Evelyne Van Audenhove staat op lijst Team Bredene

Hoewel nog vijf maanden verwijderd, beginnen de lokale partijen stilaan een tipje van de sluier te lichten over wie straks op hun kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen zal staan. Zo ook Team Bredene, dat deze week Evelyne Van Audenhove naar voren schoof als nieuwe kandidaat. “Ik kom voor het eerst piepen, maar in de familie is politiek wel vaak een gespreksonderwerp”, geeft de medewerkster van Kind & Gezin aan.

Evelyne Van Audenhove (34) woont in de Merelstraat, is getrouwd en mama van drie jonge kinderen. Ze werkt als verpleegster bij Kind & Gezin in de regio Oostende/Bredene en is vroedvrouw van opleiding. Haar opleiding genoot ze aan de Vives Hogeschool. “Ik werk al sinds 2011 in wat in de volksmond genoegzaam ‘de weginge’ genoemd wordt en heb zo wel een aardige kijk op hoe het met de kinderen en gezinnen gesteld is in Bredene”, opent Evelyne.

Ze neemt straks voor het eerst deel aan de gemeenteraadsverkiezingen op de lijst Team Bredene (de verruimingslijst van CD&V Bredene). “Ik heb vroeger altijd CD&V gestemd maar begrijp me niet verkeerd: ik vind deze verruimingslijst een goed idee. Ze geeft een frisse kijk op de zaak. Onze lijst zal straks voor de helft met CD&V-kandidaten en de andere helft met verruimingskandidaten bemand worden.”

Evelyne was gecharmeerd toen kopman Kristof Vermeire haar aansprak over een eventuele kandidatuur. “Ik ken Kristof vrij goed. Hij heeft als schepen onze trouw gedaan, de eerste die hij ooit deed blijkbaar.”

Kansarmoede

Haar politieke ambities noemt Van Audenhove vanzelfsprekend. “Ik ben beroepshalve nauw betrokken bij lokale thema’s als kansarmoede. Als consulent bij Kind & Gezin krijg ik daar vanuit onze lokalen in de Kerkstraat een goed beeld van. Er was recent enige commotie rond de stijging van de armoedecijfers in Bredene. Nu wil ik een en ander natuurlijk niet onderschatten maar de stijging van het aantal kansarme kinderen, waarmee we hier bij Kind & Gezin geconfronteerd werden, hing vooral samen met de aanwezigheid van vluchtelingen in het asielcentrum. Dat gaf een enigszins vertekend beeld.”

Evelyne wil, als ze verkozen raakt, niettemin een uitbreiding van het Huis van het Kind mogelijk maken. “Dat initiatief, ooit beloftevol gestart, kan best een duwtje in de rug gebruiken. Er is vandaag een terugval in het aantal activiteiten. Voor een jonge gemeente als Bredene is zo’n Huis van het Kind heel belangrijk. We moeten het potentieel ervan ten volle benutten.”

Of een drukke campagne met een voltijdse baan en drie jonge kinderen thuis een uitdaging wordt? “Ik ga ze graag aan, want ik weet dat mijn familie achter mijn keuze staat. Ik kijk eerlijk gezegd uit naar de stembusslag. Deur aan deur campagne voeren, lijkt me leuk. Ik ben het professioneel trouwens gewoon om bij de mensen thuis hun problemen en bekommernissen te aanhoren. Als ik de Bredenaars nog een boodschap mag meegeven, dan is het: ga stemmen! Nu er geen opkomstplicht meer is, is deze boodschap niet overbodig. Het wordt wellicht spannend.”

The post Evelyne Van Audenhove staat op lijst Team Bredene is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Waarom de Russen het front in Oekraïne uitrekken

Rusland heeft een nieuw front geopend in het noorden van Oekraïne. In slechts twee dagen tijd veroverden de Russen negen dorpen. Al 6.000 burgers werden geëvacueerd. De opmars gaat ongezien snel, de weg naar miljoenenstad Charkiv ligt helemaal open. Zag Oekraïne dit aankomen? En hoe kon dit gebeuren? “Ik vrees dat dit de eerste fase is van een groot Russisch

Lees meer »

