Vijf keer cultuur die u niet mag missen: van Rodin tot Taylor Swift

11:45 De cultuurredactie van De Tijd tipt wekelijks haar favorieten. Welke expo moet u gezien hebben? Bij welk boek kunt u op zondag wegdromen? Toch nog snel tickets bestellen voor die ene voorstelling die … 

Meer krantenkoppen in België

Marie-Ange Loones neemt na 42 jaar afscheid van kinderboerderij de Lenspolder: “Kinderen hebben meer dan ooit nood aan contact met de natuur”

Aan de rand van Nieuwpoort-Stad, verscholen tussen het groen, bevindt zich Kinderboerderij De Lenspolder. Deze bijzondere plek heeft sinds de oprichting in 1981 vele gezichten gekend, maar een van de meest prominente is zonder twijfel Marie-Ange Loones. Na een carrière van 42 jaar bij Stad Nieuwpoort, waarvan het grootste deel op de Kinderboerderij, ging Marie-Ange recent met pensioen. Dit is

Lees meer »

Werken op oude site ‘De Ark’ gaan van start: schoolgebouw maakt plaats voor duurzaam woonproject ‘Dune’

Op de oude schoolsite van ‘De Ark’ in Koksijde zijn de werken van het nieuwe woonproject ‘Dune’ van start gegaan. ‘Dune’ biedt straks plaats aan 27 duurzame en luxueuze villa-appartementen, die perfect aansluiten bij de omliggende residentiële wijk. Bijzonder aan het project is dat het om een unieke samenwerking gaat tussen de vrije basisschool en RAAK Invest.
The post

Lees meer »

Brugge breidt het Chartreusinnebos uit

Stad Brugge zal een perceel grond aankopen ter hoogte van de Doornstraat in Sint-Andries. “Met de aankoop van dit perceel grond van 4.130 m² groot kunnen we het Chartreusinnebos uitbreiden,” stelt Schepen van Eigendommen en Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.
The post Brugge breidt het Chartreusinnebos uit appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oesterbanken op komst in de Noordzee

11:50 Belgische en Nederlandse baggerbedrijven nemen het voortouw om de biodiversiteit in de Noordzee een handje te helpen. Ze willen onder meer de terugkeer van oesterbanken op de bodem mogelijk maken.

Lees meer »

Zwin Natuur Park in Knokke-Heist ringt eerste ooievaarsjongen

In het Zwin Natuur Park in Knokke-Heist zijn donderdag de eerste ooievaarsjongen geringd. Het gaat om de jongen die in april twee weken vroeger dan normaal zijn geboren. De jongen maken het goed en hebben de slechte weersomstandigheden van de eerste weken na hun geboorte goed doorstaan.
The post Zwin Natuur Park in Knokke-Heist ringt eerste ooievaarsjongen appeared first

Lees meer »

Wie 67-plus en alleenstaand is valt twee keer uit de boot

Het is ongerijmd. Het aandeel 67-plussers op het totaal van de Vlaamse bevolking wordt jaar na jaar groter. Maar de samenleving blijft onverstoorbaar gericht op jongeren en gezinnen in de actieve leeftijd. Het aandeel mensen dat alleen woont neemt ook toe, om de simpele reden dat er dus meer 67-plussers zijn en die wonen vaker alleen. In de komende jaren

Lees meer »

Bijen in de bloemetjes tijdens Week van de Bij

Vanaf zondag 26 mei start de Week van de Bij. Meulebeke wil in die week extra inzetten op nestgelegenheid, voldoende voedselaanbod en pesticide-reductie voor bijen en andere bestuivers. Schepen van Leefmilieu Danny Bossuyt legt uit: “Op dinsdag 28 mei is er om 19.30 uur een informatieve avondsessie in het lokaal dienstencentrum. Op zaterdag 1 juni
The post Bijen in

Lees meer »

F-35 neergestort in VS, piloot kan zich redden

In de Amerikaanse staat New Mexico is dinsdag (lokale tijd) een gevechtsvliegtuig van het type F-35B neergestort. De piloot heeft de crash overleefd en is bij bewustzijn. Dat melden Amerikaanse media, op gezag van de hulpdiensten en de producent van het toestel, Lockheed Martin.

Lees meer »