REACTIES. “Nu willen we absoluut die finale”: Vanaken had dit maand geleden nooit voor mogelijk geacht

Eén matige helft in de stadsderby tegen Cercle Brugge. Wat daarop volgde, had niemand dit seizoen nog verwacht van Club Brugge. Twee topmatchen in de competitie werden overtuigend gewonnen, een tweeluik tegen PAOK in een Europese kwartfinale werd vakkundig afgehandeld. Met dank aan tussenpaus Nicky Hayen, die ook in Thessaloniki de juiste knoppen indrukte. Een eerste succesje voor de T1 ad interim, die zichzelf beloont met een historisch tweeluik tegen ACF Fiorentina. 

Meer krantenkoppen in België

Reserven van FC Passendale kloppen oude gloriën

Het is stilaan een jaarlijkse traditie bij FC Passendale dat het seizoen afgesloten wordt met de voetbalfeesten. Naast een tornooi voor jeugdploegen werd ook nu weer een wedstrijd gespeeld tussen de reserven en de oude gloriën.
The post Reserven van FC Passendale kloppen oude gloriën appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stadsbestuur zet licht op groen voor zeer grondige buitenrestauratie Broelkaai 6

Het stadsbestuur van Kortrijk heeft de grondige restauratie van de buitenschil van Broelkaai 6, de historische 18de-eeuwse patriciërswoning, goedgekeurd. Een belangrijke stap voor de herwaardering van het beschermde monument dat een grote icoonwaarde heeft in de stad. De kostprijs wordt geraamd op 1,4 miljoen euro waarvan 580.000 euro subsidie. Het einde van de werken is voorzien voor mei 26.

Lees meer »

HET RAPPORT. “Eigenlijk daagt hij alleen op om zich voor de camera’s nog eens goed kwaad te maken”: deze Kamerleden presteerden ondermaats

Welke Kamerleden deden weinig moeite om een steen te verleggen in het parlement? En waar hielden ze zich dan wél mee bezig? Van hand en spandiensten op het partijhoofdkwartier, tot een eigen partij uit de grond stampen. Anderen misten het vuur om in hun laatste jaren nog veel veranderen of zaten van in het begin niet op hun plek. Een

Lees meer »

Geen enkele Van den Bossche nog veilig in ‘Familie’ na comeback van opperschurk: “We willen ‘Game of Thrones’ achterna”

Al wekenlang wordt er bij de ‘Familie’-kijkers volop gespeculeerd. Wie is het onheilspellende personage Joris (Jan Sobrie) dat enkele maanden geleden zijn intrede maakte in de reeks en wat is hij van plan? Het is Simon, het is Bert, het is Xavier Latour, het is Didier De Kunst: de gekste theorieën deden de ronde en kijkers gingen helemaal los bij

Lees meer »

De geldmachine achter Songfestival: hoeveel betalen landen om deel te nemen? “België hield er financiële kater aan over”

De diskwalificatie van Joost Klein (26) op het Eurovisiesongfestival zadelt Nederland niet alleen op met een nationaal trauma, maar ook met een flinke financiële kater. Toch zeker de Nederlandse publieke omroep. Hoeveel hebben zij betaald voor de deelname aan de liedjeswedstrijd om dan uiteindelijk niet te mogen opdraven in de finale? En wat kost het aan het winnende land om

Lees meer »

Dima (16) kwam na inval in Oekraïne in Vlaams pleeggezin terecht: “Eén keer heb ik mijn familie teruggezien, nu kan dat niet meer”

Bijna zijn hele familie zit in het Oekraïense leger. Dat moet volstaan, vond zijn moeder. Ze greep haar kans toen ze Dmytro Soloid – Dima voor de vrienden – na de inval van Poetin kon laten vluchten. Zo werd de 16-jarige Oekraïense tiener pleegzoon van Peter Van Renterghem (58) uit het Oost-Vlaamse Wondelgem. De jongen getuigt over de knagende heimwee

Lees meer »

Rijksweg tussen Torhout en Kortemark tijdlang versperd nadat tractor met hark bomen raakt en in gracht belandt

De Rijksweg tussen Sint-Henricus bij Torhout en Kortemark was woensdagnacht een tijdlang volledig versperd na een ongeval met een tractor. De dubbele hark van de tractor raakte een boom waarna het voertuig zelf in de gracht eindigde. Er vielen geen gewonden.
The post Rijksweg tussen Torhout en Kortemark tijdlang versperd nadat tractor met hark bomen raakt en in gracht

Lees meer »

Bedreigingen en vernederingen van lhbtiq+-jongeren fors toegenomen

Twee op de drie lhbtiq+-personen in België (67 procent) zeggen dat ze tijdens hun tijd op school vernederd, bedreigd of belachelijk gemaakt zijn omwille van hun gender of seksuele oriëntatie. Dat blijkt dinsdag uit een nieuw rapport van het Bureau van de Europese Unie voor de grondrechten (FRA), dat in 2023 meer dan 100.000 personen uit heel Europa heeft bevraagd.

Lees meer »