Vias wil marge voor flitsboetes fors verkleinen

De cruisecontrol instellen op zo’n 130 km/u en toch geen boete riskeren? Verkeersinstituut Vias vraagt dat de technische marge die nog steeds bestaat, fors lager wordt. “Snelheid meten kan nu zo veel nauwkeuriger. Als iedereen beter de bestaande limieten volgt, wordt het verkeer veiliger.”

 

Meer krantenkoppen in België

#iedereenwestvlaming

Grote tuin en kleine kinderen? Dan is het niet zonder risico om mee te doen aan ‘Maai mei niet’.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hilde Dumez debuteert met roman ‘Afspraak in Ligurië’

De bibliotheek was onlangs het decor voor de boekvoorstelling van de eerste roman van Hilde Dumez. De Zwevegemse heeft altijd al een passie gehad voor het schrijven, maar toch duurde het nog een tijdje vooraleer het eerste boek er was.
The post Hilde Dumez debuteert met roman ‘Afspraak in Ligurië’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Groen licht voor 300 extra plaatsen in buitengewoon onderwijs

De Vlaamse regering geeft groen licht voor twee nieuwe scholen buitengewoon onderwijs en extra aanbod in acht scholen. Zo komen er opnieuw zowat 300 extra schoolbanken bij voor kinderen met een autismespectrumstoornis, een gedragsstoornis, een emotionele stoornis, een verstandelijke beperking, een auditieve beperking of een spraak- of taalstoornis, meldt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA).

Lees meer »

Plunderingen en brandstichting: gewelddadige protesten tegen Frankrijk in Nieuw-Caledonië

In het Franse overzeese gebied Nieuw-Caledonië is het maandag tot gewelddadige protesten gekomen van separatisten. Ze verzetten zich tegen een geplande grondwetswijziging van de regering in Parijs, die duizenden Franse kiezers in de eilandstaat stemrecht zou geven, en dus meer politieke invloed. Vooral in de hoofdstad Nouméa waren er rellen tussen manifestanten en de veiligheidsdiensten.

Lees meer »

Ensemble Respiro brengt muzikaal sprookje gebaseerd op ‘De drie heelmeesters’ van Grimm

In de Gotische zaal in het historisch stadhuis brengt barokorkest Ensemble Respiro om 14.30 uur voor een tweede keer hun bewerking van ‘De drie heelmeesters’. “Neem een bruisend sprookje van de gebroeders Grimm, giet het in de mengbeker van vertelster Hilde Rogge en voeg een scheut nieuwe muziek van Siewald Degraeve toe. Het resultaat? Een magische cocktail die je doet

Lees meer »

Vader en zonen terecht voor onthutsende mishandeling en misbruik: “Geslagen met oplader, sandalen en verlengkabel en meer dan 100 keer vastgebonden”

Zijn een Afghaanse vrouw en haar drie kinderen jarenlang door haar echtgenoot en twee stiefzonen uit Menen mishandeld en misbruikt? Op die vraag moet de rechter in Kortrijk een antwoord vinden. De Afghaanse echtgenoot en zijn twee zonen vinden alvast van niet en gaan resoluut voor de vrijspraak. “Allemaal leugens en verzinsels”, klonk het in koor. Wat speelde zich achter

Lees meer »

Ook Cassis-winkel in Kuurne moet sluiten, personeel zit nu al thuis

Volgens de liberale vakbond worden negen winkels van de kledingketen Cassis gesloten. Daarbij zouden 67 mensen hun baan verliezen, zo maakte de vakbond vrijdag bekend in een persbericht, na een bijzondere ondernemingsraad.
The post Ook Cassis-winkel in Kuurne moet sluiten, personeel zit nu al thuis appeared first on KW.be.

Lees meer »