LIVEBLOG SHEFFIELD-BURNLEY. Clarets lijken zegezeker in kelderkraker na treffer Gudmundsson

Voor het Burnley van Kompany is het een cruciale match in de strijd om het behoud. Met nog vijf matchen te gaan begint de tijd te dringen voor de Clarets, dat op zes punten van de veilige zone staat. Behalen Kompany & co een broodnodige overwinning? Volg wedstrijd hieronder. 

Meer krantenkoppen in België

Onduidelijkheid over lot van Iraanse president: Turkse luchtmacht zegt met drone verongelukte helikopter mogelijk gelokaliseerd te hebben

Een Turkse drone zou in de nacht van zondag op maandag mogelijk de neergestorte helikopter, met aan boord Iraans president Ebrahim Raisi en minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian, hebben gelokaliseerd. Dat meldt het Turkse persbureau Anadolu, dat aangeeft dat de coördinaten van de vondst zijn gedeeld met de Iraanse autoriteiten. De helikopter stortte zondag neer in bergachtig gebied in

Lees meer »

Plopsaland en bediener ‘Mega Mindy jetski’ voor rechter na ongeval waarbij vrouw zwaargewond raakte

Een 49-jarige man die de waterattractie ‘Mega Mindy jetski’ bedient in Plopsaland De Panne moet zich samen met zijn werkgever bij de rechter verantwoorden voor een ongeval vorig jaar. Daarbij belandde de 55-jarige Christel met haar kleinzoon (5) in het water en raakte ze zwaargewond aan de arm. “Ik was volledig in fout want ik vergat mijn inspectieronde”, geeft operator

Lees meer »

Spoedcursus om hoogbegaafde studenten beter te begeleiden

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) lanceert een spoedcursus die professoren en andere medewerkers van het hoger onderwijs beter moet leren omgaan met hoogbegaafde studenten. Het trainingspakket ‘Cognitief sterk functioneren’ geeft onder meer antwoorden op vragen als “Hoe herken je signalen van cognitief sterk functioneren?” en “Hoe kan je hoogbegaafde en cognitief sterk functionerende studenten het juiste aanbod en

Lees meer »

April was op één na zwaarste filemaand sinds begin van metingen

De voorbije maand april was de op één na zwaarste filemaand sinds de start van de verkeersmetingen door het Vlaams Verkeerscentrum in 2011. Het record blijft voorlopig juni 2019. Dat blijkt uit de verkeersindicatoren die het Verkeerscentrum op zijn website gepubliceerd heeft. Bovendien waren de files in de maanden februari, maart en april nooit eerder zo zwaar als tijdens diezelfde

Lees meer »

Horecazaken doen suggestie als je met de kaart betaalt: 10, 15 of zelfs 20% extra. “Bijna niemand heeft nog cash op zak”

Digitaal afrekenen is in België de norm tegenwoordig, maar daardoor lopen obers in cafés en restaurants steeds vaker een fooi mis. In sommige horecazaken lossen ze dat zo op: wanneer je betaalt met de kaart, kan je op de terminal kiezen voor 10, 15 of 20% fooi, ‘een ander bedrag’ of ‘geen fooi’. Sommige klanten voelen zich daardoor voor het

Lees meer »

Leerlingen fietsen langs historische locaties

In het kader van herinneringseducatie organiseerden de basisscholen Immaculata en De Geluksvogel samen met de werkgroep onder leiding van Jo Bergez van Gidsenkring Brugge (Hello Bruges), een fietstocht langs tien belangrijke locaties in Sint-Michiels.
The post Leerlingen fietsen langs historische locaties appeared first on KW.be.

Lees meer »

Raadkamer wil Barbara Gandolfi onder voorwaarden vrijlaten

De verdediging van Barbara Gandolfi (48) heeft met succes aan de Brugse raadkamer gevraagd om haar vrij te laten onder voorwaarden. Gandolfi mocht de gevangenis eerder al verlaten, maar staat momenteel nog onder elektronisch toezicht. Het parket kan wel nog beroep aantekenen tegen de beslissing van de raadkamer.
The post Raadkamer wil Barbara Gandolfi onder voorwaarden vrijlaten appeared first

Lees meer »

Het streven van jeugddirecteur Rik Coucke: “Onze jeugd blijft voetballen op Schorre in KVO-kleuren”

Twaalf maanden na de degradatie uit de Jupiler Pro League verdwijnt KV Oostende ook uit de Challenger Pro League. Begin juni volgt het faillissement van de nv KV Oostende. Dit barslechte nieuws heeft ook zware gevolgen voor de honderden jeugdspelers van de kustploeg. Jeugddirecteur Rik Coucke is vast van plan om samen met andere mensen met een echt KVO-hart al

Lees meer »

KKF&Co schenkt 6.500 euro aan Kinderkankerfonds in Tielt

Naar jaarlijkse gewoonte schonk KKF&Co in Tielt de opbrengst van het voorbije werkjaar aan het kinderkankerfonds. Dit keer wist de vereniging, die zich al 11 jaar inzet voor het fonds, een mooie 6.500 euro in te zamelen voor het goede doel.
The post KKF&Co schenkt 6.500 euro aan Kinderkankerfonds in Tielt appeared first on KW.be.

Lees meer »