Zelensky opgetogen met vooruitzicht op verse Amerikaanse wapens

08:21 Nu de het Amerikaanse Congres na lang dralen goedkeuring geeft voor tientallen miljarden aan militaire steun voor zijn land, drukt de Oekraïense president zijn dankbaarheid uit. 

Meer krantenkoppen in België

Dashcam­beel­den tonen hoe trucker Wesley (37) ook slachtof­fer wordt van bruggooi­ers: “Zonder die metalen plaat was ik dood”

Het incident waarbij een Roemeense trucker om het leven kwam nadat jongeren een riooldeksel in zijn cabine gooiden, brengt ook voor de West-Vlaamse vrachtwagenchauffeur Wesley (37) nare herinneringen boven. Twee jaar geleden gooiden onbekenden een verkeerspaal in zijn cabine. Zijn dashcam registreerde alles. “Zonder de metalen lichtbuis bovenaan was die recht in mijn borstkas beland.”

Lees meer »

“De Swal is het project waar ik het meest trots op ben”: Georges Pollentier stopt na 50 jaar als voorzitter Natuurpunt

Het jubileum van 50 jaar Natuurpunt Ruidenberg valt samen met 50 jaar voorzitterschap door Georges Pollentier. Dat gaat niet ongemerkt voorbij, want op zaterdag 1 juni om 19 uur is er in zaal Zuudhove, in de Ichtegemstraat 14, een voorstelling en zal Georges meteen ook de fakkel doorgeven aan de nieuwe voorzitter, Hans Verplancke.
The post “De Swal is

Lees meer »

Rechtbank veroordeelt Benoit D. tot 8 jaar cel voor verspreiding beelden van kindermisbruik en verkrachting van twee minderjarigen

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Benoit D. veroordeeld tot 8 jaar effectieve gevangenisstraf en vijf jaar ter beschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank. De theatermedewerker, een van de mensen uit het ‘dossier-Pichal’, deelde niet alleen beelden van kindermisbruik, maar verkrachtte zelf ook twee minderjarigen.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Ontdek onze dagelijkse meme op de Facebookpagina van de Krant van West-Vlaanderen.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ophef na ontslag vakbondskandidaat ArgenX in Gent: “Directie maakt sociaal overleg onmogelijk”

Bij biotechbedrijf Argenx in Gent eisen vakbonden dat het ontslag van een vakbondskandidaat ongedaan wordt gemaakt. De werknemer was 1 van de 2 kandidaten om de vakbond te vertegenwoordigen. Volgens de vakbond is de werknemer ontslagen, omdat de directie zo geen sociaal overleg moet organiseren. Bij Argenx in Gent werken ongeveer 350 mensen. De directie was nog niet bereikbaar voor

Lees meer »

De Croo heeft “emotioneel gesprek” gehad met radiopresentator die opriep om hem “neer te knallen”: “Hij begrijpt dat hij te ver is gegaan”

De presentator van de lokale radiozender Waregem1 “heeft een rode lijn overschreden” door luisteraars op te roepen om Alexander De Croo (Open Vld) “neer te knallen”. Dat heeft de premier gezegd aan onze collega’s van het radionieuws in zijn eerste reactie op het incident. “Ik heb hem gisteren op eigen initiatief gebeld. Hij begrijpt dat hij te ver is gegaan”,

Lees meer »