Acteur Frank Vercruyssen schuldig aan voyeurisme, maar met opschorting van straf

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft theatermaker en acteur Frank Vercruyssen schuldig verklaard aan voyeurisme, maar legt hem geen straf op. Vecruyssen had heimelijk naaktfoto’s gemaakt van de Franse steractrice Georgia Scalliet.

 

Meer krantenkoppen in België

“Je moet het zien als een soort natuurlijk vaccin”: onderzoek bewijst dat zeelucht is goed voor ons immuunsysteem

Onderzoekers van het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) uit Oostende hebben samen met de Universiteit van Gent en Antwerpen voor het eerst aangetoond dat zeelucht het immuunsysteem van mensen versterkt. “Zeelucht is geen medicijn, maar het kan er wel voor zorgen dat je minder snel ziek wordt”, aldus Maarten De Rijcke van het VLIZ.
The post “Je moet

Lees meer »

Kattenstoet brengt tienduizenden mensen op de been in Ieper

In Ieper zijn zondagmiddag tienduizenden mensen gaan kijken naar de Kattenstoet. Het was voor het eerst in 6 jaar dat die nog eens passeerde, want door corona ging de vorige editie niet door. Bij de Kattenstoet draait alles – de naam zegt het zelf – om katten. Ze verwijzen naar het vroegere gebruik van katten in Ieper om het laken

Lees meer »

Havenschool VTI Zeebrugge lanceert crowdfunding-campagne om leerlingen van de tweede graad een onvergetelijke schoolreis te bezorgen

In een tijd waarin kansarmoede steeds meer zichtbaar wordt, is het cruciaal om jongeren de kans te geven om zich te ontwikkelen, ongeacht hun financiële situatie. Met dit in gedachten organiseert Havenschool VTI Zeebrugge een crowdfunding-campagne om leerlingen van de tweede graad een onvergetelijke schoolreis te bezorgen.
The post Havenschool VTI Zeebrugge lanceert crowdfunding-campagne om leerlingen van de tweede

Lees meer »

Voorbereidingen nieuwe stelplaats De Lijn in Gent begonnen: “Test om vervuild grondwater te zuiveren”

Op de site Wissenhage is een aannemer begonnen met proefboringen om het grondwater te zuiveren. Op de locatie plant De Lijn een nieuwe stelplaats. Tegenstanders zeggen dat de site bijzondere natuurwaarde heeft. De boringen kregen een vergunning van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) en staan los van de aanleg van de stelplaats. Vlaanderen moet de vergunning voor het totale project

Lees meer »

Twee studenten ontwikkelen afhaalsysteem voor lokale handelaars: “Wachten is verleden tijd”

Waregemnaar Jasper Falepin (23) en Gil Feys (23) uit Zulte stellen een gloednieuw afhaalsysteem voor. De twee studenten Handelsingenieur willen er met hun ‘Versbox’ voor zorgen dat klanten van bijvoorbeeld bakkers en slagers op elk moment van de dag hun bestelling kunnen ophalen. “Velen verkiezen de kwaliteit van een lokale handelaar, maar niet ten koste van hun tijd.”
The

Lees meer »

Diamant voor Silveer Debo en Alma Debrabandere

Silveer Debo (83) en Alma Debrabandere (79) mochten onlangs hun diamanten jubileum vieren. Samen met de kinderen en kleinkinderen werden ze op het gemeentehuis ontvangen.
The post Diamant voor Silveer Debo en Alma Debrabandere appeared first on KW.be.

Lees meer »

1 op de 3 bijkomende jobs die De Croo creëerde, zijn banen bij de overheid: “Misschien moeten we een beetje op de rem gaan staan”

Premier Alexander De Croo (Open Vld) pakt graag uit met de tienduizenden jobs die er tijdens zijn regeerperiode zijn bijgekomen. Maar uit cijfers van de Nationale Bank blijkt nu dat één gecreëerde job op de drie een overheidsjob is. Bart Van Craeynest, hoofdeconoom van VOKA, vraagt zich af of de overheid kan blijven groeien? “Onze overheidsuitgaven zijn al bij de

Lees meer »

De Gulden Hert herrijstals café Dronken Ezel

Na een grondige renovatie van café De Gulden Hert is vorige vrijdag op het Marktplein café Dronken Ezel feestelijk geopend. Veronique Herman (53) staat achter de toog als uitbaatster, Arne Hellebuyck (33) is de eigenaar.
The post De Gulden Hert herrijstals café Dronken Ezel appeared first on KW.be.

Lees meer »