Twintig soldaten gedood bij IS-aanvallen in Syrië

Bij twee aanvallen van terreurgroep Islamitische Staat (IS) in Syrië zijn twintig soldaten en leden van proregeringmilities omgekomen. Dat heeft het Syrisch observatorium voor de mensenrechten gemeld.

 

Meer krantenkoppen in België

Jeugdbrandweer Wervik neemt deel aan 24-urenoefening: proeven van het leven van brandweerman

Afgelopen weekend verschenen leden van de jeugdbrandweer op verschillende plaatsen in Wervik. Ze namen deel aan een 24-urenoefening, die hen moet laten proeven van het leven als een soldaat van het vuur. Door middel van levensechte scenario’s werden hun kennis en vaardigheden op de proef gesteld.
The post Jeugdbrandweer Wervik neemt deel aan 24-urenoefening: proeven van het leven van

Lees meer »

“Europese wetgeving is te laks”: Testaankoop vindt schadelijke stoffen op 10 van de 25 kinderartikelen gekocht op Shein

Op 10 van de 25 kinderkledingstukken die Testaankoop via de populaire Chinese webshop Shein kocht, trof de consumentenorganisatie schadelijke stoffen aan. Dat blijkt uit een laboproef naar de aanwezigheid van onder meer hormoonverstoorders, PFAS en zware metalen. Op 1 artikel, een paar kinderschoenen, werden de Europese normen overschreden. "De wetgeving is te laks, op kinderkledij zou je eigenlijk geen gevaarlijke

Lees meer »

Zorghotel Dunepanne in De Haan vraagt faillissement aan: “Inkomsten uit verhuur kunnen kosten niet dekken”

Zorghotel Dunepanne in de Maria-Hendrikalaan in De Haan gaat eind mei definitief dicht: de achterliggende vzw vroeg eerder deze maand het faillissement aan. De hoge erfpachtvergoeding, in combinatie met noodzakelijke renovaties aan het gebouw, zouden aan de basis liggen. “Het is met de inkomsten uit verhuur onmogelijk om die kosten te dekken”, klinkt het. Een aantal van de achttien vaste

Lees meer »

Daels Kruis en Slingerkruis in Menen komen terug nadat bus beide ijkpunten omver reed: “Het leeft wel bij de bevolking”

In het voorjaar van 2023 werden twee kenmerkende kruisbeelden vernield in Menen. Na een lange procedure is er nu een oplossing voor zowel het Daels Kruis langs de Rijselstraat als het kruis in de Slingerstraat. “Het zijn kleine zaken, maar ze leven wel bij de bevolking.”
The post Daels Kruis en Slingerkruis in Menen komen terug nadat bus beide

Lees meer »

OVERZICHT. Ronaldo naar zijn zesde EK- Spanje rekent niet meer op Ramos, wel op Lamine Yamal in voorselectie EK

Het EK begint pas over een maand, maar mondjesmaat lopen de EK-selecties binnen. Hongarije maakte hun selectie dinsdag al bekend en nu mag ook Duitsland bijgeschreven worden op het lijstje. Het gastland loste de afgelopen dagen op ludieke wijze al enkele namen, nu is ook de volledige kern bekendgemaakt. Op de selectie van de Belgen is het nog wachten tot

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Oekraïens leger boekt “tastbare resultaten” rond Charkiv – Rusland oefent met gebruik tactische kernwapens

Het Belgische voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie wil nog voor eind juni de toetredingsgesprekken met Oekraïne en Moldavië starten. Dat heeft buitenlandminister Hadja Lahbib (MR) dinsdag bevestigd. Hongarije, dat in juli het voorzitterschap overneemt, blijft in die onderhandelingen namelijk de belangrijkste hinderpaal. De Duitse buitenlandminister heeft vandaag bij aankomst in Kiev opgeroepen tot meer luchtverdediging voor Oekraïne.

Lees meer »

Kortrijkse Yellow Tiger Manon Stragier supportert voor Lommel en lief Jari De Busser in cruciaal promotieduel: “Ik heb meer stress bij Jari’s matchen dan hijzelf”

Zondag is de dag van de waarheid. Niet alleen voor KV Kortrijk, maar ook voor Lommel SK. Kortrijk moet een 1-0 voorsprong verdedigen in eigen huis. De druk zal ongekend hoog liggen voor de spelers. Ook hun entourage ondervindt dat ongetwijfeld. Hoe gaan zij daar mee om? Welke rol hebben zij in deze cruciale fase van de competitie. We vroegen

Lees meer »