Fanfare van Mesen heeft een nieuwe voorzitter

Dirk Jengember (69) is de nieuwe voorzitter van de Koninklijke Fanfare van Mesen. Net als de vorige voorzitter Kimani Mylle bespeelt ook Dirk geen instrument. “Ik vervul vooral een ondersteunende rol.” Dirk heeft drie dochters van wie de tweeling Emily en Evelyn spelend lid is van de fanfare.

Met veel plezier zal Dirk het voorzitterschap op zich nemen. “Ik woon dan wel in Jabbeke, de band met Mesen die ik vanaf eind jaren 70 opbouwde zal niet verdwijnen. Ik heb hier alleen maar goede vrienden en die zal ik gezien mijn nieuwe functie wellicht wat meer zien, net als mijn familie.”

Voor Dirk is de rit naar Mesen vanuit Jabbeke ook een toeristische uitstap. “Mesen heeft heel wat te bieden. Ik rijd naar de kleinste stad met de mobilhome. Het gebeurt ook dat we overnachten in de mobilhome of we doen dat bij een van de dochters.”

Beeld en muziek

In een ver verleden was Dirk al eens voorzitter en wel van de diaporamaclub Media uit Mesen. “De interesse voor beeld en muziek kreeg ik blijkbaar mee met de moedermelk. Op heel jeugdige leeftijd was ik al bezig met het projecteren van prentjes in een pikdonkere achterkeuken. Met de club werden diashows georganiseerd.”

“Later wisselde ik het fototoestel voor de videocamera en startte ik mijn bijberoepsbezigheid. Samen met diverse professionele bedrijven werkte ik aan multimediale buiten- en binnenspektakels zo onder meer voor de Rally van Ieper, Miss Belgian Beauty of nog de opening van het In Flanders Fields Museum.”

Nu Dirk voorzitter is van de Mesense fanfare maakt hij zeker tijd om de vele beelden uit zijn archief van de muziekvereniging te verwerken tot één beeldoverzicht. “En daar zitten ongetwijfeld beelden bij van wat in de fanfare bekend staat als de tabagi. Het gaat over de laatste repetitie in voorbereiding van het Sint-Ceciliafeest wanneer ook wel wat uit de losse pols wordt gemusiceerd. In de overzichtsvideo verwerk ik ook graag de beelden van de vele feestelijkheden die de stad rijk is. En waar een feest is in Mesen is de fanfare aanwezig”, besluit de nieuwe voorzitter.

(MDN)

The post Fanfare van Mesen heeft een nieuwe voorzitter is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVEBLOG REAL-ALAVES. Courtois moet al meteen vol aan het werk

Courtois & co nemen het in eigen huis op tegen Alaves. Ondanks dat Real al de kampioenenviering heeft gehad, willen ze deze match zeker niet verliezen. Alaves staat elfde en heeft 42 punten. Tegen de verwachting in staat Courtois terug in de basis, houdt hij z’n netten schoon? Volg het in onderstaande liveblog!

Lees meer »

Marie en Gilbert vormen diamanten paar

Marie Gryp (81) en Gilbert Feys (83) uit de Sint-Bertinuslaan vierden hun diamanten huwelijksjubileum, samen met de familie in Feestzaal De Vrede.
The post Marie en Gilbert vormen diamanten paar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Minifestival FUN K-Town in Kortrijk is opnieuw groot succes

Twee podia, vijftig dj’s, foodtrucks, lounges, een waaier aan muziek, sfeer en veel groen: dat is het derde minifestival FUN K-Town op Kortrijk Weide langs de Leie tijdens Sinksenfeesten. Hanne, Sara, Linde, Mana en Nele waren van de partij.
The post Minifestival FUN K-Town in Kortrijk is opnieuw groot succes appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoogseizoen op Mount Everest eist eerste dode

De eerste dode van het hoogseizoen op de Mount Everest is vrijdag aangetroffen. Het gaat om een 53-jarige bergbeklimmer uit Mongolië die sinds vorig weekend vermist werd. Dat heeft een woordvoerder van de Nepalese toerisme-autoriteit vrijdag gemeld.

Lees meer »

Opnieuw recordaantal mensen op de vlucht in eigen land

De conflicten in Soedan, de Gazastrook en Congo hebben het aantal mensen die in eigen land op de vlucht zijn opnieuw naar een record geduwd. Eind 2023 waren wereldwijd 75,9 miljoen mensen intern ontheemd, blijkt uit cijfers van het Internal Displacement Monitoring Centre (IDMC). Op vijf jaar tijd is hun aantal met 50 procent toegenomen, blijkt dinsdag uit het jaarrapport.

Lees meer »

Auto over de kop na zware klap op kruispunt

Op een kruispunt van de Poperingse ring gebeurde dinsdagochtend een zwaar ongeval. Twee personen werden overgebracht naar het ziekenhuis.
The post Auto over de kop na zware klap op kruispunt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Onze-Lieve-Vrouwecollege haalt Talenlabel binnen

In het Onze-Lieve-Vrouwecollege zetten de leerkrachten sterk in op de taalontwikkeling van de leerlingen, ook buiten de specifieke taallessen. Hierdoor konden ze het Talenlabel van de Vlaamse overheid binnenhalen. Zo leggen ze een brede basis aan woordenschat en grammatica in de eerste twee jaar en wordt er getraind op vaardigheden via gerichte, authentieke taalsituaties. In
The post Onze-Lieve-Vrouwecollege haalt

Lees meer »

Plunderingen en brandstichting: gewelddadige protesten tegen Frankrijk in Nieuw-Caledonië

In het Franse overzeese gebied Nieuw-Caledonië is het maandag tot gewelddadige protesten gekomen van separatisten. Ze verzetten zich tegen een geplande grondwetswijziging van de regering in Parijs, die duizenden Franse kiezers in de eilandstaat stemrecht zou geven, en dus meer politieke invloed. Vooral in de hoofdstad Nouméa waren er rellen tussen manifestanten en de veiligheidsdiensten.

Lees meer »