Huiszoekingen bij Koerdische media in Denderleeuw naar financiering terrorisme

Maandagavond zijn bij twee Koerdische media in Denderleeuw huiszoekingen gehouden. Dat meldt de Koerdische gemeenschapsorganisatie NavBel, en het nieuws wordt bevestigd door het federaal parket. Volgens het federaal parket werden de huiszoekingen uitgevoerd op vraag van een ander Europees land, dat een onderzoek voert naar de financiering van terrorisme.

 

Meer krantenkoppen in België

De Brieke wint zwerfvuilactie met 12,5 kilometer geruimde wegen

Het straatcomité De Brieke is de winnaar van de zwerfvuilactie 2024. “Voor de actie gingen 436 deelnemers van 16 organisaties op pad”, vertelt duurzaamheidsschepen Chris Verhaeghe (Open VLD). “Ze ruimden in totaal 2.200 kilogram zwerfvuil. Een hoopgevend resultaat. We merken immers dat er bij elke editie minder en minder afval per kilometer gevonden wordt. Tijdens
The post De Brieke

Lees meer »

Weduwe van buschauffeur dodelijk ongeluk in Sierre gaf zich jarenlang valselijk uit als onthaalmoeder: “Na sluitingsbevel deed ze gewoon verder”

De weduwe van de buschauffeur die betrokken was bij het dodelijk busongeval in Sierre moet zich dinsdagochtend voor de Tongerse rechtbank verantwoorden omdat ze zich jarenlang valselijk uitgaf als onthaalmoeder. De Alkense had geen geldige vergunning van Kind en Gezin en kon zo geen fiscale attesten afleveren aan de ouders.

Lees meer »

Huwelijksbootje van Andrea en André vaart al 70 jaar

Andrea Verstaen (97) en André Pollet (96) vierden op vrijdag 26 april in Koers hun 70ste huwelijksverjaardag. Ze huwden in Lichtervelde op 14 april 1954. Schepen en voorzitter van Motena Bart Wenes kwam hen en de familie namens de stad groeten en uitgebreid feliciteren.
The post Huwelijksbootje van Andrea en André vaart al 70 jaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Beringen start als 1e gemeente in Limburg met ‘De Eenzame Uitvaart’

Met het project "De Eenzame Uitvaart" wil de stad Beringen er zijn voor haar inwoners die sterven zonder vrienden, kennissen of familie. Hun begrafenis wordt vaak enkel bijgewoond door de begrafenisondernemer. De vrijwilligers van het project gaan op zoek naar het levensverhaal van de overledene, dat de basis vormt voor een gedicht dat voorgedragen wordt tijdens de begrafenis.

Lees meer »