Werken stadspark Egide Defever gaan van start

De werken aan het gloednieuwe stadspark Egide Defever gaan weer een versnelling hoger. Een aannemer is bezig met de aanleg van wandelpaden. Maar daar blijft het niet bij.

Deze maand start Grondwerken Declercq uit Meulebeke met inrichtingswerken in het dokter Egide Defeverpark en omgeving. Kort gesteld voert de firma alle niet-architecturale werken aan. Er komen twee prachtige wandel- en fietspaden: enerzijds een pad dat de Oostmolensite met de Bruidstraat verbindt en ook een veilige doorgang biedt vanuit de Warandestraat, en anderzijds een pad tussen het noordelijke gedeelte van het park en de Hogenbilk. Langs de Ellestraat wordt het voetpad breder gemaakt en komen er extra parkeerplaatsen bij het Sint-Godelievecollege.

Ontmoetingsplek

“De historische bunkerzone wordt een gezellige ontmoetingsplek met picknickmeubilair, volkstuinen en een herstelde boomgaard. De renovatie van de paardenstallen en de bouw van een overdekt paviljoen zijn al in volle gang”, zegt burgemeester Gauthier Defreyne (Open VLD), die hiervoor verwijst naar Actum Building Service nv uit Poperinge. “De tuin van het dienstencentrum De Zonnewijzer wordt omgetoverd tot een zorg- en belevingstuin en bij de bibliotheek zal je cultuur in open lucht kunnen beleven met een nieuw theater in het grasveld.” Een natuurlijke speelbeleving voor kinderen en nieuwe beplanting tijdens het volgende plantseizoen zullen het park verder verrijken.

Plantseizoen

“We willen het project openstellen voor de zomer”, aldus nog Defreyne. “De eerdere beroepsprocedures hebben er wel voor gezorgd dat we voor de aanplantingen dienen te wachten tot het eerstvolgende plantseizoen, namelijk oktober. Dit zal op bepaalde plaatsen kaal overkomen, maar we weten hoe dit komt.” Het totale project kost 1,4 miljoen euro. Daarin zitten ook een schenking van liefst 465.000 euro en 125.000 euro subsidies. (TVA)

The post Werken stadspark Egide Defever gaan van start is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Hij begon zich meteen te verontschuldigen”: nieuwe details opgedoken over Songfestivalincident van Joost Klein

Er blijven maar nieuwe details opduiken over het incident tussen Joost Klein en een cameravrouw in de backstage van het Eurovisiesongfestival. Volgens nieuwe informatie die het dagblad ‘Aftonbladet’ te weten kwam, heeft Klein zich na het voorval verschillende keren verontschuldigd. Volgens enkele anonieme bronnen zou Klein meerdere keren “het spijt mij” gezegd hebben.

Lees meer »

Leven aan zee is écht gezonder. Vlaamse onderzoeker somt voordelen (en belangrijk nadeel) op

De volkswijsheid klopt: leven aan zee is gezonder. Dat is nu voor het eerst wetenschappelijk aangetoond door een team van Belgische onderzoekers. “Kustbewoners hebben statistisch gezien minder kans op longkanker en astma”, zegt professor Maarten De Rijcke van het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) aan HLN. Al is er ook één ziekte waarop het risico aan zee groter is.

Lees meer »

Leerlingen van gemeentelijke basisschool in Berlaar-Heikant naar huis gestuurd omdat toiletten verstopt waren door wateroverlast

In Berlaar-Heikant zijn alle leerlingen van de Gemeentelijke Basisschool vanmorgen naar huis gestuurd omdat de toiletten verstopt zaten. Dat meldt RTV en het nieuws is ons bevestigd. Volgens het gemeentebestuur is er een probleem met een overvolle septische put en zijn alle grachten in Berlaar ook overvol door de aanhoudende regen. "De meeste kinderen zijn opgehaald door hun ouders", zegt

Lees meer »

Hardleerse stalker uit Blankenberge beklimt zelfs appartementsgebouw om bij ex te geraken: twee jaar voorwaardelijke celstraf

Een 48-jarige Blankenbergenaar ging wel héél ver om zijn ex-partner te belagen. Dat levert David C. nu twee jaar voorwaardelijke celstraf op. De man moet onder meer een straat- en contactverbod respecteren.
The post Hardleerse stalker uit Blankenberge beklimt zelfs appartementsgebouw om bij ex te geraken: twee jaar voorwaardelijke celstraf appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Dit gaat me nog m’n hele leven achtervolgen”: ‘Milo’-acteur Mathias Mesmans neemt ons mee achter de schermen

Met gemiddeld 480.000 kijkers per aflevering kan Camille Dhont (22) trots zijn op haar telenovelle ‘Milo’. “De reeks is het tweede best bekeken format op VTM GO”, tekent VTM op. “Daarmee scoort ‘Milo’ bijna even goed als ‘Familie’. We zijn dus zeer tevreden over de kijkcijfers”, voegen ze toe. Reporter Jarne trekt in deze Showbits zijn stoute schoenen aan en

Lees meer »

Opnieuw rijdt bestelwagen zich vast aan spoorwegbrug van ‘t Gaverke in Waregem: “Moeilijk op te lossen probleem”

In de inmiddels toepasselijk genaamde Tjollenstraat in Waregem is voor de zoveelste keer een bestelwagen tegen de brug onder de spoorweg gebotst. Ondanks een grote schildering blijven bestuurders, vooral van gehuurde bestelwagens, de hoogte verkeerd inschatten.
The post Opnieuw rijdt bestelwagen zich vast aan spoorwegbrug van ‘t Gaverke in Waregem: “Moeilijk op te lossen probleem” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zwemclub ROSC is succesvol op eigen Speedomeeting: “We zitten op het goede spoor”

De Royal Ostend Swimming Club organiseerde zijn jaarlijkse Speedomeeting in het stedelijk zwembad Brigitte Becue. “Bijna iedereen heeft voor een persoonlijke besttijd gezorgd en we hebben heel veel medailles behaald. We zitten weer op het goede spoor”, vindt hoofdcoach Brian Ryckeman.
The post Zwemclub ROSC is succesvol op eigen Speedomeeting: “We zitten op het goede spoor” appeared first on

Lees meer »