Tien kilo zwaarder dan concurrentie en de geschiedenis tegen: hoe Mathieu van der Poel in Luik voor een ongelijke strijd lijkt te staan

Mathieu van der Poel: 75 kilo. Tadej Pogacar: 66 kilo. Luik-Bastenaken-Luik lijkt een ongelijke strijd, want nergens in het voorjaar speelt gewicht zo’n grote rol als zondag. De wereldkampioen staat voor een quasi onmogelijke missie leert een blik op de statistieken en data. In het moderne wielrennen slaagde geen enkele renner uit zijn gewichtsklasse erin om La Doyenne te winnen. Sterker nog, slechts één, en die kent hij heel goed, haalde het podium. 

Meer krantenkoppen in België

Tweede promotie op rij voor De Ruiter

KSV De Ruiter (3A) kon voor het tweede jaar op rij de champagne ontkurken voor een promotie. Volgend seizoen speelt het team van trainer Gregory Werbrouck in tweede provinciale, maar dat had niemand voor de start van het seizoen verwacht.
The post Tweede promotie op rij voor De Ruiter appeared first on KW.be.

Lees meer »

Leerlingen De Varens behalen goud met hun ‘Warrior House’

Vijf laatstejaarsleerlingen van de afdeling hoeklassen van De Varens, school voor buitengewoon secundair onderwijs in Sint-Andries, behaalden een schitterend resultaat in de gerenommeerde nationale sculptuurwedstrijd ‘Steel Warriors’, waaraan 24 scholen en 300 scholieren deelnamen. In de categorie ‘esthetiek’ kaapten ze met hun ‘Warrior House’ de eerste prijs weg.
The post Leerlingen De Varens behalen goud met hun ‘Warrior House’

Lees meer »

20 KM DOOR BRUSSEL. Recordaantal deelnemers gaat van start

De Europese wijk bruist vandaag van de activiteit door de 44e editie van de 20 km door Brussel. Met een recordaantal van 45.000 deelnemers is het evenement groter dan ooit tevoren, en dat is te merken in de hoofdstad. De straten zijn gevuld met enthousiaste lopers, van jong tot oud, en zelfs wandelaars die de uitdaging aangaan.

Lees meer »

Voor Olivier Deschacht was ‘Special Forces’ een harde confrontatie: “Voor het eerst zelf bed opgemaakt en gekookt”

Olivier Deschacht (43) blinkt in ‘Special Forces’ dan wel uit in de fysieke proeven, maar het programma was ook een serieuze realitycheck. En niet alleen toen hij een breekpunt bereikte en door de instructeurs op de vingers werd getikt, bekent hij in ‘Primo’. “Ik weet nu meer dan ooit wat mijn werkpunten zijn”, geeft de ex-voetballer toe. De loodzware opdrachten

Lees meer »

Lichtfeest Lissewege brengt ode aan de natuurelementen

Op 16 en 17 augustus baadt Lissewege van 21 tot 23.30 uur opnieuw in een gezellige gloed van licht. Daarvoor zorgen onder meer het Gents collectief Strijklicht en de twee basisscholen De Lisblomme en Ter Poorten. Ze lieten zich voor de 24ste editie inspireren door ‘De Elementen’ en zullen langs een sfeervol lichtparcours een tiental wonderlijke lichtinstallaties laten zien.

Lees meer »

Een van de oudste gebouwen in centrum van Menen wordt verbouwd: “Lofts zijn nu al enorm in trek”

Eén van de oudste gebouwen in het stadscentrum van Menen wordt verbouwd. Het herenhuis in de Rijselstraat, dat in 1755 werd gebouwd, wordt omgetoverd tot een hippe woongelegenheid met klassevolle lofts. De renovatie moet de centrumstraat mee helpen heropwaarderen.
The post Een van de oudste gebouwen in centrum van Menen wordt verbouwd: “Lofts zijn nu al enorm in trek”

Lees meer »

Steeds meer jongeren vapen, zelfs in lagere school. Kankerprof: “E-sigaretten met de smaak van pannenkoeken, suikerspin of gummibeertjes”

Ze was eigenlijk bedoeld om rokers van hun sigaret te verlossen, maar de e-sigaret vindt gretig aftrek bij jongeren. Eén op de negen 15- tot 18-jarigen geeft toe te vapen, de grote meerderheid van hen dampt zelfs dagelijks. Kankerprof Filip Lardon (UAntwerpen) gaat spreken op scholen en ziet zelfs geregeld vapers in de lagere school. “We kunnen niet elke boekentas

Lees meer »

KIJK. Man met rijverbod moet verschijnen voor rechter, maar belt in voor rechtszaak… vanachter het stuur: “Waarom haalt hij het in zijn hoofd?”

Een Amerikaanse rechter kan zijn ogen niet geloven wanneer hij de zaak moet behandelen van Corey Harris. Corey (44) moet zich verantwoorden voor rijden met een rijverbod en belt in via een videoverbinding. Rechter Cedric Simpson ziet Corey verschijnen op het scherm maar stelt dan vast dat de man achter het stuur van zijn auto zit. “Wat zijn we aan

Lees meer »

Koninklijke fotograaf vond het huwelijk van Harry en Meghan “verschrikkelijk”: “Toen ik foto’s wilde maken, keken ze de andere kant op”

Exact zes jaar geleden gaven prins Harry (39) en Meghan Markle (42) elkaar het jawoord. Koninklijk fotograaf Arthur Edwards legde deze dag vast op camera en onthult nu hoe het er toen achter de schermen aan toeging. “Het was de ergste koninklijke bruiloft die ik ooit heb meegemaakt”, klinkt het in een interview met ‘The Sun’.

Lees meer »

Gemeente Staden zwaait drie medewerkers uit

De gemeente zette drie werknemers die met pensioen gaan in het zonnetje. Ivan Vanoplynes startte op 5 september 1984 als technisch assistent. “Ivan werd op 1 april 1988 vast benoemd en promoveerde op 1 januari 2014 naar de functie van technisch specialist”, vertelt personeelsschepen Joeri Deprez (Open Vld). “Ivan was jarenlang verantwoordelijk voor het voorbereidende
The post Gemeente Staden

Lees meer »