Textielbedrijf Bruvatex uit Deerlijk failliet verklaard, 23 werknemers verliezen hun job

Er is alweer een textielbedrijf failliet verklaard. Bruvatex-Sagaert & Speyer uit Deerlijk maakt hoogwaardige stoffen voor interieurtextiel, zoals meubelstoffen en gordijnen. 23 werknemers verliezen hun job. Eind vorig jaar sloot Mc Three Carpets uit Waregem haar deuren en gisteren raakte bekend dat textielbedrijf Beaulieu 95 banen schrapt in haar vestiging in Wielsbeke. 

Meer krantenkoppen in België

Jonge mountainbiker waagt even zijn kans in het peloton en Alaphilippe nog bejubeld: de momenten van Giro-rit 13

Opnieuw Jonathan Milan boven in de Giro. Ook al had de Italiaan de belangrijkste waaier gemist. Tevergeefs probeerde hij zich terug te knokken, alleen maar om terug te waaieren. Pas vijftien kilometer later kon Lidl-Trek het gat dichten. Ook een jonge mountainbiker, een vluchter die bijna verkeerd reed, felicitaties (“Dat is Franse klasse!”) van Calmejane voor zijn landgenoot Alaphilippe –

Lees meer »

Georges (99) en Clarisse (94) uit Wingene zijn 75 jaar getrouwd

Maandag 13 mei was een bijzondere feestdag in het wzc Amphora in Wingene, want dan vierde het echtpaar Georges Steenbeke (99) en Clarisse Desmet (94) zijn 75ste huwelijksverjaardag. Het is een moment dat de meesten onder ons nooit zullen meemaken. En wat nog straffer is: tot vorig jaar leefde het koppel nog zelfstandig in zijn eigen huis in de Toekomstlaan

Lees meer »

Na megadiscotheken en typische nineties-sound pronkt België met tal van top-dj’s: waar staat ons land binnen de elektronische muziek?

Met Amber Broos en Amelie Lens staan er grote Belgische namen op de affiche van technofestival Extrema Outdoor, een van de openers van het festivalseizoen dit weekend. Ons land heeft sinds de jaren 90 een rijke traditie in verschillende genres binnen de elektronische muziek. Welke status heeft België 30 jaar na die piekperiode binnen die scene?

Lees meer »

Vrijwilliger Veronique zoekt extra helpende handen voor nieuw WZC Sint-Jan Baptist: “Geeft heel veel voldoening”

Het nagelnieuwe woonzorgcentrum Sint-Jan Baptist zoekt nog vrijwilligers. Het zorgcentrum, beheerd door zorggroep Curando Zuid, verwelkomde op 15 april zijn eerste bewoners. “Het is meer dan enkel een woonzorgcentrum, het is ook een buurthuis.”
The post Vrijwilliger Veronique zoekt extra helpende handen voor nieuw WZC Sint-Jan Baptist: “Geeft heel veel voldoening” appeared first on KW.be.

Lees meer »