Drie Duitsers opgepakt die mogelijk spioneerden voor China

In het westen van Duitsland zijn drie Duitsers opgepakt op verdenking van spionage voor China. Dat heeft het federale openbaar ministerie maandag bekendgemaakt.

 

Meer krantenkoppen in België

Op een mooie pinksterdag

Liever eerst het slechte nieuws? KV Oostende dus. Woensdag gooide de bewindvoerder een bommetje – de handdoek mag ook. In het kort: zelfs al zou hoofdaandeelhouder Conway (50,1 procent) ultiem toch zijn aandelen willen overdragen, dan leek de laatst overgebleven kandidaat-overnemer Apex Capital Global niet langer bereid tot de nodige kapitaalsinjectie. Door de schuldenberg van
The post Op een

Lees meer »

EXCLUSIEF. Prins Laurent bereidt compleet nieuw leven voor in buitenland: “En daar heb ik geen dotatie voor nodig”

Prins Laurent (60) is “een nieuw leven aan het voorbereiden”, bekent hij ons aan de telefoon. Hij wil minder publieke taken uitvoeren en laat zelfs uitschijnen dat hij zich liever niet meer beschikbaar wil stellen voor het koningshuis. Over zijn eerste project in dat “nieuwe leven” heeft de prins zelfs al een akkoord getekend. In dit interview vertelt Laurent exclusief

Lees meer »

Federica en Gioele nemen ristorante Da Claudio in Nieuwpoort over: “Wereldkeuken met Italiaanse toets”

Federica Corrao en Gioele Pace zijn de nieuwe eigenaars van het bekende ristorante Da Claudio in de Marktstraat 19 in Nieuwpoort-Stad. Geen onbekenden, want Gioele stond er eerder al aan het fornuis en eega Federica genoot al aanzien als gastvrouw in diverse gerenommeerde huizen. Beiden zijn afkomstig uit Palermo, Sicilië en wonen al ettelijke jaren in Nieuwpoort. Nu komt hun

Lees meer »

ARC, de sociaal-artistieke werking van Antigone, bestaat 25 jaar: “De verhalen zijn authentiek”

Dit jaar viert Antigone het 25-jarig bestaan van hun sociaal-artistiek project: ARC. Wat begon als een wijkproject groeide uit tot een vaste waarde in Kortrijk en ver daarbuiten. Om deze verjaardag niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, organiseert Antigone enkele festiviteiten met een groots verjaardagsfeest op 1 juni.
The post ARC, de sociaal-artistieke werking van Antigone, bestaat 25 jaar:

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Meerdere doden bij bombardement op recreatiezone in Charkiv: “Russen namen dezelfde plek als doelwit 20 minuten na aankomst van hulpverleners”

Russische troepen rukken op in het oosten van Oekraïne. President Vladimir Poetin wil van de regio rond de Oekraïense stad Charkiv een bufferzone maken. Ondertussen raken de Oekraïense strijdmachten uitgeput. Zondag vielen bij Russische bombardementen in de regio van Charkiv zeker tien doden. Er vielen ook nog 25 gewonden. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »