Atlete Imana ontsnapte als baby drie keer aan de dood, nu jaagt ze haar dromen na: “Zonder de genocide had mijn leven er totaal anders uitgezien”

Atlete Imana Truyers, die pas nog de Antwerp 10 Miles won, is in de vorm van haar leven. Net bij de 30ste verjaardag van de genocide in Rwanda. Toen ontsnapte ze als baby drie keer aan de dood. Nu droomt ze zelf van een baby. “En daarna kom ik nóg sterker terug.”

 

Meer krantenkoppen in België

“Het Eurovisiesongfestival dreigt te verzanden in een Eurozwanenzangfestival”

Of u nu gekeken heeft of niet, dat heeft geen belang meer. Zelfs als u de jongste maanden op Mars heeft vertoefd, dan nog heeft u onmogelijk naast de hele heisa rond de Europese liedjes- en vooral showwedstrijd Eurovisiesongfestival kunnen kijken. Nooit eerder werd een deelnemer gediskwalificeerd. Die bedenkelijke eer is weggelegd voor de Nederlander Joost Klein. Waarom precies is

Lees meer »

Nieuwe album van Billie Eilish morgen uit, maar vanavond al bij Studio Brussel: “Typisch Billie en toch vernieuwend”

De Amerikaanse popster Billie Eilish heeft een nieuw album klaar dat om middernacht wereldwijd uitkomt: ‘Hit me hard and soft’. Studio Brussel laat het album in première vanavond al horen aan de Belgische fans. Eilish heeft haar 10 nieuwe nummers zelf ook al exclusief voorgesteld tijdens een luisterparty in New York. MNM-presentatrice Cato Peeters was erbij. "Billie werd uitzinnig onthaald,

Lees meer »

Bakker Huybrecht opent opnieuw de deuren in Wevelgem

“Ik kom helemaal van Marke en ben zo blij dat de bakkerij weer open is. Het beste brood van de streek!” De klant voor mij is maar wat gelukkig dat bakkerij Huybrecht terug van weggeweest is, nadat ze in december 2022 wegens gezondheidsredenen van de uitbaters de deuren moest sluiten. Op zondag, maandag en woensdag is de winkel weer open.

Lees meer »

Sparta Dikkebus grijpt net naast promotie

De Spartanen van Dikkebus zijn er net niet in geslaagd om een ticket te veroveren naar tweede provinciale. In de eerste ronde van de eindronde verloren ze na strafschoppen van Daring Ruddervoorde.
The post Sparta Dikkebus grijpt net naast promotie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Studente wil zelfgemaakte vulkaan laten uitbarsten, maar chemische reactie is heviger dan verwacht

Een chemieproject van een studente uit het Amerikaanse Denver kwam vorige week niet goed ten einde. Het meisje wilde een zelfgemaakte vulkaan laten uitbarsten in het bijzijn van haar klasgenoten, maar de chemische reactie was heviger dan verwacht. De ‘lava’ spoot uit de vulkaankrater en kwam in haar gezicht terecht. Gelukkig wisten haar medestudenten wat ze moesten doen. “Was je

Lees meer »

OPROEP. Heeft uw (jong) kind een elektrische fiets?

Elektrische kinder- en loopfietsen zijn aan een opmars bezig. Decathlon verkoopt ze, en ook andere merken springen op de kar. “Vooral in België zijn ze succesvol.” Heb jij een kind dat jonger is dan 12 jaar en een elektrische fiets heeft? Laat het ons weten via onderstaand formulier.

Lees meer »

LIVE GAZA. Rafah blijft hel voor kinderen: “Zesjarigen moeten op blote voeten water en andere bevoorrading meesleuren”

Rafah blijft een hel voor kinderen. “Zesjarigen moeten op blote voeten water en andere bevoorrading meesleuren”, laat de ngo Save the Children weten. De straten staan vol auto’s, mensen klampen zich vast aan vrachtwagens en kinderen kruipen met hun hele hebben en houden op karren die worden voortgetrokken door ezels. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Verkeersproblemen door dringende inspectiewerken

Op maandag 13 en dinsdag 14 mei tussen 08.30 en 11.30 uur zullen dringende inspectiewerken uitgevoerd worden aan het rioleringsnetwerk in de Generaal Eisenhowerstraat, tussen de Vrije Basisschool en de Gasthuisstraat in Kuurne.
The post Verkeersproblemen door dringende inspectiewerken appeared first on KW.be.

Lees meer »