort natuurlijk vaccin”: onderzoek bewijst dat zeelucht is goed voor ons immuunsysteem

Onderzoekers van het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) uit Oostende hebben samen met de Universiteit van Gent en Antwerpen voor het eerst aangetoond dat zeelucht het immuunsysteem van mensen versterkt. “Zeelucht is geen medicijn, maar het kan er wel voor zorgen dat je minder snel ziek wordt”, aldus Maarten De Rijcke van het VLIZ.
The post “Je moet

Lees meer »

Gullegems wereldmuziekfestival Kokopelli eindigt in zondvloed

Ruim 7.500 bezoekers en twee dagen lang zwoele sfeer en amusement. Wereldmuziekfestival Kokopelli in Gullegem was weer een topper en een feestje voor jong en oud. “Jammer dat de feestvierders op zondagavond al om 20.30 uur huiswaarts moesten nadat ze een ware zondvloed over zich heen kregen”, zegt communicatiemedewerkster Janne Debrouwere.
The post Gullegems wereldmuziekfestival Kokopelli eindigt in zondvloed

Lees meer »

Deskundige moet onderzoeken of man gehoorschade opliep na gevecht in Nieuwpoort

De strafrechter in Veurne heeft een deskundige aangesteld in de zaak van een 22-jarige man die twee ‘vrienden’ in elkaar sloeg in een hotelkamer in Nieuwpoort. Een van de slachtoffers stelt dat hij door de klappen gehoorschade heeft en dat moet de dokter nu onderzoeken.
The post Deskundige moet onderzoeken of man gehoorschade opliep na gevecht in Nieuwpoort appeared

Lees meer »

Vanop de reservebank naar de favorietenrol: hoe het Kroatische Baby Lasagna per toeval op het Songfestival belandde

Een mix van Rammstein, balkan en James Cooke. Marko Puriši? schreef een liedje op zijn slaapkamer en raakte als ‘Baby Lasagna’ aanvankelijk niet door de voorrondes. Het lot zette die fout recht en de piraat zeilde met zijn broer op drums en zijn verloofde als regisseuse naar Malmö. Kroatië kwam als vriendenclub en zong van bij de eerste repetitie van

Lees meer »

Ook West-Vlaamse studenten bezetten Universiteit Gent: “Hier kan je een van de druppels zijn die de emmer doet overlopen”

Meer dan honderd studenten, docenten en personeelsleden kamperen op Campus UFO van de UGent als protestactie. Ook enkele West-Vlamingen protesteren er tegen het geweld in de Gazastrook.
The post Ook West-Vlaamse studenten bezetten Universiteit Gent: “Hier kan je een van de druppels zijn die de emmer doet overlopen” appeared first on KW.be.

Lees meer »