Werken stadspark Egide Defever gaan van start

De werken aan het gloednieuwe stadspark Egide Defever gaan weer een versnelling hoger. Een aannemer is bezig met de aanleg van wandelpaden. Maar daar blijft het niet bij.

Deze maand start Grondwerken Declercq uit Meulebeke met inrichtingswerken in het dokter Egide Defeverpark en omgeving. Kort gesteld voert de firma alle niet-architecturale werken aan. Er komen twee prachtige wandel- en fietspaden: enerzijds een pad dat de Oostmolensite met de Bruidstraat verbindt en ook een veilige doorgang biedt vanuit de Warandestraat, en anderzijds een pad tussen het noordelijke gedeelte van het park en de Hogenbilk. Langs de Ellestraat wordt het voetpad breder gemaakt en komen er extra parkeerplaatsen bij het Sint-Godelievecollege.

Ontmoetingsplek

“De historische bunkerzone wordt een gezellige ontmoetingsplek met picknickmeubilair, volkstuinen en een herstelde boomgaard. De renovatie van de paardenstallen en de bouw van een overdekt paviljoen zijn al in volle gang”, zegt burgemeester Gauthier Defreyne (Open VLD), die hiervoor verwijst naar Actum Building Service nv uit Poperinge. “De tuin van het dienstencentrum De Zonnewijzer wordt omgetoverd tot een zorg- en belevingstuin en bij de bibliotheek zal je cultuur in open lucht kunnen beleven met een nieuw theater in het grasveld.” Een natuurlijke speelbeleving voor kinderen en nieuwe beplanting tijdens het volgende plantseizoen zullen het park verder verrijken.

Plantseizoen

“We willen het project openstellen voor de zomer”, aldus nog Defreyne. “De eerdere beroepsprocedures hebben er wel voor gezorgd dat we voor de aanplantingen dienen te wachten tot het eerstvolgende plantseizoen, namelijk oktober. Dit zal op bepaalde plaatsen kaal overkomen, maar we weten hoe dit komt.” Het totale project kost 1,4 miljoen euro. Daarin zitten ook een schenking van liefst 465.000 euro en 125.000 euro subsidies. (TVA)

The post Werken stadspark Egide Defever gaan van start is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Four Tops-zanger Duke Fakir overleden

De Amerikaanse zanger Duke Fakir, medeoprichter van de legendarische soulgroep Four Tops, is niet meer. Hij overleed op 88-jarige leeftijd in zijn woning in Detroit aan hartfalen, meldt de New York Times op basis van een mededeling van de familie van de zanger.

Lees meer »

Geen verbod op nachtelijk simracen voor Max Verstappen: “Ze hoeven mij niet te vertellen wat ik in mijn privétijd doe”

Max Verstappen (26) werd op de vingers getikt door zijn ploeg. De drievoudige Formule 1-kampioen zat voor de GP van Hongarije tot diep in de nacht achter het stuur van z’n simulator, wat ergernis opwekte na zijn vijfde plek. Tot een gameverbod komt het weliswaar niet: “Ik hoef hen ook niet te vertellen wat ze moeten doen in hun privétijd

Lees meer »

Kermis in Reningelst: van de Dokiofeesten tot een rommelmarkt

Van vrijdag 26 juli tot en met zondag 4 augustus staat er heel wat op het programma in Reningelst, want het is namelijk kermis. Van de Dokiofeesten, tot een tuinterras bij Atelier Hortense en een dartstornooi.
The post Kermis in Reningelst: van de Dokiofeesten tot een rommelmarkt appeared first on KW.be.

Lees meer »