LIVEBLOG L-B-L VROUWEN. Gigante is de enige koploper, wat kan Kopecky bij haar debuut in ‘La Doyenne’?

Met Luik-Bastenaken-Luik klinkt vandaag het eindsignaal van het klassieke wielervoorjaar. Demi Vollering toonde zich vorig jaar het sterkst, en is nu ook één van de favorieten voor de zege. Het is natuurlijk ook opnieuw uitkijken naar wereldkampioene Lotte Kopecky, die voor het eerst de wedstrijd rijdt. Wie trekt er aan het langste eind? Volg de koers op de voet in onze liveblog! 

Meer krantenkoppen in België

Woordvoerder van Bpost reageert nadat postzakken onbeheerd langs straat staan

In Bissegem stonden enkele potzakken van Bpost onbeheerd langs de straatkant. Een opmerkzame burger vroeg zich af of dit wel kon. Enkele dagen later gebeurde dit opnieuw op een andere plaats. “Dit kan leiden tot diefstal”, luidde het in de buurt. Wij staken ons licht op bij Veerle Van Mierlo, woordvoerster van Bpost.
The post Woordvoerder van Bpost reageert

Lees meer »

“Mensen kiezen altijd de kant van land in oorlog”: Fury heeft opvallende verklaring voor jurybeslissing om Usyk tot onbetwiste kampioen uit te roepen

Oleksandr Usyk (37), en niet Tyson Fury (35), is de onbetwiste kampioen in het boksen bij de zwaargewichten. De Oekraïner bracht ‘The Gypsy King’ in de negende ronde compleet aan het wankelen. Een knock-out leverde dat niet op, maar na een niet-unanieme beslissing van de jury werd Usyk wel nipt uitgeroepen tot winnaar van het epische gevecht. Fury, het niet

Lees meer »

In ’t Getouw in Westmalle doen elf senioren aan cohousing: “Het vraagt wat aanpassing, maar je kan altijd bij iemand terecht”

Cohousing als ideale woonvorm: steeds meer Vlaamse senioren hebben er wel oren naar. In de Kasteellaan in Westmalle wonen elf mensen tussen de 58 en 74 jaar samen in ‘t Getouw, een huis van de vzw Abbeyfield. Twee koppels, zeven alleenstaanden. “Natuurlijk moet je flexibel zijn en je aanpassen aan het groepsgebeuren, maar ik heb altijd mensen rondom me. Als

Lees meer »

Smakeloos of net heel trendy? ABBA verklapt waarom ze kozen voor extravagante podiumoutfits

Niet alleen de muziek van de Zweedse groep ABBA zit in het collectieve geheugen, ook hun opvallende podiumoutfits zijn legendarisch in popgeschiedenis. Waarom koos de band voor die opvallende kostuums op het podium? Daarop biedt de documentaire ‘ABBA Against The Odds’ een antwoord. Het is dit jaar exact vijftig jaar geleden dat ABBA het Eurovisiesongfestival won met ‘Waterloo’.

Lees meer »

DJ Afrojack is na 4 jaar alweer uitgekeken op kasteeldomein in Kalmthout: kasteel en vijf hectare grond te koop voor 7 miljoen euro

Het kasteel op het prestigieuze domein De Markgraaf in Kalmthout staat alweer te koop. Zo’n vier jaar geleden kocht de Nederlander Nick van de Wall, beter bekend als DJ Afrojack, het domein over van de Nederlandse zakenman Jan Rijsdijk. Een prijs werd er nooit bekendgemaakt, maar die lag volgens ingewijden toch hoger dan 7 miljoen euro waarvoor het nu te

Lees meer »

Slovaakse premier Robert Fico in levensgevaar na schietpartij, zoon van dader reageert: “Ik ben in shock”

Robert Fico (59), de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. Volgens de Slovaakse regering “balanceert hij tussen leven en dood”. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. De dader zou een 71-jarige dichter

Lees meer »

Buurtcomité Bosmolens pakt op pinkstermaandag 20 mei opnieuw uit met rommelmarkt: “Meteen ook start van fotozoektocht”

Het buurtcomité van de Bosmolens heeft met pinkstermaandag een vaste datum voor hun rommelmarkt gevonden. Voor het derde jaar op rij wordt in de straten rond De Molenwiek een parcours van duizend meter uitgetekend. “En die dag kun je ook onze fotozoektocht kopen, meteen het startsein om weer op zoek te gaan”, klinkt het bij het comité.
The post

Lees meer »

Goud voor Luc Denecker en Erna Sinnaeve

Luc Denecker (71) en Erna Sinnaeve (71) gaven elkaar 50 geleden op 3 mei 1974 het jawoord in de kerk van Ichtegem. Hun gouden huwelijk werd gevierd in intieme kring in gezelschap van hun dochter Evelien, samen met haar man Kevin Maelbrancke en hun zoon Benny samen met zijn vrouw Daisy Meyers. Ook de vier
The post Goud voor

Lees meer »

Leerkracht (47) stuurde dickpic naar 16-jarige leerling, maar gaat nu vrijuit: “Hij verstoorde rust leerling niet”

Hij verstuurde een ‘dickpic’, een foto van zijn geslachtsdeel, naar een 16-jarige leerling, gaf dat toe en nam ontslag én toch wordt een 47-jarige leerkracht uit Diksmuide er niét voor gestraft. De reden? D. werd vervolgd voor belaging van de jongen maar dat acht de rechter niet bewezen. “Het eenmalig sturen van een foto via Snapchat, waar het beeld na

Lees meer »