Fruitteler uit Bekkevoort zet reuze-ventilator in om bloesems te beschermen tegen vrieskou

De fruittelers in het Hageland hebben er een bange nacht op zitten. Bij minima van 0 tot -1 was het erg koud. En dus waren fruitboeren in de weer met vuurpotten, warmtekanonnen en installaties die de bloesems besproeien zodat ze niet bevriezen. Maar fruitboer Louis De Cleene van fruitbedrijf Devos in Bekkevoort doet het op een andere manier. Hij gebruikt grote mobiele windturbines. 

Meer krantenkoppen in België

LIVE. Slovaakse premier Robert Fico (59) buiten levensgevaar en “bij bewustzijn” na moordaanslag, dader zegt dat hij het “niet eens is met regeringsbeleid”

Robert Fico (59), de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. Volgens de Slovaakse media is de premier inmiddels geopereerd, niet langer in levensgevaar en bij bewustzijn. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova.

Lees meer »

DEBAT VAN DE DAG. Moet de organisatie van het Songfestival volgend jaar anders aangepakt worden?

Optredens die verstoord worden, de deelname van Israël, het weren van de EU-vlag en de diskwalificatie van de Nederlandse artiest Joost Klein. Er komt veel kritiek op de European Broadcasting Union (EBU), de organisatie van het Eurovisiesongfestival. Wat denk jij? Moet de organisatie van het Songfestival volgend jaar anders aangepakt worden? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw

Lees meer »

LIVE. Joost Klein mag voorlopig niet repeteren voor finale Songfestival na ‘incident’: Zweedse omroep spreekt over “fysieke confrontatie”

Joost Klein is vrijdagmiddag de grote afwezige bij de generale repetitie voor de finale van het Eurovisiesongfestival zaterdag. De EBU liet weten in een statement dat er zich een incident met de Nederlander heeft voorgedaan. “Hij zal daarom tot nader order niet repeteren.” Alle partijen houden voorlopig de lippen stijf op elkaar, enkel AvoTros gaf een korte mededeling aan de

Lees meer »

Kamiel Van Hyfte neemt afscheid als bestuurslid van HOO Oedelem: “Ik zal nog even veel tijd spenderen aan de club”

Ter gelegenheid van de laatste thuiswedstrijd van het kampioenschap, thuis tegen VV Westkapelle, werd een afscheidsfeest georganiseerd voor icoon Kamiel Van Hyfte. De inmiddels 86-jarige door iedereen geliefde figuur mocht de aftrap geven en werd vereeuwigd samen met zijn spelers.
The post Kamiel Van Hyfte neemt afscheid als bestuurslid van HOO Oedelem: “Ik zal nog even veel tijd spenderen

Lees meer »

Blankenberge stapt in struikelsteenproject voor slachtoffers van het nazigeweld

Op de gemeenteraadszitting werd een reglement voorgelegd om het plaatsen van struikelstenen mogelijk te maken in Blankenberge. Een struikelsteen is een betonnen gedenksteen van 10 bij10 centimeter groot, die in het voetpad voor de laatste verblijfplaats van slachtoffers van het nazigeweld wordt geplaatst. Op de kop zit een messingplaatje met daarop de naam, geboortedatum, deportatiedatum, plaats en datum van overlijden

Lees meer »

Voorwaardelijke celstraf maar effectieve boete voor partnergeweld : “Je vrouw gaat toch niet zomaar op blote voeten en in pyjama naar de politie?”

“Ik heb haar gsm stuk gegooid en er was een heel felle discussie, maar ik heb haar niet geslagen.” Een 48-jarige man uit Kortrijk ontkende voor de rechtbank in Kortrijk dat hij zijn echtgenote pijn zou hebben gedaan. De rechter achtte het partnergeweld wel degelijk bewezen en gaf de man een voorwaardelijke celstraf van 4 maanden en een effectieve boete

Lees meer »