Sterk OH Leuven klopt STVV, dat naast leidersplaats in Europe Play-Offs pakt

Na AA Gent ging ook Sint-Truiden met de billen bloot aan Den Dreef. Een onkennelijk STVV bakte er negentig minuten niks van, maar OH Leuven kon pas in de slotfase zijn aanhoudend overwicht op het scorebord tot uiting laten komen. Het was de ingevallen Youssef Maziz die OHL loon naar werken gaf. STVV miste een uitgelezen kans om op kop te komen in de Europe Play-Offs. 

Meer krantenkoppen in België

ANALYSE. “Maak het Bende-dossier openbaar en laat het publiek oordelen waar het misgelopen is”

De vrees van slachtoffers en nabestaanden dat het onderzoek naar de Bende van Nijvel wordt afgesloten zonder verdachten, zonder proces en zonder gerechtigheid is terecht, schrijft onze justitie-expert Faroek Özgünes. “Als we echt lessen willen trekken uit dit falen van justitie”, schrijft hij, “kunnen we beter het hele dossier openbaar maken en publiek zelf laten oordelen waarom het gerecht er

Lees meer »

Jelle De Beule en Sylvia onthullen geheim van hun huwelijk: “Hij maakte indruk op mij, ook al was hij nog maar 16 en ik al 21”

“We horen genoeg verhalen van mensen die dachten dat het gras groener was aan de overkant, maar na een jaar begint de ellende”. Het is een unicum in showbizzland, maar na bijna 25 jaar zijn acteur Jelle De Beule (43) en schrijfster Sylvia Van Driessche (48) nog steeds onafscheidelijk. Het koppel blikt in ‘Story’ terug op hun eerste ontmoeting, verklapt

Lees meer »

Afbraak Zonneheem Oostnieuwkerke gestart

Marc Van Ysacker (CD&V) peilde tijdens het vragenkwartier van de raad naar de start van de afbraakwerken van zaal Zonneheem. “Zonneheem zal eerst worden leeggemaakt. Alles wat nog bruikbaar is, zoals bijvoorbeeld de keuken of stoelen, halen we uit de zaal. De start van de eigenlijke afbraak zal kort voor de zomer in juni of
The post Afbraak Zonneheem

Lees meer »

Oppositie verlaat opnieuw gemeenteraad tijdens stemming

Door een overeenkomst met het OCMW van Menen zou het woonzorgcentrum een extra capaciteit van 22 bedden krijgen. Volgens de oppositie wordt het dossier er 1 maand doorgeduwd. Zowel SOMM, N-VA als Open VLD vroegen om het punt uit te stellen en pas op de raad van juni te behandelen. De meerderheid weigerde waarop de voltallige oppositie opstapte bij de

Lees meer »

Martin Svrcek wint na korte solo Gullegem Koerse voor Yves Lampaert

Martin Svrcek (Soudal Quick-Step) heeft dinsdag de 80e editie van Gullegem Koerse, met start en aankomst na 171 kilometer of zeventien ronden in Gullegem, gewonnen. De 21-jarige Slovaak trok in deze profwedstrijd op de nationale kalender met nog vier kilometer te rijden in de aanval uit een kopgroep met zes. Hij liet respectievelijk zijn teamgenoot Yves Lampaert en Lionel Taminiaux

Lees meer »

Heraangelegde stedelijke atletiekbaan Torhout gaat weer open

De aannemer heeft nog een pittig sprintje moeten trekken, maar hij zal de eindmeet halen. Op zaterdag 25 mei kan op het sportstadion Benny Vansteelant de gerenoveerde atletiekbaan in kunststof officieel heropend worden. Dat gaat gepaard met een stadsreceptie en een aantal activiteiten die de stedelijke sportdienst organiseert samen met de sportraad en de atletiekclubs
The post Heraangelegde stedelijke

Lees meer »

Torhout vervoert kampmateriaal van jeugdverenigingen

Het reglement voor het kampvervoer van de Torhoutse jeugdverenigingen is vernieuwd. Via een puntensysteem zijn er stadssubsidies verkrijgbaar. Bovendien is het mogelijk om onder bepaalde voorwaarden het kampvervoer door de technische dienst van de stad te laten uitvoeren. De gemeenteraad keurde het reglement maandagavond goed.
The post Torhout vervoert kampmateriaal van jeugdverenigingen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Koning Charles krijgt eerste zaailing van omgezaagde ‘Robin Hood’-boom

De Britse koning Charles krijgt de eerste zaailing van de beroemde ‘Robin Hood’-boom, de esdoorn die in 2023 illegaal werd omgehakt in het noorden van Engeland. De koninklijke familie heeft maandag op Instagram aangekondigd dat de zaailing, zodra die genoeg gegroeid is, zal geplant worden in het park van Windsor, een stad niet ver van Londen.

Lees meer »