KIJK. Deze ladderzatte wegpiraat is “een van de ergste” die Britse politie ooit zag

In Groot-Brittannië is een man veroordeeld voor hallucinant rijgedrag waarvan de politie deze beelden vrijgeeft. Miley Connors (37) stoof ladderzat met meer dan 160 km/u over de pechstrook en slingerde door het verkeer op de M4-snelweg in Warwichshire. En dat allemaal met een kind op de achterbank. 

Meer krantenkoppen in België

Is er een negende planeet in ons zonnestelsel? “Het model zonder Planeet Negen komt niet eens in de buurt”

Wetenschappers claimen in een studie dat ze nieuw bewijs hebben gevonden voor een negende planeet in ons zonnestelsel. Wat hebben zij ontdekt? En hoe komt het dat we de planeet tot nu toe nog niet gevonden hebben? Astronome Leen Decin (KU Leuven) legt uit: “Sommige objecten in het zonnestelsel hebben bepaalde bewegingspatronen die we niet kunnen verklaren zonder een negende

Lees meer »

De vormelingen van 2024 uit de Zonnebloem

Deze groep fiere en goed uitgedoste leerlingen uit de Zonnebloem ontving het Heilig Vormsel. Vlnr Tibo Biebuyck, Kamiel Neyrinck, Owen Decruy, Lowie Hungenaet, Maxim Claeys, Kito Machozi, Kugwa Machozi, Marie Magdaleine Calleeuw, Marie Lammens, Margot Debussche, Axelle Stragier, Sayanna Blondia, Marthe Van Wassenhove, Marhe Van Dorpe, Mette Willaert, Ilay D’Haeyere, Nand Landuyt, Jérome Vuylsteke, Karsten
The post De vormelingen

Lees meer »

Zware ochtendspits door regenweer op Vlaamse snelwegen: hoogtepunt van 360 kilometer file

Door het natte weer verloopt het verkeer op de Vlaamse wegen donderdagochtend trager dan normaal, met als gevolg een drukke ochtendspits en een cijfer op de filebarometer dat boven de 300 kilometer uitstijgt. “Toch zijn er deze ochtend weinig incidenten of ongevallen gebeurd die het verkeer kunnen hinderen”, zegt Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum.

Lees meer »

Prestigieuze Knokke Hippique houdt (voorlopig) op met bestaan: “Hopen dat er oplossing uit de bus komt”

Knokke-Heist verliest een van de meest prestigieuze evenementen van het jaar. De paardenwedstrijd Knokke Hippique – internationaal zéér hoog aangeschreven – stopt er (voorlopig) mee. Organisatoren Stephan Conter en Paul Gheysens trokken de stekker uit het evenement. “Zeer jammer. We hopen dat er nog een oplossing uit de bus komt”, zegt burgemeester Jan Morbee (GBL).
The post Prestigieuze Knokke

Lees meer »

Gecrashte helikopter Iraanse president gevonden door reddingsteams, onduidelijkheid over lot inzittenden

Volgens de Iraanse staatstelevisie zou de neergestorte helikopter, met aan boord Iraans president Ebrahim Raisi en minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian, zijn teruggevonden door reddingswerkers. Die zouden contact hebben gelegd met een passagier en een lid van de bemanning. Over de toestand van de inzittenden is momenteel nog niet geweten. De helikopter stortte neer in bergachtig gebied in het

Lees meer »

Debuutfilm ‘Julie zwijgt’ van Leonardo van Dijl, enige Belg in Cannes, gaat in wereldpremière

Op het Filmfestival van Cannes gaat vandaag ‘Julie zwijgt’, het langspeelfilmdebuut van de Belgische regisseur Leonardo van Dijl (33) in wereldpremière. De film gaat over een jonge beloftevolle tennisspeelster, van wie de coach verdacht wordt van grensoverschrijdend gedrag. De film is geselecteerd in de nevensectie Semaine de la Critique en maakt kans op de Caméra d’Or.

Lees meer »

Senioren ’t Pandje trekken met oldtimers naar Westhoek

De bewoners van woonzorgcentrum ’t Pandje mochten er eens op uit trekken. Niet met een busje of koets, maar met een hele reeks oldtimers. De Old Car Drivers uit Emelgem namen hen mee op sleeptouw voor een rondrit door de Westhoek.
The post Senioren ’t Pandje trekken met oldtimers naar Westhoek appeared first on KW.be.

Lees meer »

De Russische economie is klaar voor een permanente oorlog

Net nu het Russische leger snel terrein verovert in het noordoosten van Oekraïne, vervangt de Russische president Poetin zijn minister van Defensie. Nog opvallender is dat de nieuwe minister van Defensie geen militair is, maar een econoom. Hij moet ervoor zorgen dat de Russische oorlogseconomie als een tierelier blijft draaien. Hoe sterk is die oorlogseconomie? En maakt Poetin zich klaar

Lees meer »