LIVEBLOG HEIDENHEIM-LEIPZIG. Openda en co net voor rust op voorsprong tegen middenmotor

Loïs Openda blijft scoren aan de lopende band. Vorig weekend scoorde hij nog zijn 22e goal van het seizoen in een 3-0 overwinning tegen de Wolfsburg-Belgen. Bij winst tegen middenmotor Heidenheim zet het Dortmund onder druk in de strijd voor het vierde en laatste Champions League-ticket. De Borussen spelen zondag tegen de nieuwbakken kampioen Bayer Leverkusen. Volg de wedstrijd in de liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. Onze reporter gaat undercover bij voedingscoaches: “Darmproblemen? Dan maken we even een scan van uw hand”

Een paar kilo te zwaar, maag- en darmproblemen of slechte eetgewoontes. Steeds vaker komen mensen die daarmee worstelen bij een voedingscoach terecht. Maar hoe betrouwbaar zijn die? Hoeveel kosten ze? En leveren ze echt resultaten op? Onze reporter ging undercover op consultatie bij vijf willekeurige coaches en legde hun advies voor aan experts. “Pas op: hier kan je serieuze eetstoornissen

Lees meer »

Zomerbar Azuro keert terug naar de Pottelberg: “We kiezen voor kwaliteit boven kwantiteit”

Na een lange zoektocht lanceren nieuwe zaakvoerders Tim Schelfhout (26) en Lennert Vintevogel (27) hun zomerbar met Ibiza gevoel nabij bouwcentrum Pottelberg, op Doenaertstraat 12. De officiële opening is gepland op vrijdag 31 mei. De toegang is gratis.
The post Zomerbar Azuro keert terug naar de Pottelberg: “We kiezen voor kwaliteit boven kwantiteit” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Te koop: verwoest appartement, inclusief achtergelaten speelgoed. Prijs: 51.000 euro. Rusland maakt badplaats van ‘massagraf’ Marioepol

De Oekraïense havenstad Marioepol viel twee jaar geleden na intense gevechten in Russische handen. Vandaag werkt Russisch president Poetin met harde hand aan de heropbouw van de stad. Hij droomt ervan ‘zijn’ parel aan de Zee van Azov om te bouwen tot badplaats. Marioepol is toonbeeld van hoe het Kremlin bezet Oekraïne wil transformeren. Hoe staat de stad er vandaag

Lees meer »

Vlamingen houden het meest vast aan familienaam van vader

Sinds juni 2014 kunnen ouders vrij kiezen om aan hun kinderen een van hun familienamen of beide toe te kennen. Tien jaar later krijgt nog altijd meer dan 80 procent van de kinderen alleen de naam van de vader. In Vlaanderen is dat zelfs 85 procent, zo blijkt uit cijfers van de federale overheidsdienst Justitie.

Lees meer »

KIJK. Bruce Springsteen reageert voor het eerst op geannuleerde concerten: “Ik kom snel terug en ga jullie de beste show geven”

Bruce Springsteen (74) heeft voor het eerst gereageerd op de annulering van zijn concerten. De zanger kampt momenteel met stemproblemen en moest daardoor afgelopen zaterdag al verstek geven voor zijn concert in Marseille. Ook zijn shows in Praag en Milaan worden uitgesteld. “Ik zal snel weer terug zijn”, belooft hij nu in een video op Instagram.

Lees meer »

Na jarenlange celstraf hervalt ‘schrik van de kusthoreca’ in oude gewoontes: vier maanden cel gevorderd voor onbetaalde etentjes in Oostende

Nadine W. (54) bracht in totaal 2,5 jaar achter de tralies door voor talloze feiten van tafelschuimerij. In maart herwon ze haar vrijheid, maar al snel herviel ze in haar oude gewoontes. Nu riskeert ze opnieuw vier maanden cel.
The post Na jarenlange celstraf hervalt ‘schrik van de kusthoreca’ in oude gewoontes: vier maanden cel gevorderd voor onbetaalde etentjes

Lees meer »

KIJK. “Wat heb ik misdaan?”: vrouw van vliegtuig gehaald nadat ze weigert te luisteren naar instructies over nooduitgang

Een passagier van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Frontier Airlines is gearresteerd nadat ze weigerde te vertrekken na een ruzie met de stewardessen. De vrouw zat bij een nooduitgang, maar weigerde de instructies op te volgen. Ook toen ze werd verzocht te vertrekken, bleef ze weigeren. De politie werd erbij gehaald en nam de vrouw mee. Door alle commotie moesten ook alle

Lees meer »

“Ik zie haar echt graag!”: oud-bloemist Jozef (92) in de wolken na bezoek van zijn ‘muze’ Hilde Crevits

Maandag 27 mei was een bijzonder mooie dag voor Jozef Robesyn (92), een oud bloemist uit Sint-Andries. Vlaams minister Hilde Crevits, die hij naar eigen zeggen ‘erg graag ziet’, kwam bij hem op bezoek in het rusthuis. De minister neemt wat gas terug wegens gezondheidsproblemen van haar moeder, maar maakte toch graag tijd voor een babbeltje.
The post “Ik

Lees meer »

Brits parlementair rapport suggereert smartphoneverbod onder 16 jaar: “Snel actie of nog kinderen lopen gevaar”

De volgende Britse regering moet een verbod op smartphones voor jongeren onder de zestien jaar overwegen. Dat is de opvallendste conclusie uit een rapport van de onderwijscommissie van het Britse Lagerhuis. Het rapport is van mening dat te veel schermtijd schadelijk is voor zowel het mentale als fysieke welbevinden van jongeren. “Als er niet snel actie wordt ondernomen, zullen nog

Lees meer »