LIVE MIDDEN-OOSTEN. “Veertien doden bij Israëlische inval op Westelijke Jordaanoever”

Tijdens een inval door het Israëlische leger in het vluchtelingenkamp Nur Shams op de Westelijke Jordaanoever zijn zeker veertien doden gevallen. Dat meldt de Palestijnse Rode Halve Maan. De Israëli’s beweerden eerder bij de inval “tien terroristen” gedood te hebben. De operatie in het noorden van het bezette Palestijnse gebied duurde meer dan veertig uur. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Van drie minuten om zich om te kleden tot niet-deelname van peloton: reconstructie van de chaotische start in Livigno

De Giro begon in opmerkelijke omstandigheden aan zijn derde en laatste week. Door de winterse weersomstandigheden lag het dak van de Giro, de Umbrailpas, onder vuur, of eerder onder de sneeuw. Het was lang onduidelijk waar het peloton zou starten. Na een chaotisch uur kwam er dan toch communicatie van de Giro-organisatie. De roze karavaan reed per auto naar Lasa

Lees meer »

Slovaakse premier Robert Fico buiten levensgevaar na schietpartij, zoon van dader reageert: “Ik ben in shock”

Robert Fico (59), de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. Volgens de Slovaakse regering “balanceert hij tussen leven en dood”. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. De dader zou een 71-jarige dichter

Lees meer »

“Als ik ooit een haartransplantatie overweeg, ga ik ook naar Turkije”: Axel Daeseleire vergezelt patiënten op medische reis naar Istanbul

Medisch toerisme zit in de lift, maar of dat altijd in veilige omstandigheden gebeurt, onderzoekt Axel Daeseleire (55) vanavond in het VTM-programma ‘Axel gaat binnen’. Hij vergezelt mensen op medische reis naar Istanbul, waar ze een lichaamscorrectie laten uitvoeren. Iets wat hij zelf op termijn ook zou overwegen, vertelt hij in een gesprek over uitdunnend haar en de ingreep die

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Prins Laurent heeft plannen in het buitenland en zou zijn prinselijke taken willen terugschroeven.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Violiste Mary (18) breekt pols enkele dagen voor solo-optreden, maar kan toch spelen dankzij vader: “Ik weet niet hoe het ons is gelukt”

De 18-jarige violiste Mary Frances Leahy uit het Canadese Ontario zag haar solo op het Peterborough muziekfestival even in het water vallen toen ze twee dagen voor haar optreden haar pols brak. Maar in plaats van zich terug te trekken, vroeg Leahy haar vader Donnell om hulp. De 55-jarige violist ging tijdens het optreden met strijkstok aan de slag, terwijl

Lees meer »

LIVEBLOG TITELSTRIJD. Niet enkel Hayen, ook Riemer geschorst voor slotspeeldag

Net als vorig jaar zal de titel pas op de slotspeeldag beslist worden. Met Club Brugge, Union en Anderlecht zijn er nog drie kandidaten. Al heeft blauw-zwart wel een serieuze streep voor. Met een punt tegen Cercle is het zondag áltijd kampioen. HLN zit ook deze week in het spoor van de drie titelpretendenten. Het laatste nieuws, de opmerkelijkste beelden

Lees meer »

LIVE. Slovaakse premier Robert Fico (59) buiten levensgevaar en “bij bewustzijn” na moordaanslag, dader zegt dat hij het “niet eens is met regeringsbeleid”

Robert Fico (59), de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. Volgens de Slovaakse media is de premier inmiddels geopereerd, niet langer in levensgevaar en bij bewustzijn. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova.

Lees meer »

KV Oostende vraagt faillissement aan, bewindvoerder messcherp voor eigenaar Conway: “Elke emotie is hem vreemd”

Het doek valt binnenkort officieel voor KV Oostende. Op 3 juni zal bewindvoerder Werner Van Oosterwyck het faillissement aanvragen. Dat heeft de club donderdagnamiddag gecommuniceerd. In een communiqué is Van Oosterwyck snoeihard voor de Amerikaanse eigenaar Paul Conway. “De vraag is of deze man niet zou moeten worden verbannen uit de internationale voetbalwereld.”

Lees meer »

Directeur SMAK in Gent onder vuur na klachten over toxisch leiderschap

In Gent ligt Philippe Van Cauteren, de directeur van het museum SMAK onder vuur, na klachten over toxisch leiderschap. Uit een extern onderzoek bij alle werknemers blijkt dat er onder andere problemen zijn met de werkdruk, de werkomstandigheden en de werksfeer. Volgende week wordt het rapport aan de raad van bestuur voorgelegd. Van Cauteren blijft voorlopig wel op post als

Lees meer »

Open oorlog bij Nationale Loterij blijft duren: ook derde verzoeningspoging levert niets op

Ook een derde bemiddelingspoging tussen Jannie Haek, CEO van de Nationale Loterij, en de vakbonden heeft niets opgeleverd. Eind april stuurden zij een officiële klachtenbrief over hun topman naar de raad van bestuur omdat hij “soms dronken op kantoor zit”, “rookt op de werkvloer” en “werknemers uitscheldt”. “Haek heeft zich wel geëxcuseerd voor zijn gedrag”, klinkt het.

Lees meer »

ANALYSE. “‘Als je wint heb je vrienden’, zong Herman Brood. Van Grieken vindt er geen”

“Met alleen maar een klinkende overwinning moet het Vlaams Belang zich weer vijf jaar beperken tot haar zweepfunctie vanaf de zijlijn. Tom Van Griekens uitgesproken ambitie is meebesturen, dus is een partner nodig”, schrijft politicoloog Carl Devos (UGent). Hij noemt het Nederlandse experiment inspirerend voor Belgische politici, om na 9 juni “langs onbetreden paden” een regering te vormen.

Lees meer »