Textielbedrijf Bruvatex uit Deerlijk failliet verklaard, 23 werknemers verliezen hun job

Er is alweer een textielbedrijf failliet verklaard. Bruvatex-Sagaert & Speyer uit Deerlijk maakt hoogwaardige stoffen voor interieurtextiel, zoals meubelstoffen en gordijnen. 23 werknemers verliezen hun job. Eind vorig jaar sloot Mc Three Carpets uit Waregem haar deuren en gisteren raakte bekend dat textielbedrijf Beaulieu 95 banen schrapt in haar vestiging in Wielsbeke. 

Meer krantenkoppen in België

Massaoptreden met bijna 800 saxofonisten aan kathedraal en uit de ramen van het Belfort tijdens Gentse Feesten 

Aan het Sint-Baafsplein in Gent hebben zo’n 800 saxofoonspelers samen opgetreden. Ze stonden op het plein en op de terrassen en balkons aan de kathedraal. Uitzonderlijk mochten muzikanten ook het Belfort beklimmen en uit de ramen spelen. Het optreden is een stunt om het instrument, dat aan populariteit verliest, meer aandacht te geven. "We waren bang voor valse noten, maar

Lees meer »

Evelyne Van Audenhove uit Bredene op provinciale CD&V-lijst

Nadat ze eerder haar kandidatuur voor de gemeenteraadsverkiezingen bekendmaakte, mag Evelyne Van Audenhove (35) zich nu ook opmaken voor de provinciale kieslijst van CD&V in West-Vlaanderen. In Bredene komt ze op voor de lokale lijst Team Bredene.
The post Evelyne Van Audenhove uit Bredene op provinciale CD&V-lijst appeared first on KW.be.

Lees meer »

Traiteur Goût voortaan ook aanwezig in Assebroek: “We bereiken hier nieuw publiek”

De bereide gerechten van traiteur Goût uit Sijsele zijn voortaan ook te verkrijgen in Assebroek. “In een pand in de ‘s-Heer Boudewijnsbrug waar tot voor kort een slagerij zat, hebben we een automatenshop met een uitgebreid assortiment gerechten geïnstalleerd”, zegt zaakvoerder Charles Geeraert.
The post Traiteur Goût voortaan ook aanwezig in Assebroek: “We bereiken hier nieuw publiek” appeared first

Lees meer »

OPROEP. Kreeg u nog nooit een snelheidsboete?

Nooit eerder kregen meer chauffeurs een snelheidsboete dan in 2023. Er werden er bijna 7 miljoen uitgedeeld. Toch zijn er Vlamingen die nog nooit een flitsboete hebben gehad. Bent u een van hen en wil u daarover getuigen in de krant? Hoe hebt u het klaargespeeld om nog nooit een boete te krijgen? Hoe trots bent u erop? En hoe

Lees meer »

Atleten ontvluchten eigen feestje in Parijs

Er werd gevreesd voor een aanslag of een politieke manifestatie, maar het werd uiteindelijk een aanhoudende regenbui die de openingsceremonie van de Olympische Spelen in het water deed vallen. Duizenden atleten, onder wie de Belgische, ontvluchtten hun eigen feestje. Ook koning Filip en premier De Croo hielden het na een half uur voor gezien.

Lees meer »

3 van de 7 Tsjetsjeense terreurverdachten aangehouden, zouden terroristische aanslag voorbereid hebben

3 verdachten die gisteren bij verschillende huiszoekingen in ons land zijn opgepakt, zijn aangehouden door de onderzoeksrechter. Dat laat het federaal parket weten in een persbericht. Bij de huiszoekingen werden in totaal 7 personen opgepakt, de andere 4 zijn intussen weer vrijgelaten. De 3 aangehouden verdachten worden gelinkt aan de terreurgroep ISKP en zouden een terroristische aanslag hebben voorbereid.

Lees meer »

“UV-meters zijn ons belangrijkste meetinstrument”: Papa Koen Van den Bulcke over zoon Ilano, die aan zeldzame aandoening lijdt

Ilano Van den Bulcke lijdt aan de zeldzame aandoening XP. Contact met zonlicht en andere UV-gevoelige zaken zoals lampen en vuur zijn uit den boze. Voor de dappere Ilano uit De Panne zou het kwakkelweer dus meer een zegen dan een vloek kunnen zijn, al moeten we dat volgens papa Koen ook wat nuanceren.
The post “UV-meters zijn ons

Lees meer »