“Op de zeearend”: café houdt babyborrel voor Belgisch primeurkuiken

“Ze mogen nu stoppen met vogelen, anders gaat ons café failliet.” Stamgasten van ’t Rooneplezier werden vrijdagavond getrakteerd tijdens de babyborrel voor het eerste kuiken van de Europese zeearend in ons land.

Café ’t Rooneplezier ligt tegenover natuurgebied De Blankaart, waar een koppel Europese zeearenden een nest bouwden en deze week een kuiken hebben uitgebroed. Het gaat om het eerste broedgeval ooit in België. Als dat geen reden is voor een babyborrel, dacht cafébaas Bart Vanhee. Hij trakteerde zijn klanten vrijdagavond op hapjes.

Vogeltoerisme

“We wonen vlakbij het natuurgebied en toch volgen we de zeearenden op het nieuws, want het is er veel te druk en door dat kuiken zullen er nog meer mensen komen”, vertelt Paula Puystiens (64) uit Woumen.

Ook Bart merkt het toegenomen vogeltoerisme in zijn volkscafé. “We hebben meer groepen, die hier hun boterhammen komen eten. Ook lokale stamgasten spreken meer over de zeearend aan de toog. Een extra reden voor een babyborrel.”

Fier

Ook Blankaartconservator Guido Vandenbroucke woonde de babyborrel bij. “Dit is prachtig, vooral omdat het zo spontaan is. Ik ben er graag bij uit sympathie.”

“Dit is het gezelligste café, er is altijd iets te doen”, vindt Paula. “Elke kerst is hier ook een babyborrel van Jézeke. We zijn fier op onzen Blankoart. Door dat natuurgebied aan onze deur praten we meer over de fauna en flora. Ik heb onlangs een ooievaar zien zitten, vroeger zag je die hier amper. De vogelpopulatie is sterk uitgebreid. Maar de zeearenden zouden nu beter stoppen met vogelen, anders gaat ons geliefde café failliet.” (TP)

The post “Op de zeearend”: café houdt babyborrel voor Belgisch primeurkuiken is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Real Deerlijk is primus van regionale play-off 2

Liefhebbersvoetbalclub Real Deerlijk speelde dit seizoen kampioen. De ploeg won overtuigend de laatste wedstrijd van de competitie (8-2) tegen FC Snooker Pocket Deerlijk en kroonde zich met deze overwinning tot kampioen in regionale play-off 2. “Het is de eerste keer in het 54-jarig bestaan van de club dat we kampioen spelen”, glunderde oud-secretaris Willy Vanhonnacker.
The post Real Deerlijk

Lees meer »

Geen straf, wel schadevergoeding voor stelende koerier

“Het was nooit de bedoeling te stelen. Ik zal alles terugbetalen.” Een 30-jarige koerier uit Koekelare kwam er zonder straf vanaf nadat hij iets meer dan 11.000 euro cash geld van leveringen achterhield van zijn toenmalige werkgever ALS Logistics, met depot in Deerlijk.
The post Geen straf, wel schadevergoeding voor stelende koerier appeared first on KW.be.

Lees meer »

Belg Christophe (49) doodgeschoten door landgenoot (42) in Thailand: dader probeerde lichaam nog te verbranden

Een Belg van 49 jaar is vrijdagavond met drie kogels doodgeschoten door een landgenoot, een 42-jarige man. De feiten speelden zich af in Seka Tai, een dorp bij de grens met Laos, op zo’n 700 kilometer van de hoofdstad Bangkok. Dat melden lokale media. Het slachtoffer, de 49-jarige Christophe Hercot, was afkomstig uit de Naamse gemeente Havelange, maar verhuisde enkele

Lees meer »

KIJK. Chris Hemsworth onthult eigen ster op Hollywood Walk of Fame

De 2.781ste ster van The Hollywood Walk of Fame is onthuld en de nieuwe tegel draagt de naam van de Australische acteur Chris Hemsworth. Hij is de nieuwste ‘Marvel’-superheld die de eer krijgt en daarom is zijn collega Robert Downey Jr., voor vele bekend als Iron man, aanwezig om hem te steunen. Acteren is een sprong in het diepe en

Lees meer »

China wil met militaire oefeningen rond Taiwan testen hoe het de “macht kan grijpen”: inwoners niet onder de indruk, wel gefrustreerd

Met de grootschalige militaire oefeningen rond Taiwan wil China haar capaciteiten testen om "de macht op het eiland te grijpen". Woorden die geen enorme indruk maken op de bevolking in Taiwan. Zij zijn vooral gefrustreerd dat de problemen niet uitgepraat kunnen worden zonder wapens. "Er zijn wel meer schuilkelders aanwezig in het straatbeeld, maar inwoners blijven vooral bezig met hun

Lees meer »

Na dodelijk ongeval aan busstation in Leuven past De Lijn wegmarkeringen aan om veiligheid van reizigers te verhogen

In Leuven heeft vervoersmaatschappij De Lijn nieuwe wegmarkeringen aangebracht aan de busperrons aan het station. Daar gebeurden al verschillende ongevallen. In februari nog kwam een 27-jarige vrouw om het leven toen ze werd aangereden door een bus. De nieuwe markeringen zijn rood en groen en pictogrammen moeten duidelijk maken waar je beter wel of niet stapt.

Lees meer »

50 Cent slaat munt uit misbruikschandaal van Sean ‘Diddy’ Combs

Twee vliegen in een klap heet dat dan: rapper 50 Cent (48) slaat niet alleen munt uit het schandaal rond Sean ‘Diddy’ Combs, maar zet tegelijk zijn oude rivaal een stevige hak. Hij heeft een documentaire over de beschuldigingen van misbruik tegen Diddy gemaakt. Na een biedingsoorlog tussen streamingdiensten, heeft Netflix de docu nu gekocht.

Lees meer »

Björn Rzoska legt oorlogsgeheimen van zijn beide grootvaders bloot. “Dit sloeg een gat in mijn hart. Was dát mijn lieve bompa?”

Groen-politicus Björn Rzoska (51) is de kleinzoon van een Vlaamse oostfronter én van een Poolse bevrijder. Maar klopten de verhalen wel die rondgingen over zijn grootvaders, elk aan hun kant van de geschiedenis? Rzoska ging graven in archieven en stootte op leugens, geheimen en pure SS-gruwel van uitzinnig geweld. “Dit sloeg een gat in mijn hart. Was dát mijn lieve

Lees meer »