Huiszoekingen bij Koerdische media in Denderleeuw naar financiering terrorisme

Maandagavond zijn bij twee Koerdische media in Denderleeuw huiszoekingen gehouden. Dat meldt de Koerdische gemeenschapsorganisatie NavBel, en het nieuws wordt bevestigd door het federaal parket. Volgens het federaal parket werden de huiszoekingen uitgevoerd op vraag van een ander Europees land, dat een onderzoek voert naar de financiering van terrorisme.

 

Meer krantenkoppen in België

Optreden gecensureerd door “pro-Palestijnse” nagellak: Portugese omroep beschuldigt EBU van discriminatie

Er blijft kritiek komen op de finale van het Eurovisiesongfestival. Ook de Portugese omroep RTP blijkt kwaad te zijn op de EBU. Volgens de omroep werd het optreden van hun inzending met vertraging op YouTube gezet omdat er “pro-Palestijnse elementen” in de act waren verwerkt. Wie goed oplette, merkte inderdaad een Palestijnse vlag op in de nagellak van de zangeres.

Lees meer »

PORTRET. De Slovaakse schutter Juraj Cintula (71): een man die het gewicht van zijn woede niet langer kon dragen

In Slovakije is de man die premier Robert Fico neerschoot, aangeklaagd voor moord met voorbedachten rade. Daarvoor riskeert hij levenslang. Juraj Cintula (71) zou aan de politie hebben verteld dat hij Fico alleen wou verwonden, maar geen spijt heeft van zijn daad. Wat weten we intussen over zijn motieven? Dweepte hij werkelijk met extreemrechts? Waarom nam hij het eerder voor

Lees meer »

“Zusters die het beste nastreven”: Soroptimisten Veurne-Westhoek vieren vijftigste verjaardag

Op 27 april 1974 werd de serviceclub SIB Veurne-Westhoek boven de doopvont gehouden en kreeg ze als zeventiende club in België het officiële erkenningscharter. Dit jaar viert de Soroptimistenclub Veurne-Westhoek dus haar vijftigste verjaardag.
The post “Zusters die het beste nastreven”: Soroptimisten Veurne-Westhoek vieren vijftigste verjaardag appeared first on KW.be.

Lees meer »

KSA Sint-Elooi viert tachtigste verjaardag tijdens feestweekend

Jeugdvereniging KSA Sint-Elooi uit Sint-Eloois-Winkel bestaat tachtig jaar. Die verjaardag is in het eerste weekend van mei uitgebreid gevierd tijdens een driedaagse. De KSA trapte het feestweekend op vrijdag af met een toneelvoorstelling waarin de leiders het beste van zichzelf gaven. Op zaterdag legden groepen een uitdagende omloop af en was er ‘s avonds een
The post KSA Sint-Elooi

Lees meer »

Parlementsvoorzitter VS naar New York om Trump te steunen

De Amerikaanse oud-president Donald Trump heeft bij de rechtbank in New York steun gekregen van een van zijn meest prominente partijgenoten. Voorzitter Mike Johnson van het Huis van Afgevaardigden zei tegen Amerikaanse media een van de “honderden miljoenen” burgers te zijn die zich grote zorgen maken over de vervolging van Trump.

Lees meer »

Fanbase, streams en ticketverkoop exploderen: is diskwalificatie het beste dat Joost Klein kon overkomen?

Joost Klein beroert Groot. Op Instagram en TikTok explodeert zijn achterban met miljoenen, op Spotify prijkt hij zelfs in de lijst van meest beluisterde liedjes ter wereld – bóven Harry Styles. En wie hem op zijn festivalaffiche heeft staan, merkt nu al een stijging in de ticketverkoop. Niets lijkt de excentrieke Nederlander te stoppen, zelfs geen vuistbeweging naar een cameravrouw

Lees meer »

Slovaakse premier Fico in levensgevaar na schietpartij: beelden tonen arrestatie

Robert Fico, de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Dat is bevestigd door het ministerie van Binnenlandse Zaken. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. Volg het nieuws op de voet in deze

Lees meer »

Van mails samenvatten tot je verloren bril zoeken: Google versterkt al zijn producten met AI

Google gaat zowat al z’n producten uitrusten met artificiële intelligentie. Dat is vanavond bekendgemaakt op een conferentie van het bedrijf. Wie een zoekopdracht ingeeft in Google, zal binnenkort antwoorden krijgen van het AI-systeem. Google belooft ook veel meer een slimme assistent te worden, die je mails en online vergaderingen kan samenvatten, een weekmenu kan opstellen en zelfs je verloren bril

Lees meer »

Ruim 4 maanden rijverbod voor loonwerker na ongeval met wielertoeristen: “Hij zorgde voor een panische angst om nog te fietsen”

Een 41-jarige loonwerker uit Zonnebeke moet ruim 4 maanden zijn rijbewijs inleveren na een ongeval met vluchtmisdrijf in Wervik. Het kwam tot een aanrijding met 3 wielertoeristen terwijl hij 2,94 promille alcohol in het bloed had. “Stomme coureurs”, liet hij enkele uren later optekenen.
The post Ruim 4 maanden rijverbod voor loonwerker na ongeval met wielertoeristen: “Hij zorgde voor

Lees meer »

22 vormelingen in Westrozebeke en op De Vijfwegen

De vormelingen uit de Sint-Bavoparochie Westrozebeke en de parochie Sint-Eligius De Vijfwegen van de parochiale eenheid Sint-Anna mochten op zaterdag 11 mei om 17 uur hun vormsel samen ontvangen.
The post 22 vormelingen in Westrozebeke en op De Vijfwegen appeared first on KW.be.

Lees meer »