Fanfare van Mesen heeft een nieuwe voorzitter

Dirk Jengember (69) is de nieuwe voorzitter van de Koninklijke Fanfare van Mesen. Net als de vorige voorzitter Kimani Mylle bespeelt ook Dirk geen instrument. “Ik vervul vooral een ondersteunende rol.” Dirk heeft drie dochters van wie de tweeling Emily en Evelyn spelend lid is van de fanfare.

Met veel plezier zal Dirk het voorzitterschap op zich nemen. “Ik woon dan wel in Jabbeke, de band met Mesen die ik vanaf eind jaren 70 opbouwde zal niet verdwijnen. Ik heb hier alleen maar goede vrienden en die zal ik gezien mijn nieuwe functie wellicht wat meer zien, net als mijn familie.”

Voor Dirk is de rit naar Mesen vanuit Jabbeke ook een toeristische uitstap. “Mesen heeft heel wat te bieden. Ik rijd naar de kleinste stad met de mobilhome. Het gebeurt ook dat we overnachten in de mobilhome of we doen dat bij een van de dochters.”

Beeld en muziek

In een ver verleden was Dirk al eens voorzitter en wel van de diaporamaclub Media uit Mesen. “De interesse voor beeld en muziek kreeg ik blijkbaar mee met de moedermelk. Op heel jeugdige leeftijd was ik al bezig met het projecteren van prentjes in een pikdonkere achterkeuken. Met de club werden diashows georganiseerd.”

“Later wisselde ik het fototoestel voor de videocamera en startte ik mijn bijberoepsbezigheid. Samen met diverse professionele bedrijven werkte ik aan multimediale buiten- en binnenspektakels zo onder meer voor de Rally van Ieper, Miss Belgian Beauty of nog de opening van het In Flanders Fields Museum.”

Nu Dirk voorzitter is van de Mesense fanfare maakt hij zeker tijd om de vele beelden uit zijn archief van de muziekvereniging te verwerken tot één beeldoverzicht. “En daar zitten ongetwijfeld beelden bij van wat in de fanfare bekend staat als de tabagi. Het gaat over de laatste repetitie in voorbereiding van het Sint-Ceciliafeest wanneer ook wel wat uit de losse pols wordt gemusiceerd. In de overzichtsvideo verwerk ik ook graag de beelden van de vele feestelijkheden die de stad rijk is. En waar een feest is in Mesen is de fanfare aanwezig”, besluit de nieuwe voorzitter.

(MDN)

The post Fanfare van Mesen heeft een nieuwe voorzitter is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Tadej Pogacar als held onthaald in thuisland Slovenië, blik gaat nu volledig op WK (en niet op Olympische Spelen)

Het zijn drukke dagen voor Tadej Pogacar (UAE Team Emirates). Zondag kroonde de Sloveen zich nog met veel overmacht tot eindwinnaar in de Tour de France, twee dagen later kwam hij in actie tijdens het Natourcriterium in het Nederlandse Surhuisterveen. Pogacar won daar voor Jasper Philipsen. Vandaag volgde er een huldiging in zijn thuisland. Pogacar komt niet in actie op

Lees meer »

25 meldingen van grensoverschrijdend gedrag op Gentse Feesten na 5 dagen: “Meldpunt wint aan bekendheid”   

Tijdens de Gentse Feesten zijn er voorlopig 25 meldingen binnengekomen bij het meldpunt in de feestenzone. Het gaat over meldingen rond agressie en intoxicatie, maar ook over seksueel grensoverschrijdend gedrag. "Er zijn meer bezoekers en dus ook iets meer meldingen dan vorig jaar. Het meldpunt wint ook aan bekendheid", klinkt het bij de stad. De Feesten zijn halfweg, er kwamen

Lees meer »

Tesla gaat onderuit op Wall Street na tegenvallende resultaten

Tesla is onderuitgegaan op de aandelenbeurzen in New York. De fabrikant van elektrische auto’s zag de winst in het tweede kwartaal fors dalen door prijsverlagingen van zijn modellen en flinke investeringen in kunstmatige intelligentie (AI). De resultaten van Tesla voldeden voor het vierde kwartaal op rij niet aan de verwachtingen. Het aandeel werd daarop 10 procent lager gezet.

Lees meer »

Elon Musk steekt de draak met wereldleiders en miljardairs met absurde AI-modeshow

Joe Biden in een rolstoel, Donald Trump in gevangenisplunje, Kamala Harris als ‘bikinibabe’, … Ze passeren allemaal de revue in een absurde video die Elon Musk maandag op X plaatste. Het gaat om een door AI-gegenereerde modeshow waarin wereldleiders en miljardairs op een catwalk wandelen in extravagante outfits. De beelden werden al tientallen miljoenen keer bekeken.

Lees meer »

Kathy en Steven openen Restobar/tearoom Equus in Bredene: “Ook niet-ruiters zijn hier meer dan welkom”

Kathy Commeyne en Steven Janssens hebben onlangs hun intrek genomen in restobar/tearoom Equus. De zaak ligt tegen manège Ruitershof langs de Sluizenstraat 133. “Ik droomde al langer van een eigen zaak en met Equus bood zich een unieke kans aan’, aldus Kathy.
The post Kathy en Steven openen Restobar/tearoom Equus in Bredene: “Ook niet-ruiters zijn hier meer dan welkom”

Lees meer »

Hubert Rubbens leidt mee opening Olympische Spelen in goede banen

De openingsceremonie van de Olympische Spelen, vrijdagavond 26 juli in Parijs, belooft bijzonder spectaculair te worden. Geen klassieke opvoering in een stadion, maar wel een grote bootshow op de Seine zal het grootse sportevent opluisteren. Daarbij mag één Belg – een Oostendenaar dan nog – de handen uit de mouwen steken: Hubert Rubbens (60), bekend als bezieler van Oostende voor

Lees meer »

Eén dag voor start Olympische Spelen worden in ons land terreurverdachten van hun bed gelicht: “Voorkomen is beter dan genezen”

De zeven verdachten die donderdagochtend vroeg werden opgepakt op verdenking van het voorbereiden van een terreuraanslag, zouden aanhangers zijn van de jihadistische terreurgroep ISKP. Ook in Duitsland werden twee verdachten gearresteerd. Dat ze één dag voor de start van de Olympische Spelen van hun bed werden geplukt, is geen toeval.

Lees meer »