Op welke leeftijd kregen ze hun eerste smartphone, de populairste apps en welke afspraken maken ze thuis? Onderzoek geeft inkijk in digitale leefwereld van jongeren

Bijna de helft van alle jongeren vindt dat ze te veel met hun smartphone of andere schermen bezig zijn. Maar wat doen ze daar dan de hele tijd? Hoe vroeg beginnen ze er aan? En welke afspraken maken ze met hun ouders – of eerder omgekeerd: de ouders met hen? Dit zijn enkele van de opvallendste resultaten uit de tweejaarlijkse

Lees meer »

Leopold I-Esplanade wordt de place to be voor honden

Op zondag 26 mei wordt de Leopold-I-Esplanade weer omgetoverd tot een hondenparadijs. Voor alle hondenbaasjes en hun trouwe viervoeters wordt het Kwispelfestival een dag vol beweging en fun, met boeiende gratis demo’s en lezingen.
The post Leopold I-Esplanade wordt de place to be voor honden appeared first on KW.be.

Lees meer »

“De gedroomde locatie”: Lamett opent showroom en hoofdkantoor in Deerlijk

In het kader van de Flanders Flooring Days opende Lamett deze week haar gloednieuwe showroom, hoofdkantoor en Lamett Product Center. “Onze showroom staat voor 650 vierkante meter inspiratie, innovatie en sfeer”, stelt ceo Bruno Descamps. “Een plaats van verbinding en van plannen maken, ideaal om mensen en ideeën samen te brengen en uitzonderlijke interieurs te creëren met de beste en

Lees meer »

“Ik had iedereen wijsgemaakt dat ik een ingreep moest ondergaan”: een eerste gesprek met de winnaar van ‘De mol’

Hij mocht dankzij ‘De mol’ met Lukaku voetballen en zag zo tot zijn eigen verbijstering een jeugddroom uitkomen. Maar Bernard Balcaen (33), leerkracht lager onderwijs, is als winnaar ook in één klap 24.160 euro rijker. Een mooi bedrag, waar hij heel wat plannen mee heeft, vertelt hij in een eerste gesprek over zijn deelname. Hoe hij de mol ontmaskerde? Door

Lees meer »

Nieuw op Sinksenvrijdag bij Balthazar: Pop Factory

Traditiegetrouw komt Typisch Tachtig terug naar café-bistro Balthazar aan de Noordbrug bij de Leie, maar de quiz op vrijdag maakt dit jaar plaats voor de Pop Factory. “Alles wat iedereen doet bewegen en graag hoort. van Goose naar Footloose”, zegt Mathieu Declercq.
The post Nieuw op Sinksenvrijdag bij Balthazar: Pop Factory appeared first on KW.be.

Lees meer »

Voetbaltoekomst van Jarric Buysse is uiterst onzeker

Zaterdagavond 3 mei, Royal Knokke FC verslaat kampioen La Louviere met 0-3. De vorige matchen, uit bij Antwerp B en thuis tegen Union Namur, werden ook gewonnen. Na de recente negen op negen, prijken de jongens van T1 Jannes Tant op positie drie.
The post Voetbaltoekomst van Jarric Buysse is uiterst onzeker appeared first on KW.be.

Lees meer »

Spaans gerecht laat zaak van fiscale fraude tegen Shakira vallen

Een Spaanse rechtbank heeft donderdag besloten om de Colombiaanse popster Shakira niet te vervolgen in een zaak van fiscale fraude. Daarmee valt het doek over de gerechtelijke kopzorgen van Shakira in Spanje, waar ze jarenlang heeft gewoond als toenmalige echtgenote van ex-voetballer Gerard Piqué.

Lees meer »

Vermiste ara Zazu is weer terug bij zijn maatje Ace (3): “Er vloeiden tranen van geluk, ons gezin is weer compleet”

De vermiste blauw-gele ara Zazu die zaterdag ontsnapte bij haar gezin in Handzame (Kortemark) is terug thuis. Een opsporingsbericht werd meer dan duizend keer gedeeld en de vogel landde dinsdagavond plots spontaan bij haar baasjes toen ze in een andere tuin werd opgemerkt. “Ons gezin is weer compleet en er vloeiden tranen van geluk”, laat baasje Phoebé Vanderwee (26) weten.

Lees meer »