“Op de zeearend”: café houdt babyborrel voor Belgisch primeurkuiken

“Ze mogen nu stoppen met vogelen, anders gaat ons café failliet.” Stamgasten van ’t Rooneplezier werden vrijdagavond getrakteerd tijdens de babyborrel voor het eerste kuiken van de Europese zeearend in ons land.

Café ’t Rooneplezier ligt tegenover natuurgebied De Blankaart, waar een koppel Europese zeearenden een nest bouwden en deze week een kuiken hebben uitgebroed. Het gaat om het eerste broedgeval ooit in België. Als dat geen reden is voor een babyborrel, dacht cafébaas Bart Vanhee. Hij trakteerde zijn klanten vrijdagavond op hapjes.

Vogeltoerisme

“We wonen vlakbij het natuurgebied en toch volgen we de zeearenden op het nieuws, want het is er veel te druk en door dat kuiken zullen er nog meer mensen komen”, vertelt Paula Puystiens (64) uit Woumen.

Ook Bart merkt het toegenomen vogeltoerisme in zijn volkscafé. “We hebben meer groepen, die hier hun boterhammen komen eten. Ook lokale stamgasten spreken meer over de zeearend aan de toog. Een extra reden voor een babyborrel.”

Fier

Ook Blankaartconservator Guido Vandenbroucke woonde de babyborrel bij. “Dit is prachtig, vooral omdat het zo spontaan is. Ik ben er graag bij uit sympathie.”

“Dit is het gezelligste café, er is altijd iets te doen”, vindt Paula. “Elke kerst is hier ook een babyborrel van Jézeke. We zijn fier op onzen Blankoart. Door dat natuurgebied aan onze deur praten we meer over de fauna en flora. Ik heb onlangs een ooievaar zien zitten, vroeger zag je die hier amper. De vogelpopulatie is sterk uitgebreid. Maar de zeearenden zouden nu beter stoppen met vogelen, anders gaat ons geliefde café failliet.” (TP)

The post “Op de zeearend”: café houdt babyborrel voor Belgisch primeurkuiken is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Peter Bossu publiceert boek over natuurbehoud: “Iedere dag geeft de planeet ons signalen rond het klimaat”

In Perruche in Diksmuide stelde Peter Bossu zijn nieuwe boek voor: ‘Waar er nog ruimte voor is. Over natuur in De Westhoek … Een tussenstand’. Daarin stelt Peter 23 correcte sleutels voor om de huidige situatie in de natuur te verbeteren.
The post Peter Bossu publiceert boek over natuurbehoud: “Iedere dag geeft de planeet ons signalen rond het klimaat”

Lees meer »

Barcelona wil hogere toeristentaks voor cruisepassagiers

Barcelona wil de belasting voor toeristen op cruiseschepen opnieuw verhogen. Dat zegt de burgemeester van Barcelona Jaume Collboni in een interview met de Spaanse krant El País. Vooral de dagtoeristen die met een cruiseschip in Barcelona aanmeren en minder dan 12 uur in de stad doorbrengen, zouden voor veel drukte zorgen. De belasting voor die dagtoeristen bedraagt vandaag al zo’n

Lees meer »

“Ik had dat meisje op die foto eerst niet herkend. Bleek het onze dochter te zijn”: prins Laurent over de vakantie en de Instagram van zijn zoon Aymeric (18)

Prins Laurent spendeert zijn zomer voorlopig in Tervuren, hij heeft het te druk om zijn gezin en ouders te vervoegen op vakantie in Zuid-Frankrijk. Wie zich echt uitleeft in zijn vakantie, is zijn zoon prins Aymeric (18). Hij geniet van het jetsetleven in Saint-Tropez. “Al moet hij die feestjes wel zelf betalen en werkt hij daarvoor als bediening in een

Lees meer »

Bekijk: vrijwilligers uit Italië beschilderen Italiaanse kerk van mijnwerkers in Waterschei met 14 Bijbelse taferelen

Vrijwilligers uit Italië zijn bezig met het beschilderen van de Italiaanse kerk in Waterschei (Genk). De 14 taferelen die ze schilderen aan de buitenkant van de kerk, beelden zogenaamde werken van barmhartigheid uit. De vrijwilligers maakten eerder ook al een fresco achter het altaar van de kerk en een veelluik van 11 iconen, waarvoor zelfs koningin Paola 2 jaar geleden

Lees meer »

Mesthoop van 800 kubieke meter vat spontaan vuur op manege in Dentergem

Een mesthoop van zo’n 800 kubieke meter groot vatte maandag spontaan vuur op manege Kerstenburg langs de Markegemsesteenweg in Dentergem. De schade bleef beperkt, maar het was een werk van lange adem om zo’n hoeveelheid mest grondig te blussen.
The post Mesthoop van 800 kubieke meter vat spontaan vuur op manege in Dentergem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Poperingse jeugdverenigingen zetten zich in voor pleegkinderen: “Veilige en ondersteunende omgeving bieden”

Poperinge wil zich als pleegzorgstad engageren om pleegkinderen meer te betrekken bij buitenschoolse activiteiten. De stad stelde samen met verschillende lokale jeugdbewegingen een charter op, om te tonen dat elk kind welkom is, ook als het maar een korte periode aanwezig is. De Hoppestad is de eerste stad die dit engagement aangaat.
The post Poperingse jeugdverenigingen zetten zich in

Lees meer »

Gert Verhulst en James Cooke zorgen voor hilarisch einde tijdens de première van ‘Gert & James ZomerRevue’ in Plopsa De Panne

Velen waren nieuwsgierig wat de twee vrienden Gert Verhulst en James Cooke uit hun hoed zouden toveren tijdens hun eerste ‘Gert & James ZomerRevue’. Zouden ze vernieuwend zijn? Zouden ze uitpakken met sterke sketchen of zou het muzikale centraal staan?
The post Gert Verhulst en James Cooke zorgen voor hilarisch einde tijdens de première van ‘Gert & James ZomerRevue’

Lees meer »

Fitnessinfluencer deelt tip om veilig te blijven tijdens avondwandelingen: “Je jaagt ze weg voor er iets kan gebeuren”

Hoewel het tijdens de zomer wat langer licht blijft, kan je je toch nog onveilig voelen als je ’s avonds wanneer het donker wordt nog een wandeling wil gaan maken. De Amerikaanse Julie Capozziello, een fitnessinfluencer uit Tennessee, deelde daarom een opvallende tip met haar volgers. In een video waarin ze zich klaarmaakt om een wandeling te maken met haar

Lees meer »