Als een koning onthaalde Rafael Nadal walst in ‘zijn Madrid’ zonder moeite voorbij piepjonge nummer 1.028 van de wereld

Rafael Nadal (37) heeft zijn terugkeer in Madrid niet gemist. Tegen de amper 16-jarige Amerikaan Darwin Blanch won hij vlot in twee sets: 6-1 en 6-0. In de volgende ronde wordt de uitdaging een pak moeilijker. 

Meer krantenkoppen in België

Leuvens parket trekt 515 rijbewijzen in tijdens actiemaand ‘gsm-gebruik achter het stuur’

Tijdens de afgelopen maand maart heeft het Leuvense parket voor de 4e maal een actiemaand gehouden rond gsm-gebruik achter het stuur. Daarbij werden 515 bestuurders van motorvoertuigen betrapt terwijl ze een mobiel elektronisch apparaat gebruikten achter het stuur. Zij zagen hun rijbewijs meteen ingetrokken worden voor een periode van 15 dagen. Dat meldt het Leuvense parket maandag.

Lees meer »

Brandstichter blijft in de cel: “Mijn cliënt heeft de feiten bekend”

De 30-jarige M.E. blijft een maand langer in de cel op verdenking van brandstichting in zijn voormalige woning langs de Noordlaan in Roeselare. Dat besliste de raadkamer van Kortrijk vrijdag. “Mijn cliënt heeft de feiten bekend, we hebben dus niet aangedrongen op zijn vrijlating”, zegt advocaat Jonas Van Oyen.
The post Brandstichter blijft in de cel: “Mijn cliënt heeft

Lees meer »

“Samenwerken met hem was een nachtmerrie”: ooit een grote ster, zo gaat het nu met ‘Austin Powers’-acteur Mike Myers

‘Austin Powers’. ‘Wayne’s World’. ‘Shrek’. Begin jaren 2000 viel er niet te ontkomen aan Mike Myers (60). De Canadees reeg de ene na de andere blockbuster aan elkaar, tot verschillende rechtszaken en enkele grote flops z’n ster danig deden tanen. Wat is er precies gebeurd? En hoe vult Myers z’n dagen nu? “Wanneer hij nood had aan chocolade, kwam iemand

Lees meer »

Ook meisje (17) verkracht in Astridpark in Kortrijk, drie verdachten aangehouden

Afgelopen vrijdagnacht is een 17-jarig meisje verkracht in het Astridpark in Kortrijk. Dat schrijft de krant Het Nieuwsblad. Drie verdachten werden onmiddellijk ter plaatse opgepakt nadat een vriend de politie belde. Intussen heeft de raadkamer beslist om het trio verder aan te houden.
The post Ook meisje (17) verkracht in Astridpark in Kortrijk, drie verdachten aangehouden appeared first on

Lees meer »

Stad Kortrijk hijst de regenboogvlag, samen met Justin Laevens uit Bissegem, finalist van Mister Gay Belgium 2024

Op de vooravond van IDAHOT, de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie op 17 mei, hijst Stad Kortrijk symbolisch de regenboogvlag aan de pui van het stadhuis, samen met Justin Laevens (23) uit Bissegem, finalist van Mister Gay Belgium 2024. “We moeten als stad, als gemeenschap, blijven tonen dat iedereen zichzelf kan zijn”, zegt Philippe De Coene, schepen van Gelijke

Lees meer »

Oeps: hond doet autoruit naar beneden tijdens carwash

Hondje Brooklyn uit Mexico heeft zijn baasje erg kwaad gemaakt woensdag. De viervoeter opende plots het autoraam toen de wagen gewassen werd in de carwash. Al het water en schuim kwam hierdoor naar binnen waardoor de binnenkant doorweekt was. En Brooklyn die durfde zijn baasje niet meer aan te kijken.

Lees meer »

Burgerbelangen informeert tijdens gemeenteraad in Wingene naar stand van zaken Centrumschool

Fractieleider Fabienne Allaert (Burgerbelangen) interpelleerde tijdens de jongste gemeenteraad naar de stand van zaken omtrent de nieuwbouwplannen van de Centrumschool. Omwonenden hadden beroep aangetekend tegen die plannen, waarna de provincie de vergunning weigerde. Projectontwikkelaar Heem Invest probeert een compromis te vinden.
The post Burgerbelangen informeert tijdens gemeenteraad in Wingene naar stand van zaken Centrumschool appeared first on KW.be.

Lees meer »