106 uur lag Ibrahim (8) onder het puin in Turkije: Nederlandse brandweerman die zijn hand vasthield vertelt voor het eerst zijn verhaal

Hij hield bijna twee uur lang de hand van de 8-jarige Ibrahim vast, die al 106 uur onder het puin lag na de aardbeving in Turkije. Nu, ruim een jaar later, doet brandweerman Cemal (53) uit het Nederlandse Dordrecht zijn verhaal over de reddingsactie die velen kippenvel bezorgde: “Ik dacht: shit, gaat hij dit wel overleven?” 

Meer krantenkoppen in België

LIVEBLOG TITELSTRIJD. “Blijkbaar 0,0 stress bij spelers van Club”, Anderlecht verzamelt op Neerpede – Volg de slotspeeldag op HLN!

D-Day in de bijzonder spannende titelontknoping. Met Club Brugge dat met de beste kaarten aan de slotspeeldag begint. Met een punt tegen Cercle is het áltijd kampioen. Of gaat de trofee toch nog richting Brussel, naar Union of Anderlecht? Een héle dag zit u bij HLN aan het juiste adres. Voor het laatste nieuws, de beste sfeerbeelden voor en na

Lees meer »

Studente (23) oog in oog met haar verkrachter, die zes jaar cel riskeert: “Hij mag hier niet mee wegkomen, want ik kreeg levenslang”

Ze bood hem een slaapplaats na een ruzie met zijn lief, maar dat zou een Nederlandse studente zwaar bekopen. Naar eigen zeggen werd ze brutaal verkracht door Ahmed K., die nu zes jaar cel riskeert. “Ik was lief voor haar”, beweerde hij zelf.
The post Studente (23) oog in oog met haar verkrachter, die zes jaar cel riskeert: “Hij

Lees meer »

Frederic krijgt met V-Chocolatier ‘Handmade in Belgium’-label van Unizo: “Meer vertrouwen van onze klanten”

Frederik Debacker, zaakvoerder van V-Chocolatier by Sweertvaegher in de Korte Steenstraat 2 in Kortrijk, kreeg het HIB-label van Unizo, wat staat voor Handmade in Belgium. “Zo schrijven we verder aan het fascinerend verhaal van onze ambachtelijke chocolaterie”, zegt Frederik.
The post Frederic krijgt met V-Chocolatier ‘Handmade in Belgium’-label van Unizo: “Meer vertrouwen van onze klanten” appeared first on KW.be.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. VS staan in contact met Israël na aanval op Rafah – Wallonië verbiedt alle doorvoer van wapens richting Israël

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft de Israëlische aanval van zondag op een tentenkamp met ontheemde Palestijnen bij Rafah “een tragische vergissing” genoemd. Bij de aanval zijn volgens lokale autoriteiten zeker 45 mensen gedood, vooral vrouwen en kinderen. Intussen is een Egyptische soldaat om het leven gekomen bij een vuurgevecht met Israëlische troepen aan de grensovergang van Rafah. Lees de

Lees meer »

Stedelijke Kunstacademie houdt opendeurdag

Op zaterdag 1 juni gooit de Stedelijke Kunstacademie alle deuren wagenwijd open. Van 10 tot 13 uur is iedereen welkom in de Olmstraat 25. In de namiddag is de Academie van 14 tot 18 uur een trotse deelnemer aan de vrijetijdsmarkt op de Zuidboulevard.
The post Stedelijke Kunstacademie houdt opendeurdag appeared first on KW.be.

Lees meer »

INTERVIEW. Dit is de ‘chef verkiezingen’ van België: “Ik zal niet in het stemhokje geraken op 9 juni”

Bestaat er een ‘chef verkiezingen’ die ervoor zorgt dat 9 juni perfect volgens het scenario verloopt? “Die titel is te veel eer”, zegt de 40-jarige Koen Schuyten uit Zoutleeuw. Maar hij draait momenteel overuren als woordvoerder bij de FOD Binnenlandse Zaken, zeg maar het stuurhuis van onze democratie. Waar vult hij zoal zijn dagen mee? En waarom gaat hij zelf

Lees meer »

Vader van overleden Lauren haalt standbeeld ‘Stille Strijd’ naar Leuven: “Willen meer aandacht voor mentaal welzijn bij jongeren”

Op het Martelarenplein in Leuven staat sinds vandaag een opvallend kunstwerk. Het is het beeld ‘Stille Strijd’ van de Nederlandse kunstenares SAZZA. Met het beeld wil de stad Leuven aandacht vragen voor het mentaal welzijn van jongeren. Dirk nam het initiatief om het beeld naar Leuven te halen. Zijn dochter Lauren stapte 4 jaar geleden uit het leven.

Lees meer »

Ex-Clubspeler en Rode Duivel Loïs Openda huwt in Jabbeke

“Een Rode Duivel huwen, het is eens iets anders.” Burgemeester Frank Casteleyn mocht zaterdag een heel bijzonder ja-woord in goede banen leiden. Niemand minder dan ex-Clubspeler en huidig Rode Duivel Loïs Openda (24) stapte zaterdag in het huwelijksbootje in Jabbeke.
The post Ex-Clubspeler en Rode Duivel Loïs Openda huwt in Jabbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVEBLOG RONDE VAN NOORWEGEN. Nys moet de beteren laten rijden op de slotklim

Vandaag staat de koninginnenrit van de Ronde van Noorwegen op het programma. De klim naar aankomstplaats Gullingen is 5,5 km lang met een gemiddelde van 8,8%. Het stijgingspercentage is vrij egaal. Kan Thibau Nys zijn leiderstrui behouden en mengt Wout van Aert zich in de debatten? Volg alle actie op de voet via onderstaande liveblog of in onze livestream!

Lees meer »