Schaatsteam Jumbo gaat niet verder met Jutta Leerdam: “Niemand bij ons is groter dan het team”

Jutta Leerdam vertrekt bij Schaatsteam Jumbo. De 25-jarige topschaatsster, tevens de vriendin van YouTube-ster en bokser Jake Paul, kon met de ploeg geen akkoord bereiken over een nieuw contract. 

Meer krantenkoppen in België

Berucht servet van Messi’s eerste contract nu geveild voor bijna miljoen euro: “Deze jongen moéten we hebben”

Dertien jaar was Lionel Messi, toen een scout van FC Barcelona hem voor het eerst zag spelen. Zijn naam: Carles ‘Charly’ Rexach. Even later – in 2000 – liet hij de Argentijn zijn eerste ‘contract’ tekenen op een servet. Dat stukje papier is vrijdag onder de hamer gegaan voor een bedrag van 762.000 pond (ongeveer 890.000 euro) bij het Britse

Lees meer »

Vrouw (82) komt om bij woningbrand in Bazel

Dinsdagnamiddag is een vrouw om het leven gekomen tijdens een uitslaande brand in een halfopen bebouwing in de Nieuwe Baan in Bazel. De mug kwam ter plaatse, maar voor de 82-jarige bewoonster kwam alle hulp kwam te laat. Dat wordt bevestigd aan onze redactie.

Lees meer »

Vlamingen werken vaker ’s avonds, op zondag en in ploegen

Werkenden in Vlaanderen zijn de voorbije jaren vaker avondwerk, nachtwerk en ploegenarbeid gaan verrichten, en kunnen ook vaker van thuis werken. Alleen zaterdagwerk is lichtjes afgenomen. Dat blijkt uit cijfers over “flexibele arbeidsvormen” op de website van Statistiek Vlaanderen.

Lees meer »

Nemen we binnenkort gewoon een gelletje tegen een kater?

Hoopgevend nieuws voor wie zich na een stevige avond aan de toog weleens belabberd voelt: Zwitserse wetenschappers hebben een gel ontwikkeld die katers na alcohol uit de wereld kan helpen. Hoe werkt zo’n gelletje dan? Word je dan ook niet meer dronken? En hoe snel kan dit op de markt komen?

Lees meer »

Van Noorwegen en Egypte tot Kenia en de VS: de uitzonderlijke (leef)wereld van kroonprinses Elisabeth

Kroonprinses Elisabeth (22) verhuist naar de Verenigde Staten: ze gaat voortstuderen aan de prestigieuze universiteit van Harvard. Daarmee kan ze op de wereldkaart een nieuw land prikken dat haar leven heeft veranderd. Van haar vroegere kostschool in Wales en haar vaste zomervakanties op een Frans eiland tot haar historische reis naar Egypte: dit is ‘de wereld van Elisabeth’.

Lees meer »

Haris Bratanovic werkt aan zijn terugkeer: “Iedereen weet waartoe ik in staat ben als ik volledig fit ben”

De playoffs denderen doorheen het Belgische basketlandschap. De halve finales kennen de formule ‘best of five’. Na de openingswedstrijd woensdag in de COREtec Dôme tussen Filou Oostende en RSW Luik volgt vrijdag het tweede duel in de Country Hall van Luik. Zondagavond 19 mei – Pinksteren – om 20.30 uur is er de opworp van het derde duel. Opnieuw in

Lees meer »

Vilvoorde lanceert opnieuw campagne tegen hondenpoep

Vilvoorde lanceert opnieuw een campagne om aan baasjes van honden te vragen om hondenpoep altijd op te ruimen. Net als vorig jaar doet de stad dat met posters die inwoners van Vilvoorde aan hun raam kunnen hangen. Baasjes die toch betrapt worden op het achterlaten van hondenpoep, kunnen een GAS-boete krijgen.

Lees meer »

Opnieuw recordaantal mensen op de vlucht in eigen land

De conflicten in Soedan, de Gazastrook en Congo hebben het aantal mensen die in eigen land op de vlucht zijn opnieuw naar een record geduwd. Eind 2023 waren wereldwijd 75,9 miljoen mensen intern ontheemd, blijkt uit cijfers van het Internal Displacement Monitoring Centre (IDMC). Op vijf jaar tijd is hun aantal met 50 procent toegenomen, blijkt dinsdag uit het jaarrapport.

Lees meer »

Meer geluid en ook voelen: provincie Antwerpen maakt 7 toeristische trekpleisters meer toegankelijk voor blinden en slechtzienden

De provincie Antwerpen wil 7 populaire toeristische attracties extra toegankelijk maken voor mensen met een visuele beperking. Het zijn de Abdij van Bornem, Tabloo, het Gasthuismuseum, Hidrodoe, het Speelgoedmuseum, Technopolis en het Jakob Smitsmuseum. Er zijn aanpassingen in de gebouwen, maar ook meer klank en mogelijkheden om te voelen aan voorwerpen.

Lees meer »

UGent zet samenwerking met drie Israëlische instellingen stop

Studenten van de UGent drukken al meer dan een week hun ongenoegen uit over de banden die UGent heeft met Israëlische partners. De universiteit bevestigt nu dat de samenwerking met drie Israëlische instellingen wordt stopgezet. “UGent zal in geen geval samenwerken met partijen die betrokken zijn bij ernstige mensenrechtenschendingen die de Israëlische overheid pleegt in Gaza”, zei rector Rik Van

Lees meer »

Zonnige Lentedrink en Korte Ketenmarkt

De weergoden waren de Korte Ketenmarkt en de Lentedrink voor de Pittemse en Egemse inwoners ditmaal goed gezind, want de zon was duidelijk van de partij.
The post Zonnige Lentedrink en Korte Ketenmarkt appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE. Trucker was ooggetuige van drieste aanval in Normandië: “Cipier lag op de grond, met bebloede handen aan zijn hoofd”

Twee cipiers werden doodgeschoten, twee anderen verkeren in kritieke toestand. Dat is de zware balans van een raid in het Franse departement Eure (Normandië) gisterochtend op een busje dat gedetineerden vervoert. De gevangene, de 30-jarige crimineel Mohamed Amra, kon zo ontsnappen. Inmiddels zijn twee uitgebrande voertuigen teruggevonden, maar de daders en de gevangene zijn nog altijd op de vlucht. De

Lees meer »